5 böcker att ge bort i julklapp till sportälskaren
Boktips

5 böcker att ge bort i julklapp till sportälskaren

Av: Elsa Sjögren
Publicerad: 29 november 2018

Läs om Zlatan, Peder Fredricson och Björn Ferry i jul. Vi tipsar om fem böcker att ge den sportintresserade i julklapp.

1. Jag är fotboll av Zlatan Ibrahimovic och Mats Ohlsson

Bokomslag för jag är fotboll
En bilddriven självbiografisk bok om fotbollsspelarens liv och karriär. Vi får läsa om åren i Malmö FF till Manchester United och flytten över Atlanten till nuvarande klubben LA Galaxy. Zlatan berättar om hur det var att gå från underdog till superstjärna och känslan av att alltid behöva vara bättre för att bli accepterad som svensk. I boken finner du även intervjuer med tränare, vänner och spelare såväl som samlad statistik över Zlatans karriär.

Boken finns här.

2. Peder Fredricson av Peder Fredricson och Lisen Lindahl

peder Fredricson
Peder Fredricsons egna berättelse om sitt liv och vägen till mästerskap. Han berättar om när han vid tre års ålder började rida och hur han i tonåren jobbade hos några av världens främsta ryttare. En berättelse om den slingriga vägen till framgång och hemligheten som förändrade hans liv.

Boken finns här.

3. Charlotte Kalla — styrka, teknik och pannben av Charlotte Kalla

Charlotte Kalla
Följ med Charlotte Kalla ut i skidspåret och få de bästa tipsen för hur du blir en bättre skidåkare. Få konkreta tips och program för spåret, träning vid sidan av och hur du håller motivationen på topp. Perfekt julklapp till den som ska åka Vasaloppet!

Boken finns här.

4. Tillbaka i stallet av Anna Kågström

Tillbaka i stallet
En bok för alla hästälskare med både faktaavsnitt och djupintervjuer med passionerade ryttare som återvänt till stallet i vuxen ålder. Läs om stallkultur, djursyn och hästens nya roller i samhället samt om drömmar, rädslor och lyckorus. Alltihop illustrerat med underbart vackra bilder.

Boken finns här.

5. Ferry tales av Björn Ferry

Ferry tales
Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt Björn Ferry berättar om sitt liv, utan att vara särskilt tillrättalagd. En berättelse om skidskytte, skog och politik. Om omgivningens uppoffringar, rädslan för smittor och att inte vara där för dem som man tycker om. Om livet som elitidrottsman, frånvarande pappa och smygkapitalist.

Boken finns här.

En sida till? Fortsätt läs!