5 fantastiska böcker att roama i sommar
Boktips

5 fantastiska böcker att roama i sommar

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 26 juni 2017

Hurra! Nu slopas roamingsavgiften i Europa, vilket innebär att du kan surfa till samma pris inom EU som hemma i Sverige. Som vi längtat!

Alltså ingen fara om e- eller ljudboken tar slut när du är ute och sommarsemestrar. Du kan fylla på ditt lager när helst du behöver – eller varför helt enkelt inte streama på studs enligt infall och behov? Passa på, för just nu kan du prova nya mobiltjänsten Bookbeat två veckor gratis.

Varsågoda, fem fantastiska böcker att streama så gott som gratis i hela Europa:

Hustrun av Meg Wolitzer
Joan Castleman sitter på ett flygplan tiotusen meter upp i luften när hon bestämmer sig för att lämna sin man, den uppburne och självgode amerikanske författaren Joe Castleman. Så börjar denna hyllade skildring av en äktenskapskris. Meg Wolitzer har skrivit en intelligent, bitsk och roande roman om livsval och kulturmän i vår tid.

 

Björnstad av Fredrik Backman
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Invånarna flyttar från Björnstad och jobben blir allt färre. Här finns Peter, Mira, 15-åriga flickor och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Björnstad är Fredrik Backmans kanske allvarligaste roman hittills om kärleken till en folkrörelse, manlighet, identitet och längtan. Ladda redan nu inför uppföljaren som kommer i höst!

 

Annabelle av Lina Bengtsdotter
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager tvingas i sökandet efter Annabelles öde möta sina egna demoner. Missa inte en hyllad deckardebut – den är värd varenda timme.

 

Ulysses av James Joyce
Du har 13,5 timme framför dig av ett kärvt, humoristisk, högdraget och ömsint mästerverk. En av modernismens främsta författare, James Joyce, skildrar den 16 juni 1904 då annonsförsäljaren Leopold Bloom äter en smörgås och tänker på sin otrogna hustru. Det är också den dag då den unge poeten Stephen Dedalus samtalar, skryter, super och grubblar över sin döda mor. Dagen slutar i en natt där Molly Bloom i en vindlande, sinnlig monolog vakendrömmer om make och älskare. Ja, vad mer kan man begära av sommaren 2017?

 

PAX-serien av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson
En liten otålig en där bak i bilen? PAX är ett magiskt och actionfyllt drama i nio delar (hittills) för mellanåldern, som utspelar sig mitt i dagens Mariefred. Nidstången, Grimmen,  Mylingen, BjäranGasten, Näcken, Pestan, Vitormen och nu Maran. Priserna har haglat över denna urban fantasy-serie – så troligen får ni det lite lugnare på färden.

av Caroline Geijer

En sida till? Fortsätt läs!