5 spännande deckare att ge bort i julklapp
Boktips

5 spännande deckare att ge bort i julklapp

Av: Elsa Sjögren
Publicerad: 29 november 2018

Satsa på hårda och gastkramande paket i år. Vi tipsar om fem spännande deckare du inte kommer kunna lägga undan.

1. Katharinakoden av Jørn Lier Horst

Bokomslag för Katarinakoden
Fallet med Katharina Haugens försvinnande löstes aldrig och för 24:e året i rad plockar kommissarie Wisting fram papperen. Han har genom åren utvecklat en vänskap med den kvarlämnade maken. Men när kommissarie Wisting gör sitt årliga besök är stugan tyst och mörk, nu verkar även maken Martin Haugen vara spårlöst försvunnen.

Boken finns här.

Läs om fler deckartips: Här är vinterns hetaste deckare

2. Silvervägen av Stina Jackson

Silvervägen
Sedan tre år tillbaka tillbringar Lelle de ljusa sommarnätterna med att köra bil. Han kör utmed väg 95, den som kallas för silvervägen. För tre år sedan försvann hans 17-åriga dotter spårlöst, försvinnandet gnager sönder honom. Samtidigt anländer Meja och hennes mamma till orten Glimmersträsk. Meja är 17 år, lika gammal som Lelles dotter var när hon försvann. När en ung flicka försvinner blir Mejes och Lelles öden sammanlänkade. Silvervägen har utsetts till ”Årets bästa svenska kriminalroman” av Svenska deckarakademin.

Boken finns här.

3. Kvinnan i fönstret av AJ Finn

Bokomslag för Kvinnan i fönstret
En psykologisk thriller som har kallats för ”en av årets absolut bästa deckare” lär göra få besvikna. Anna Fox lever ett ensamt och isolerat liv i sin lägenhet i New York. Hon tillbringar sina dagar med att dricka vin, se på Hitchcockfilmer och spionera på sina grannar. När familjen Russell flyttar in i huset på andra sidan gatan ser de till ytan ut att vara den perfekta familjen. Men en kväll blir Anna vittne till något som hon inte borde ha sett och hennes värld rasar samman.

Boken finns här.

4. Vintereld av Anders de la Motte

Vintereld
Lucianatten 1987 utbryter en våldsam brand i en skånsk stugby och en ung kvinna dör i lågorna. I den följande polisutredningen ställs vänner mot varandra och familjer splittras innan en mordbrännade till sist erkänner. 30 år senare får Laura Aulin ärva den nedbrunna stugbyn av sin faster. Det är första gången sedan branden som hon återvänder till området och hennes närvaro rör upp känslor. Samtidigt börjar Laura misstänka att fastern kommit något på spåren innan hon dog och tvingas ifrågasätta sina minnen från lucianatten.

Boken finns här.

5. Lazarus av Lars Kepler

Lazarus
En död man hittas i en lägenhet i Oslo och när polisen öppnar frysboxen gör de ett fruktansvärt fynd. Offret är en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. En tysk kommisarie tar kontakt med Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rockstock. Mönstret som Joona ser framträda är vansinnigt men samtidigt omöjligt att ignorera.

Boken finns här.

En sida till? Fortsätt läs!