9 nya lästips till vårens bokcirkel
Boktips

9 nya lästips till vårens bokcirkel

Nästan lika roligt som att läsa böcker är det att få prata om dem med andra litteraturälskare. SelmaStories har gått igenom vårens utgivning och listat några nya titlar som passar perfekt för bokcirkeln.

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 05 januari 2022

Nästan lika roligt som att läsa böcker är det att få prata om dem med andra litteraturälskare. SelmaStories har gått igenom vårens utgivning och listat några nya titlar som passar perfekt för bokcirkeln.

Bok 1

Bekännelser av Domenico Starnone

Inbunden
219 kr
Köp boken

Går det att fly sitt förflutna? Det är en av den här romanens frågor. I Domenico Starnone nya bok möter vi den 33-årige gymnasieläraren Pietro som har ett stormigt förhållande med Teresa. En kort tid innan deras förhållande tar slut anförtror de varandra sina mest skamliga hemligheter. När Pietro sedan ska gifta sig med sin nya kvinna, dyker Teresa plötsligt upp. Det blir en påminnelse av vad han berättat och från det ögonblicket förföljs han av sin egen hemlighet.

”Förmedlar temat om förluster helt perfekt.” LA Times

Bok 2

Carpe fucking diem av Sofie Weidemann

Inbunden
219 kr
Köp boken

Här får bokcirkeln läsa om en bitterljuv kärlekshistoria! Carpe fucking diem utspelar sig i Los Angeles där författaren Sofie Weidemann bodde med sin familj i några år. Det handlar om Hanna. En person med massa kontakter, men ingen att ringa när livet plötsligt ställs på ända. På ren impuls flyr hon till Kalifornien. Där återförenas hon med barndomsvännen Gabriel, utan att ha berätta vad som hänt. Gabriel jobbar som poolskötare åt patologen Henry. Han är en udda typ, men den vackraste man Hanna någonsin sett.

Bok 3

Nuckans hjärtespalt av Malin Lindroth

Minns ni Nuckan som kom för några år sedan? Nu är Malin Lindroth tillbaka med en bok där hon prövar nuckblicken i praktiken. Genom att ikläda sig rollen som hjärtespaltsrådgivare diskuterar hon kärlek, makt och relationer och hur tvåsamheten kan betraktas som en tecken på normalitet fastän den gör många olyckliga och begränsade.

Bok 4

Papperspalatset av Miranda Cowley Heller

Inbunden
229 kr
Köp boken

Miranda Cowley Heller har tidigare jobbat med dramaserier som Sopranos och Six Feet Under. Hennes debut Papperspalatset handlar om trebarnsmamman Elle Bishop. Hon är lyckligt gift, men i familjens sommarhus i Cape Cod ställs allt plötsligt på ända. För när hon de här sommardagarna återser sin barndomsvän Jonas blir det ett passionerat möte och Elle ställs inför ett livsavgörande beslut. Ska hon välja den trygga tillvaro som hon skapat med sin älskade man Peter eller det liv hon föreställde sig med ungdomskärleken Jonas? Det som skulle ha blivit om inte en tragisk händelse hade förändrat deras liv.

Läs mer: 8 nya debutböcker att upptäcka våren 2022

Bok 5

Lektioner i kemi av Bonnie Garmus

Inbunden
219 kr
Köp boken

I vår kommer Bonnie Garmus hypade bok på svenska. I romanen som utspelar sig i 60-talets Kalifornien får bokcirkeln bekanta sig med Elizabeth Zott. Denna oförglömliga karaktär är en kemist som plötsligt blir både ensamstående mamma och stjärna i Amerikas mest hyllade matlagningsprogram. Men Elizabeth lär inte bara kvinnor hur man lagar mat. Hon lär dem kemins lagar och hur man ändrar status quo.

Bok 6

Allt blir bra av Carolina Setterwall

Inbunden
219 kr
Köp boken

Carolina Zetterwall, som debuterade med den hyllade Låt oss hoppas på det bästa, kommer med en ny roman i mars. Här finns teman som äktenskap och könsroller och troligen en hel del att diskutera för bokcirkeln. Romanen handlar om Mary och John som skiljer sig i slutet av åttiotalet. John får snabbt en ny kvinna. Mary tvingas inse att det inte anses särskilt attraktivt med en kvinna som lever själv – och hon måste omvärdera livet och de val hon gjort.

Bok 7

En vänskap av Silvia Avallone

Vi var många som älskade Stål. Nu är Silvia Avallone tillbaka med en ny samtidsroman om unga kvinnor, klass och Italien. Det handlar om de tidigare vännerna Elisa och Beatrice. Tretton år har gått sedan slutet för deras vänskap och Bea har numera följare över hela världen. De vet vad hon har på sig, vad hon äter och vart hon åker på semester. Men ingen anar den hemlighet som döljer sig bakom leendet. Elisa tycker inte om att visa upp sitt liv eller sociala medier. Men nu vill hon berätta historien om deras vänskap.

Bok 8

Elise och allting därefter av Veronika Malmgren

Inbunden
229 kr
Köp boken

Om att lämna allt och tvingas börja om på nytt. Veronikas Malmgrens nya roman är en berättelse om tre generationer kvinnor. Det börjar med Elise. Hon växer upp i Ostpreussen och 1944 och blir det alltmer osäkert för hennes familj att vara kvar på gården. Många år senare reser Marthe norrut med sin pojkvän för att slå läger på en myr i Jämtland. Och i slutet av 80-talet besöker den 9-åriga Annie sin mormor i Västtyskland.

Läs mer: Släktkrönikor – 7 myllrande berättelser som spänner över generationer

Bok 9

Mot paradiset av Hanya Yanagihara

Inbunden
239 kr
Köp boken

Är ni många i cirkeln som tyckte om Ett litet liv? Då kanske ni ska ta er an Hanya Yanagiharas efterlängtade roman som kommer på svenska i mars. Hennes nya Mot paradiset utspelar sig under tre århundraden och ger läsaren tre olika versioner av den amerikanska historien. Det handlar om kärlek och makt, sjukdom och privilegier. Men också om längtan att finna sin plats i ett jordiskt paradis.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!