Kärlek, skratt och lite svärta – här är höstens feelgoodromaner
Böckerna

Kärlek, skratt och lite svärta – här är höstens feelgoodromaner

Det handlar om livet, döden och kärleken. Feelgoodromanen kan bjuda på både skratt och gråt – men alltid med en stor dos värme. Vi har botaniserat bland höstens utgivning och tipsar om nio nya romanpraliner!

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 11 augusti 2021

Det handlar om livet, döden och kärleken. Feelgoodromanen kan bjuda på både skratt och gråt – men alltid med en stor dos värme. Vi har botaniserat bland höstens utgivning och tipsar om nio nya romanpraliner!

Bok 1

"Plåster för brustna hjärtan" av Heidi Bjørnes

I höst kommer den fristående uppföljaren till Minas hus av den norska författaren Heidi Bjørnes.

Förr sjöd det vackra gamla huset längst in på Strandveien av liv, men nu är det bara Lilian kvar. Hon sitter där med brutet ben, sörjer sin döde make och saknar vännerna. Brevbäraren Ergorbert som är bra på krishantering inser att här måste vännerna gripa in! Samtidigt dyker det upp fler människor som behöver hjälp. Än en gång fylls huset av heta diskussioner, höga skratt, liv och rörelse, vänskap och förälskelser.

Bok 2

"Nattens drottning" av Simona Ahrnstedt

Romancedrottningen Simona Ahrnstedt kommer med en ny bok! Det handlar om Kate Ekberg som driver Stockholms hippaste nattklubb. Kate älskar män, vintagemode och sitt jobb. Utåt är hon en framgång. Det ingen vet är att Kate är i klorna på en grym utpressare. Desperat vänder hon sig till en bank för att låna pengar. Bankens chef, Jacob, är Kates motsats: tillknäppt, hämmad och på sin vakt efter ett trauma han aldrig hämtat sig från. I mötet mellan dessa två motpoler blixtrar det oväntat till.

Bok 1

"Som i en dröm" av Julia Quinn

Var du ett fan av succéserien Familjen Bridgerton? Nu är författaren Julia Quinn aktuell med en ny bok om romantik i 1800-talets London. I Som en dröm får vi läsa om kärlekshistorien mellan Honoria Smythe-Smith och Marcus Holroyd. Historisk romance när det är som bäst!

Bok 2

"Nya tider på Flanagans" av Åsa Hellberg

Det blir en dramatisk upplösning när Åsa Hellberg nu avslutar sin serie om hotellet i London.

Frankie driver hotellet, och hon älskar det. Det gör inget att hennes syster, skådespelerskan Billie, fokuserar på filmkarriären och är långt borta. Men när hennes äktenskap spricker kraschar livet, och det blir tydligt att hon inte längre klarar det själv. För Billie kommer ropet på hjälp olägligt. Hon har precis landat filmrollen som alla stjärnor och konkurrenter vill ha, har flyttat till New York och är vilt förälskad. Världen ligger öppen för henne. Men hur säger man nej till en älskad syster?

Bok 3

"Biodlarens löfte" av Fiona Valpy

Fiona Valpys bestseller om sorg, kärlek och motstånd.

Med krossat hjärta beger sig Abi till den franska landsbygden och ett sommarjobb på ett gammalt slott. Slottet ekar av röster från det förflutna och snart dras Abi in i en kvinnas berättelse som kan förändra hela hennes liv. Sjuttio år tidigare, år 1938, sköter Eliane bikuporna i slottets trädgård. Där möter hon Mathieu och blir kär för första gången. Men hennes framtidsplaner ändras när kriget drar in över Frankrike. När hon separeras från Mathieu under den tyska ockupationen beslutar hon sig för att gå med i motståndsrörelsen, men utan ett krigsslut i sikte blir hennes lojalitet gentemot honom hårt prövad …

Bok 4

"Eld, snö och stjärnor" av Heléne Holmström

En julroman av Heléne Holmström! Det handlar om Nora som gör allt för att rädda sina föräldrars älskade konditori från konkurs. Kändisbagaren Henrik Eklund vill spela in sitt julprogram på konditoriet och Nora har inte råd att tacka nej. Motvilligheten förstärks när tv-teamet dundrar in i Västervik och Henrik vill ändra på allt hon kämpar för att bevara. Men ju mer de umgås, bakar lussekatter och ordnar glöggkväll, desto närmare kommer Nora den karismatiske stjärnbagaren. Och allt kanske inte är som det först verkar. Snart står mer på spel än konditoriets överlevnad och höga tittarsiffror.

Bok 5

"Änglaträdet" av Lucinda Riley

En roman om familjehemligheter av succéförfattaren Lucinda Riley som tragiskt gick bort under året.

I Änglaträdet återvänder Greta Marchmont efter till 30 år till Marchmont Hall, ett ståtligt hus i de snötäckta bergen i Wales. Hon lider av minnesförlust efter att ha varit med om en tragisk olycka och minns ingenting från det förflutna. När hon vandrar genom det vintriga landskapet gör hon en oroväckande upptäckt. På en undangömd plats i skogen hittar hon en grav, och den bortvittrade inskriptionen på stenen visar att en liten pojke ligger begravd här – hennes egen son. Greta chockas svårt och börjar leta efter den person hon en gång var.

Bok 6

"Jul i rubinrött" av Amanda Hellberg

Amanda Hellberg kommer med en ny julsaga! Det är 1880-tal och Nina Swartensköld tycks ha allt: man, barn och en privilegierad tillvaro på Dackesta herrgård. Men bakom stängda dörrar är äktenskapet olyckligt och hon drömmer om ett annat liv. När den frisinnade privatläraren Johan Mahler anländer för att undervisa sonen och bo på godset sker det otänkbara – Nina blir kär och känslorna är besvarade. Medan vintermörkret sänker sig brinner den hemliga förälskelsens låga allt starkare. Men riskerna är enorma.

Bok 7

"I befintligt skick" av Karin Wallén

Karin Wallén, författaren till Flera sidor av oss, är aktuell med en ny bok i höst! Det handlar om Elsa som efter att hon förlorat både jobb och andrahandslägenhet i Stockholm åker till familjens gamla stuga i Jämtland. Bland vindsfynden hittar hon en berättelse från 1978, då en hård storm tog åtta liv på fjället, och det visar sig att olyckan påverkat även Elsas egen familj. Fjällvärlden bjuder både på udda karaktärer, spirande känslor och oväntade utmaningar. I ett äventyr som tar henne långt ut på vidderna – och lite närmare sig själv.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Jag accepterar villkoren.

En sida till? Fortsätt läs!