Bland skratt och tårar – här är sommarens feelgoodböcker
Boktips

Bland skratt och tårar – här är sommarens feelgoodböcker

Det kan vara roligt, romantiskt eller riktigt sorgligt – men alltid med en stor dos värme. Vi har listat några av sommarens nyheter i feelgoodgenren!

Av: SelmaStories
Publicerad: 31 maj 2022

Det kan vara roligt, romantiskt eller riktigt sorgligt – men alltid med en stor dos värme. Vi har listat några av sommarens nyheter i feelgoodgenren!

Bok 1

Hannas Sweet Deli av Kristina Ahlström

Inbunden
219 kr
Köp boken

Kocken Kristina Ahlström debuterar med en feelgoodroman som bjuder läsaren på en kulinarisk läsupplevelse! Det handlar om Hanna Dahlman. Hon är 48 och har precis blivit lämnad av sin man Erik efter ett långt äktenskap. Hanna vill helst bara gå under jorden. Men hennes son Carl, den unge stjärnkrögaren, föreslår att hon ska driva hans nya satsning: ett trendigt café på Södermalm i Stockholm. Där ska hon få jobba med det som hon älskat sedan barnsben – att baka. Hannas Sweet Deli är fött. Och i sin egen trappuppgång möter hon en dag en farligt attraktiv och uppvaktande man. Men vågar hon tro på kärleken igen?

Bok 2

Ambassadören på Portland Place av Denize Karabuda

Inbunden
219 kr
Köp boken

I Denize Karabudas romantiska debut får läsaren bekanta sig med William Fogelström. Han har precis blivit utnämnd till ambassadör i London när hans fru Louise meddelar att hon vill satsa på sin egen karriär i Sverige. Trots att relationen länge gått på sparlåga står William ändå handfallen och han saknar sin dotter Julia. När årets Nobelpristagare i litteratur tillkännages åker William hem till författaren Constance Miller för att gratulera. Det blir starten på en kärleksaffär som ställer hela Williams liv på ända.

Läs mer: Mind the gap! 8 romaner som utspelar sig i London

Bok 3

Hjärtats land av Nora Roberts

Inbunden
219 kr
Köp boken

Var fjärde sekund säljs det en bok av Nora Roberts i USA. Eller det är i alla fall vad man påstår. Nu är den bästsäljande stjärnförfattaren aktuell med en ny roman på svenska. I boken, som är den första i en ny trilogi, möter läsaren Iona. Hon har bestämt sig för att lämna USA för Irland. Kanske är det här hon för första gången kommer att känna sig hemma? Men Ionas ankomst väcker mörka krafter till liv, krafter som förföljt hennes släkt O’Dwyer i århundraden.

Översättare: Anna-Stina Johnson

Läs mer: Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Bok 4

Soluppgång över strandpromenaden av Jenny Colgan

Jenny Colgan tar återigen med läsaren till Cornwall.

Marisa Rosso kämpar fortfarande med sorgen efter hennes älskade morfars död som hon tagit förvånansvärt hårt. Hon tar sin tillflykt till den lilla tidvattenön Mount Polbearne. Hon behöver vara ifred och tänker enbart ägna sig åt jobbet som registrator. Men det blir svårt att isolera sig. Det ständiga plinkandet från hennes granne, en rysk pianolärare, tränger igenom väggen. Hon lyckas inte heller undkomma öbornas ihärdiga arbete med att försöka rädda det lokala bageriet från att slå igen. Kan gemenskapen i det lilla samhället hjälpa Marissa att hitta tillbaka till glädjen?

Översättare: Birgitta Karlström

Bok 5

Drömmarnas flod av Elisabet Nemert

Inbunden
229 kr
Köp boken

Till alla Elisabet Nemert-fans glädje kommer det en ny bok av henne i augusti. Det handlar om Noha, en framgångsrik affärsman som lämnat New York för Amazonas regnskog. Han är på flykt från den person han själv blivit och inte längre vill vara. Kassandra, kvinnan han älskar, har gått ifrån honom och i hemlighet rest till Sverige där hon har sina rötter. Under färden på floden möter Noha utsatthet, fattigdom och vilda djur – och en gammal kvinna som guidar honom på förunderliga vägar. Och parallellt, i Blekinge, upplever Kassandra sitt livs mest omtumlande tid.

Bok 6

Sanningen om ostrondykerskan av Caroline Säfstrand

Inbunden
229 kr
Köp boken

I Caroline Säfstrands nya roman möter vi författaren Inez Edmark. När hennes granne plötsligt går bort bestämmer hon sig för två saker – att döstäda sitt hus och att skriva sin sista bok. En personlig bekännelse: sanningen om ostrondykerskan. Så ramlar Inez och får problem med höften. Hon tvingas anlita städerskan Meja som under tre veckor ska hjälpa henne att rensa klart i huset. Enda regeln är att Meja inte på några villkor får öppna den blå mappen som innehåller hennes bokmanus. Mötet mellan Inez och Meja  får oanade konsekvenser. Kommer de två kvinnorna, trots sina olikheter, att kunna hjälpa varandra?

Läs mer: Caroline Säfstrand: ”Jag vill boosta läsaren och visa att livet går att förändra”

Bok 7

Ellens val: Förbjuden längtan av Elvira Berg Ashby

danskt band
189 kr
Köp boken

I juli kommer den sjätte delen i den historiska romanceserien Ellens val, och den här gången är det Elvira Berg som skrivit.

Året är 1917. Ellen njuter av livet med Carl, men tampas också med känslor av otillräcklighet. Hungersnöd hotar landet och rösträttskampen är långt från vunnen – det är så mycket hon vill göra. I takt med att Ellen och hennes vänner ifrågasätter konservativa traditioner uppdagas nya möjligheter, situationer och livsval. Samtidigt som de bär på en längtan efter kärlek. En längtan som kan vara både brinnande och alldeles förbjuden.

Bok 8

Inte utan min syster av Åsa Hellberg

Inbunden
229 kr
Köp boken

Åsa Hellbergs Inte utan min syster är den första delen i en serie. Det handlar om systrarna Anna och Cornelia som växer upp på en gård utanför kustorten Fjällbacka. De kommer från en fattig familj men trots det får de yngsta flickorna chansen att utbilda sig till sjuksystrar. I storstaden möts de av en helt ny värld av läkare, kvinnosakskvinnor och fascinerande patienter. Arbetet är krävande men framtidstron är stark. De vill bli den nya sortens kvinnor, fast priset de får betala är högt. För bara några år senare krossas tillvaron.

Bok 9

Ett liv i färg av Birgitta Gunnarsson

Birgitta Gunnarsson debuterade med Så länge hjärtat kan slå i fjol. Nu är hon aktuell med feelgoodromanen Ett liv i färg där läsaren får möta Lillemor. Hon har sedan mellanstadiet varit vän med Beatrice, men alltid känt att hon stått i skuggan av henne. Och att hon funnits med i den lilla vänkretsen kring Bea i åratal, men utan att på riktigt lära känna någon av de andra kvinnorna. Nu när hon har passerat femtio har Lillemor till sist insett att hon vill hoppa av. Men hur ska hon kunna berätta det för Bea?

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!