Nytt år och nystart! 7 hälsoböcker som inspirerar
Boktips

Nytt år och nystart! 7 hälsoböcker som inspirerar

Starta 2024 på bästa sätt med nya utmaningar och lärdomar. Här är sju böcker som ger dig både styrka, mod och tips för en bättre balans i livet.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 03 januari 2024

Starta 2024 på bästa sätt med nya utmaningar och lärdomar. Här är sju böcker som ger dig både styrka, mod och tips för en bättre balans i livet.

Bok 1

Mosleys 30 bästa hälsotips av Dr Michael Mosley

Michael Mosley, hälsoguru och expert, presenterar i sin senaste bok enkla sätt att förbättra din hälsa med minimal ansträngning men maximal effekt på både mental och fysisk hälsa. Baserat på vetenskap och forskning avslöjar Mosley 30 hälsosamma tips, inklusive överraskande fakta som att äta choklad kan stödja hjärthälsan och att sång ger dig ett naturligt rus. Boken erbjuder läsaren snabba och lättillgängliga sätt att främja en friskare kropp och en starkare hjärna.

Bok 2

Tillsammans-effekten av Katarina Blom

Det är inte bara träning och sömn som är avgörande för hälsan. Nu finns det forskning på att sociala relationer spelar en stor roll. Katarina Blom är psykolog och i Tillsammans-effekten får vi lära oss om vår sociala hjärna och vad relationer gör med vår hälsa och vårt välmående.

Bok 3

Hälsorevolutionen: 12-veckorsprogrammet av Maria Borelius, Rita Catolino

Inbunden
Köp boken

Boken bakom succépodden och boken Hälsorevolutionen men denna gång en handbok för 12-veckors hälsoprogram. Vi får lära oss hur vi tränar, äter och får inre stillhet och lugn. Under dessa tolv veckor får vi all kunskap vi behöver inom antiinflammatorisk livsstil.

Bok 4

Depphjärnan av Anders Hansen

Att höra att ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider ger någon slags tröst. För vi är faktiskt inte gjorda för att jämt vara glada. Anders Hansen som blivit något av en rockstjärna inom populärvetenskapen är tillbaka med en ny bok. I Depphjärnan reder han ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Han skriver hur vårt mående fungerar och om hur vi kan ta bättre hand om vår hjärna och vår kropp.

Bok 5

Hela livet av Anders Rosengren

Anders Rosengren är läkare och ställde sig frågan ”Vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd”?. Frågan resulterade i ett nytt koncept för att på bästa möjliga sätt få ett hälsosamt liv. De stora livsfrågorna tillsammans med små tips gör det enklare att hantera vardagen. För hur påverkar egentligen stress och motion varandra och hur kopplas dygnsrytm till åldrande? Det är några saker vi får lära oss här.

Bok 6

Stark 50+ av Monika Björn

De flesta tampas nog med sin hälsa och stress på något sätt. Den här boken är riktar sig till de som är femtio och uppåt och som vill ha tips och råd för hur man kan öka sitt välbefinnande. Vad händer efter menopaus och vilka misstag är vanliga att göra i träningen under klimakteriet?

Bok 7

Våga vara modig av Rickard Sjöberg

Inbunden
Köp boken

En bok om hälsa och livsstil men också om att våga vara modig. Hitta ditt eget mod och få råd kring rädslor, utmaningar och kriser. Rickard Sjöberg hjälper här läsaren att bli modigare, starkare och smartare när det behövs som mest.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.