6 kokböcker för matglada barn
Böckerna

6 kokböcker för matglada barn

Är du en juniorkock som gillar att ta över i köket hemma eller vill du lära dig att laga mat? Vi tipsar om sex lärorika och fantasifulla matlagningsböcker för barn och unga.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 20 oktober 2021

Är du en juniorkock som gillar att ta över i köket hemma eller vill du lära dig att laga mat? Vi tipsar om sex lärorika och fantasifulla matlagningsböcker för barn och unga.

Bok 1

Cake hero av Roy Fares

Kakexperten Roy Fares delar med sig av sina goda recept på bullar, tårtor och kakor. Denna bok riktar sig till yngre bakningsintresserade. Du får tillgång till 35 recept på olika bakverk och kan antingen lära dig mer genom bokens bakskola eller hitta nya roliga recept. Ett plus är att bilden innehåller massvis med fina bilder vilket gör det ännu roligare.

Bok 2

Little Green Kitchen av David Frenkiel och Luise Vindahl

En bok för både föräldrar och barn. Författarna David Frenkiel och Luise Vindahl delar med sig av 70 olika recept som är enkla och hälsosamma skapade utifrån barnens smaker. I boken finns tips på hur man kan göra barnen delaktiga i matlagningen.

Bok 3

Barnens stora kokbok av Clara Lidström och AnnaKarin Nyberg

Barnens stora kokbok är självklart till för barnen. Boken innehåller lätta instruktioner i form av bilder och steg-för-steg. En perfekt bok för yngre barn som vill lära sig att baka, laga mat och göra mellanmål. Illustrationerna i boken är gjorda av Katy Kimbell och Li Söderberg som gör att den blir sådär lekfull och magisk.

Bok 4

Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss

En kokbok och inspirationsbok för barn och ungdomar. Miljötänket står i fokus i denna bok och bjuder på 70 recept som gynnar oss själva och planeten. Korta men informativa texter om miljöpåverkan kan öka kunskapen i tidig ålder och leda till många spännande samtal. Göra gott innehåller allt från mellis till kalasmat.

Bok 5

Nya första kokboken av Johanna Westman

Att lära barn att laga mat är det roligaste Johanna Westman vet. Första kokboken kom ut 2001 men nu är den större, nyttigare och godare. Det är en bok för alla barn, med eller utan allergier, fler grönsaksrecept och tips på hur man tillagar maten. Hur gör man när man bränt sig och hur kokar man pasta bäst? Detta är en enkel bok utan kaloritabeller och krångliga råd.

Bok 6

Tinas recept för unga kockar av Tina Nordström

Det här är en kockskola som hjälper dig med matlagningen. Du kan laga till dig själv, vännerna eller familjen och det kommer garanterat bli supergott. Tina Nordström är en känd svensk kock och programledare i Sveriges yngsta mästerkock. Alla recept som finns med i denna guide passar den som precis lärt sig laga mat eller den som vill avancera sig.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Jag accepterar villkoren.