6 böcker vi ser fram emot att lyssna på i höst
Boktips

6 böcker vi ser fram emot att lyssna på i höst

Hösten är den tveklöst bästa årstiden när det kommer till boknyheter! Vi har listat några nya titlar som vi tror kommer passa särskilt bra att lyssna på.

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 25 augusti 2022

Hösten är den tveklöst bästa årstiden när det kommer till boknyheter! Vi har listat några nya titlar som vi tror kommer passa särskilt bra att lyssna på.

Bok 1

Minnesförlusten av Anna Fredriksson

Inbunden
199 kr
Köp boken

Klara vaknar på sjukhuset och har inga minnen. Inget av vad som har hänt och inte ens vem hon är. Hon får träffa en psykolog och i takt med att de söker svaret på gåtan om vem hon är inser hon att någon vill henne illa. Hennes ID-handling säger Klara, 37 år, men ingenting kan förklara varför hon hittats ute till havs medvetslös och illa tilltygad. Anna Fredrikssons nya bok är en psykologisk thriller om identitet och livsval, tillit och komplicerad kärlek.

Uppläsare: Hedvig Lagerkvist

Bok 2

Gökungen av Camilla Läckberg

Inbunden
219 kr
Köp boken

Camilla Läckberg är tillbaka med en ny del i den omtyckta Fjällbacka-serien. I nya boken Gökungen hittas en känd fotograf brutalt mördad. Inte kort därefter drabbas Henning Bauer, en känd författare som tilldelats Nobelpriset, av ett våldsamt dåd. Polisutredningarna av de två fallen, som leds av Patrik Hedström, står still. Samtidigt forskar Erica Falck i ett historiskt mordfall i Stockholm på 80-talet. Hon inser snart att det förflutnas trådar sträcker sig in i nutiden och att gamla synder lämnar långa skuggor efter sig.

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Bok 3

Rovet av Stefan Spjut

Inbunden
209 kr
Köp boken

Stefan Spjuts nya bok Rovet flätas två människoöden och deras historier samman. Susso Myrén jobbar i turistbutiken i Kiruna som hennes mamma startade. Samtidigt söker hon svaret på övernaturliga mysterier och gåtor hon ärvt av sin morfar som var fotograf och känd för sina fjällmotiv. Jesper Öbrell bor kvar på sina föräldrars gård i Västerbottens inland. Han känner väl till de själar som fortfarande finns i huset… När ett barn kidnappas från en by utanför Jokkmokk korsas Sussos och Jespers vägar. Det de har gemensamt är deras historia som vägrar vilja släppa taget om dem.

Uppläsare: Ludvig Josephson

Bok 4

Kulan som inte träffade av Richard Osman

Inbunden
219 kr
Köp boken

Richard Osman torde nu ha en given roll som Kungen av den engelska mysdeckargenren. Med sin Torsdagsmordklubben, och uppföljaren Mannen som dog två gånger, har han underhållit en bred läsarpublik. Typisk brittisk humor och det uppenbart komiska uppläget när ett gäng pensionärer löser mordgåtor har inneburit en närmast fast position för böckerna på bästsäljarlistor världen över. Nu är tredje boken om Torsdagsmordklubben här — Kulan som inte träffade. En berömd tv-stjärna och en skum rysk agent är inblandade i fallet, och det är som vanligt underbart mysigt spännande.

Uppläsare: Cecilia Nilsson
Översättare: Ing-Britt Björklund

Bok 5

Lågorna av Lina Bengtsdotter

Inbunden
199 kr
Köp boken

För tio år sen lämnade Vega sin lilla uppväxtby Silverbro och flyttade till London. Men när hon blir uppringd av sin allra bästa vän från barndomen – Katja, som är i upplösningstillstånd och desperat ropar efter hjälp, bestämmer sig Vega för att åka hem igen. När hon kommer fram är det för sent och Katja är borta. Paralleller kan inte undvikas att dras till Katjas moster som också försvunnit spårlöst 30 år tidigare. Har de två försvinnandena någonting gemensamt och kommer Vega hitta Katja i tid, eller riskerar deras mörka hemlighet att avslöjas?

Uppläsare: Charlotta Jonsson

Bok 6

Utlämnad av Ragnar Jónasson

Inbunden
199 kr
Köp boken

Fyra vänner tar skydd undan en rasande snöstorm i en liten övergiven jaktstuga på Island. Temperaturen sjunker och de är smärtsamt medvetna om att chansen för överlevnad minskar. Men inne i stugan väntar ett nytt hot. Ragnar Jónasson är ett stjärnskott i den isländska spänningsgenren.

Uppläsare: Marie Richardson
Översättare: Arvid Nordh

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!