10 nya ljudböcker du inte får missa i vår
Boktips

10 nya ljudböcker du inte får missa i vår

En ny roman av lyssnarfavoriten Lucinda Riley, en thriller av en finsk deckarstjärna och en gedigen biografi om politikern och människan Anna Lindh. Vi har samlat några av vårens böcker som vi tror passar särskilt bra att lyssna på.

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty

En ny roman av lyssnarfavoriten Lucinda Riley, en thriller av en finsk deckarstjärna och en gedigen biografi om politikern och människan Anna Lindh. Vi har samlat några av vårens böcker som vi tror passar särskilt bra att lyssna på.

Bok 1

Ondskans nätverk av Max Seeck

Inbunden
209 kr
Köp boken

Deckarstjärnan Max Seeck är aktuell med en ny bok. I Ondskans nätverk (inläst av Katarina Ewerlöf) försvinner Finlands mest framgångsrika influencer efter ett releaseparty i Helsingfors. Även hennes före detta pojkvän saknas. Några dagar senare läggs en märklig bild som föreställer en fyr på en ö i havet upp på Lisa Yamamotos Instagramkonto. Under bilden finns en dikt som tycks beskriva hennes död. Samtidigt hittas liket av en ung kvinna på en strand. Finns det en koppling mellan den mördade kvinnan och de försvunna influerarna? Kriminalöverkonstapel Jessica Niemi och hennes kollegor kopplas in för att utreda fallen.

Läs mer: Nytt i spänningsgenren! 24 deckare att läsa våren 2022

Bok 2

Äpplet faller inte av Liane Moriarty

Inbunden
209 kr
Köp boken

Nytt av Big little lies-författaren Liane MoriatyÄpplet faller inte kommer som ljudbok i februari och är inläst av Gunilla Leining. Boken handlar om familjen Delaney. Stan och Joy har varit gifta i 50 år och är ett team både på tennisplanen och i arbetslivet. Men är allt så bra som det verkar? För vem är egentligen kvinnan Savannah som paret börjat umgås med? Och varför tvekar deras fyra vuxna barn att anmäla Joys försvinnande till polisen?

Bok 3

Kärleksbrevet av Lucinda Riley

Inbunden
219 kr
Köp boken

Lucinda Riley, som tragiskt gick bort i våras, var den mest lyssnade författaren på Bookbeat 2021. I mars kommer Kärleksbrevet på svenska. Det handlar om den unga journalisten Joanna Haslam, som får i uppdrag att bevaka den legendariske skådespelaren James Harrisons begravning. Glamour och kändisskap har präglat hans liv, men Joanna stöter snabbt på ett mörker bakom fasaden. Det handlar inte minst om ett brev som James Harrison har efterlämnat vars innehåll har undanhållits i över sjuttio år.

Bok 4

Elise och allting därefter av Veronika Malmgren

Inbunden
199 kr
Köp boken

Om att lämna allt och tvingas börja om på nytt. Veronikas Malmgrens nya roman är en berättelse om tre generationer kvinnor. Det börjar med Elise. Hon växer upp i Ostpreussen och 1944 blir det alltmer osäkert för hennes familj att vara kvar på gården. Många år senare reser Marthe norrut med sin pojkvän för att slå läger på en myr i Jämtland. Och i slutet av 80-talet besöker den 9-åriga Annie sin mormor i Västtyskland.

Läs mer: 9 nya lästips till vårens bokcirkel

Bok 5

En människa kan mördas men inte idéer av Eva Franchell

Inbunden
219 kr
Köp boken

Nästa år är det 20 år sedan utrikesminister Anna Lindh mördades. Två små pojkar förlorade sin mamma och en man miste sin fru. Men hennes död innebar också att Sverige och Socialdemokraterna förlorade en del av sin framtid. Nu kommer en biografi om henne av journalisten Eva Franchell som var nära vän och kollega. Författaren ger en bild av det politiska 1900-talets andra hälft och skildrar den mångsidiga politikern och människan Anna Lindh.

Bok 6

Skilsmässan av Moa Herngren

Moa Herngren, en av manusförfattarna till Bonusfamiljen, kommer med en ny bok i vår. I Skilsmässan får vi möta Bea och Niklas som bor på Östermalm i Stockholm. Efter ett mindre gräl försvinner Niklas hemifrån. Bea tror att han ska komma tillbaka när som helst, men det går både timmar och dagar. Bea tar med döttrarna till Niklas familjs lantställe på Gotland, och det står snart klart att Niklas träffat en annan. Han vill inte lösa krisen, utan skiljas. Men kommer verkligen skilsmässan som en blixt från klar himmel? Och är det alltid den som lämnar som är den onda?

Bok 7

Natriumklorid av Jussi Adler-Olsen

Inbunden
219 kr
Köp boken

Spänning med Stefan Sauk i lurarna! I danska Jussi Adler-Olsens nya deckare som kommer i vår står Avdelning Q inför ett av sina mest svårlösta fall någonsin. Det är när en kvinna begår självmord på sin 60-årsdag som ett olöst fall från 80-talet återigen blir aktuellt. Under tre decennier har många människor fallit offer för en hänsynslös mördare som lyckats dölja sina brott. Det blir ett minst sagt komplext uppdrag för kollegorna Carl, Rose, Assad och Gordon.

Bok 8

Ett hav av minnen av Fiona Valpy

Inbunden
189 kr
Köp boken

Nu kommer den tredje delen i Fiona Valpys bästsäljande serie som skildrar krig och kärlek. När Kendra för första gången besöker sin sjuka mormor Ella har hon bara en önskan: att Kendra ska skriva ner hennes historia innan hon glömmer. År 1937 blir den sjuttonåriga Ella förälskad i den karismatiska Christophe. De ses på Île de Ré och Ella känner sig så lycklig den sommaren. Men kriget förändrar allt och Ella tvingas återvända till Skottland. Kan hon någonsin komma tillbaka till den hon var på Île de Ré?

Bok 9

En dotters arv av Nora Roberts

Inbunden
209 kr
Köp boken

Nora Roberts har sålt över 500 miljoner exemplar över hela världen. I januari kommer en ny thriller av stjärnförfattaren på svenska. Det handlar om Adrian Rizzo. När hon som 7-åring träffade sin pappa för första gången försökte han döda henne. Hon växer upp med sin mamma och när hon som tonåring bygger ett varumärke inom träning går det upp för henne att hon är förföljd. Hon får sitt första hotbrev och omgiven av vänner och familj inser Adrian att hon har mer att förlora än sitt eget liv.

Läs mer: Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Bok 10

Städerskan av Nita Prose

Inbunden
179 kr 199 kr
Köp boken

En bästsäljare till mysdeckare! Nita Prosers debutroman utspelar sig på det anrika Regency Hotell där Molly jobbar som städerska. Hon är expert på sitt jobb, men har det desto svårare med det sociala. Livet är tufft just nu. Mollys mormor har nyss dött och dessutom har en så kallad pojkvän blåst henne på pengar. Och när hon ska städa i affärsmannen Charles Blacks svit hittar hon honom död i sängen…

Läs mer: 10 mysdeckare att lägga till på din att-läsa-lista

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!