Vinterns bästa ljudböcker – 8 nyheter att lyssna på
Boktips

Vinterns bästa ljudböcker – 8 nyheter att lyssna på

Förgyll de kyliga vinterpromenaderna och myset framför brasan med nya ljudböcker. Vi listar boknyheter som gör sig extra bra i ljud.

Av: Elsa Sjögren
Fotograf: Getty
Publicerad: 13 december 2022

Förgyll de kyliga vinterpromenaderna och myset framför brasan med nya ljudböcker. Vi listar boknyheter som gör sig extra bra i ljud.

Bok 1

Barnmorskorna av Kristin Rohman

En dramaserie gjord för ljud som följer Rana, Lisen och Helen i deras vardag på Nya Södersjukhuset i Stockholm. Läsaren får ta del av spännande förlossningar, besvärliga ekonomer med sparkrav, konflikter mellan kollegor och flirtiga ögonkast.

Bok 2

Kärlek för ringrostiga av Lisa Westerlund

Den andra delen i feelgood-serien Vildrosen. Milla, Mona och Fabian har ägnat många år åt att undvika starka känslor för att skydda sina tilltufsade hjärtan. För första gången vågar de nu satsa på sina drömmar. Vågar de släppa in kärleken också?

Bok 3

Längtans dagar av Margaret Pemberton

Den första delen den nya bokserien Magnolia Square av Margaret Pemberton. I södra London lever den tyskfödda änkemannen Carl Voigt och hans vuxna dotter Kate ett bra liv. Allt förändras när andra världskriget bryter ut och tidigare välvilliga grannar vänder dem ryggen. När London bombas och brinner förändras livet för alla de boende kring Magnolia Square. Kate blir kär i RAF-piloten Toby som dessvärre snart dör i stridigheterna, just när Kate får veta att hon är gravid. Läs även uppföljarna Frihetens vindar och Glädjens sommar.

Översättare: Johan Nilsson

Bok 4

Som vi lekte av Ninni Schulman

Inbunden
209 kr 219 kr
Köp boken

Del ett i en ny spänningsserie av Ninni Schulman. 1982 försvinner 12-årige Mattias från sitt hem i byn Våmhus i Dalarna. Ett år senare är han fortfarande försvunnen och hans mamma håller på att gå sönder av sorg och ovisshet. Ingrid Wolt är en före detta polis som just släppts ur fängelset Hinseberg. Sakta försöker hon bygga upp sitt liv igen. I desperat behov av arbete startar hon Siljans Spaningsbyrå. Hennes första uppdrag blir att hitta Mattias.

Bok 5

Midnattsdåd av Nora Roberts

Inbunden
219 kr
Köp boken

Harry Booth är en skicklig konst- och juveltjuv, något så ovanligt som en bildad gentleman med en trasig barndom. Han undviker kärlek, det gör en bara sårbar. Men när han förälskar sig i Miranda Emerson, sin professors rödhåriga dotter, inser han att han måste bryta sig fri.

Översättare: Camilla Jacobsson

Bok 6

Au revoir Agneta av Emma Hamberg

Uppföljaren till den populära Je m’appelle Agneta! Äntligen har Agnetas liv fallit på plats, och hon vet precis hur hon vill leva det: i SaintCarelle, tillsammans med Einar, Bonnibelle, Fabien, katterna, ostarna, kindpussandet, vinet, baguetterna och klostret. Men ett oväntat myndighetsbesök slår sönder Agnetas magiska värld, och hon ser hur klostret och Einar försvinner framför henne. Istället för att klinga av samlar Agneta sina trupper bestående av Fabien, Bonnibelle, Paul och de andra för att rädda klostret. De har varken pengar, makt, ordning eller reda att slåss med. Däremot har de vansinnigt vackra underkläder.

Bok 7

Atlas: Historien om Pa Salt av Lucinda Riley, Harry Whittaker

Inbunden
229 kr
Köp boken

Den efterlängtade och avslutande delen på Lucinda Rileys saga om de sju systrarna. Systrarna har den här gången samlats på båten Titan för att ta ett sista avsked av den mystiska far de alla älskade så djupt. Men till deras förvånade valde Pa Salt att ge nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern som äntligen hittats, och för varje sanning uppstår en ny fråga. Systrarna tvingas inse att de knappt kände sin far och att hans sedan länge begravda hemligheter fortfarande påverkar deras liv.

Översättare: Gabriella Andersson och Mia Ruthman

Bok 8

Folket på Engeløya-serien av Trine Angelsen

Folket på Engeløya är en ny ljudboksserie som passar dig som älskar historisk romance. I den första delen Doktorns dotter hittar den unge doktorn Gabriel en till synes livlös flicka i vägkanten. Han tar med henne hem, något som orsakar uppståndelse. Vem är hon, och var kommer hon ifrån?

Översättare: Lie Fredholm

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!