Nu kan du köpa din biljett till Årets Selma 2019
Årets Selma

Nu kan du köpa din biljett till Årets Selma 2019

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 12 december 2018

Årets Selma är tillbaka! Köp biljett i dag för att vara med på en helkväll med bland andra Sara Danius, Anna Kinberg Batra, Clara Henry, Stina Wollter, Melody Farshin, Katarina Wennstam och Camilla Läckberg. 8 mars 2019 är det dags.

På Internationella kvinnodagen den 8 mars 2019 delar SelmaStories och Bonnierförlagen för andra året i rad ut det feministiska priset Årets Selma till en hemlig vinnare. Priset delas ut till en person eller organisation som har gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått. Detta äger rum i samband med föreställningen Årets Selma 2019 – 8 mars med Kakan Hermansson & vänner på Södra teatern i Stockholm.

Förra årets vinnare av Året Selma blev organisationen Födelsevrålet. En organisation som oförtrutet arbetar för alla kvinnors rätt till säker förlossningsvård.

I år kommer ytterligare ett pris att delas ut, Årets Selma Junior. Priset delas ut till en ungdom eller en organisation för och av unga, som på ett tydligt sätt bidragit i arbetet för ett mer jämställt samhälle.

— I vårt sökande efter Årets Selma Junior har vi identifierat en lång rad framåtsträvande upprop och initiativ bland unga. I skolor, föreningar, sociala medier och på fritidsgårdar har ett progressivt jämställdhetsarbete tagit plats, av unga och för unga – och det ska vi självfallet både hylla och ta vara på, säger Thérése Cederblad, övergripande ansvarig för Årets Selma på Bonnierförlagen.

Kakan Hermansson

Föreställningen Årets Selma 2019 – 8 mars med Kakan Hermansson & vänner bjuder på scensamtal med spännande bokaktuella författare och feministiska inspiratörer under ledning av moderator Kakan Hermansson. Personer som har varit aktuella i jämställdhetsdebatten under året och som också kommer att ge avtryck i debatten år 2019. Dessutom delas det feministiska priset Årets Selma och Årets Selma Junior ut till hemliga vinnare. Vi avslutar med fest i baren med vår DJ Ametist Azordegan där författarna finns på plats och signerar sina böcker.

Deltagare på scen som vi kan avslöja redan nu är Clara Henry, Stina Wollter, Melody Farshin, Thomas Sekelius, Ida Östensson, Katarina Wennstam, Aase Berg, Christoffer Holst och Camilla Läckberg.

Om Årets Selma
Årets Selma är ett feministiskt pris som delas ut av SelmaStories som är en del av Bonnierförlagen. Priset går till en person eller organisation som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått, och påverkat till en förändring och förbättring i samhället. En höjd röst, brytandet av normer, modet att gå mot strömmen – ibland kan en till synes liten rörelse skapa stora, ibland oförutsägbara, positiva effekter. Årets Selma vill uppmärksamma detta. Priset består av en prissumma på 10 000 kronor, ett diplom samt en gåva skapad av en feministisk konstnär eller konsthantverkare.

Årets gåva
År 2019 består gåvan av ett smycke framtaget av guldsmeden Natalie Wåhlin som driver Feministsmeden. Smycken tillverkad av en feminist till andra feminister.

Följ SelmaStories på Instagram för att hålla dig uppdaterad inför och under kvällen.

En sida till? Fortsätt läs!