Heta känslor och kyssar – 5 nya romanceböcker att läsa hösten 2022
Boktips

Heta känslor och kyssar – 5 nya romanceböcker att läsa hösten 2022

När temperaturen kryper nedåt värmer vi oss med heta historier som ger fjärilar i magen. Här är höstens bästa romance-böcker!

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 03 augusti 2022

När temperaturen kryper nedåt värmer vi oss med heta historier som ger fjärilar i magen. Här är höstens bästa romance-böcker!

Bok 1

Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

danskt band
199 kr
Köp boken

Den trettioåriga judinnan Rachel Rubenstein-Goldblatt bär på en stor hemlighet – hon fullkomligt älskar julen och har till och med byggt sin karriär på den. Rachel bor i New York och är författare till flera framgångsrika julromaner. Men hon har hållit sitt julvurmande hemligt från familjen – hennes böcker är skrivna under pseudonym.

När förlaget vill att hon skriver en romantisk Chanukka-roman tappar hon helt inspirationen. I ren desperation skaffar hon en biljett till Matzah ball, en omtalad bal som går av stapeln på Chanukkas åttonde och sista dag. Tyvärr innebär det att hon måste umgås med sin gamla ärkefiende Jacob Greenberg…

Översättare: Christina Mansicka

Bok 2

Jul i rampljus av Amanda Hellberg

Inbunden
219 kr
Köp boken

Det är december 1902. Harriet Hjort är en begåvad ung sångerska som uppträder i folkliga ölhallar tillsammans med pianisten Isak. Ingen av dem vågar erkänna att deras vänskap övergått i kärlek. Isak är blind och delvis beroende av Harriet, och hon sjunger aldrig lika bra med någon annan. Josef Ståhl, en mäktig teaterdirektör, utlyser en tävling om huvudrollen som Snöprinsessan i en uppsättning på hans stora scen i Göteborg. Harriet utmanar sin rampfeber och deltar i tävlingen. Samtidigt som julen närmar sig slungas Harriet in i värld full av hårda krav, oönskad uppvaktning och farliga lockelser.

Bok 3

Pennys passion av Tessa Dare

danskt band
199 kr
Köp boken

Den tredje delen i Tessa Dares historiska romanceserie. Lady Penelope, eller Penny som hon kallas, älskar djur och låter de gärna flytta in hos henne på Bloom Square. Affärsmannen Gabriel Duke investerar i huset bredvik och inser att husaffärer inte direkt gynnas av att bo granne med ett provisoriskt djurhem. När Gabriel ställer kravet att Penny ska göra sig av med djuren går hon med på det, under villkoret att Gabriel själv hittar nya hem åt alla djur. Till geten, igelkotten, alla kattungar, den tvåbenta hunden och fåglarna. Gabriel som aldrig upplevt kärlek och inte alls förstår sig på djur, tar sig an utmaningen.

Översättare: Per Hagman

Bok 4

En engelsk romans av Niina Mero

Föreställ dig en mix av Bridget Jones dagbok, Downton Abbey och ett släng av gotisk mystik – då får du En engelsk romans! Läsaren får möta Nora som bor i Finland men älskar England mer än någonting annat. Böckerna, konsten, musiken, humorn, gotiken – allt. Hon blir inbjuden till sin systers bröllop i Oxford och möts av storslagna herrgårdar, lummiga trädgårdar och dammiga bibliotek. Det blir en både spännande och romantisk resa för Nora som träffar en gåtfull man och kommer ett mystiskt försvinnande på spåren.

Översättare: Janina Orlov

Bok 5

Vad är det värsta som kan hända? av CN Persson

Elin gör sitt bästa för att lämna förhållandet med Marcus bakom sig, men det hela blir svårt när han förflyttas till hennes mottagning. Gamla känslor flammar upp igen. Han verkar ha förändrats, men kan hon verkligen lita på det? Samtidigt träffar hon Sebastian, en 21-årig Youtuber som är raka motsatsen till de män hon brukar bli intresserad av. Han är ung, söt och gillar att festa. Dessutom är han Elins bästa väns lillebror. Sebastian är den perfekta kandidaten för ett fejkat förhållande som kan göra Marcus svartsjuk.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!