Nytt i romancegenren – här är vinterns 2022 mest romantiska läsning
Boktips

Nytt i romancegenren – här är vinterns 2022 mest romantiska läsning

Frossa i romantik, fjärilar i magen och längtande blickar. Vinterns bästa romance värmer i vinterkylan och bjuder på spännande debutanter såväl som efterlängtade uppföljare.

Av: SelmaStories
Fotograf: Getty
Publicerad: 16 november 2022

Frossa i romantik, fjärilar i magen och längtande blickar. Vinterns bästa romance värmer i vinterkylan och bjuder på spännande debutanter såväl som efterlängtade uppföljare.

Bok 1

Det börjar med oss av Colleen Hoover

danskt band
259 kr
Köp boken

Fortsättningen på Det slutar med oss, boken som blivit omåttligt populär på TikTok. Läsaren får veta mer om Atlas och hur den hemlösa tonårskillen fångade Lilys hjärta – och sedan försvann. Nu är Lily skild och ensamstående mamma, har hon och Atlas fortfarande en chans?

Översättare: Olga Falk

Missa inte! Nu får TikTok-fenomenet ”Det slutar med oss” en uppföljare

Bok 2

En enda önskan av Nicholas Sparks

Inbunden
249 kr
Köp boken

Författaren till Dagboken är tillbaka med en ny, gripande kärlekshistoria. Maggie Dawes är en framgångsrik fotograf som drabbats av en svår sjukdom. En dag frågar Maggies assistent henne ”om du fick en enda önskan inför jul, vad skulle det vara?”. Svaret, inser Maggie, är att hitta sitt barn. Det barn hon som sextonåring adopterade bort. Maggie börjar berätta historien om hur hon först träffade Bryce, hur han hjälpte henne upptäcka fotografi och deras liv tillsammans.

Översättare: Olga Falk

Bok 3

Den perfekta pojkvännen av Alexis Hall

danskt band
209 kr
Köp boken

Med två rockstjärnor till föräldrar är Luc O’Donnell uppvuxen i rampljuset. En dag fångar en paparazzi honom på bild vid helt fel tillfälle, något som hotar både hans karriär och privatliv. Luc måste rädda sin image och träffa en trevlig, normal kille. Advokaten Oliver Blackwood är skandalfri, och den perfekta pojkvännen. Problemet är bara att Oliver och Luc inte har någonting gemensamt. De kommer överens om att vara ett par på låtsas tills allting har lugnat sig, men att låtsasdejta är lättare sagt än gjort.

Översättare: Christina Mansicka

Läs mer: 22 böcker som trendar på BookTok

Bok 4

Julstämning uthyres av Olivia Reimhagen

Efter sin mammas död låtsas William helst att julen inte finns. Därför är det ingen större uppoffring att ta ett jobb i Malmö under högtiden. Det enda han behöver ordna är någonstans att bo i två veckor.

Elias vägrar fira jul med familjen i år. När jobbet drabbas av en vattenläcka behöver han jobba över, en perfekt ursäkt för att slippa undan julfirande. Nu behöver han bara hitta en lägenhet inne i stan.

Iris hyr ut sin lägenhet via Airbnb och får förfrågningar om att hyra lägenheten från både Elias och William, samtidigt. Hon säger ja till båda, lägenheten är trots allt stor nog för de båda…

Bok 5

Jul i rampljus av Amanda Hellberg

Inbunden
239 kr
Köp boken

Året är 1902 och Harriet Hjort uppträder i folkliga ölhallar tillsammans med pianisten Isak. Ingen av dem vågar erkänna att deras vänskap övergått i kärlek. En dag utlyser teaterdirektören Josef Ståhl en tävling om huvudrollen som Snöprinsessan på hans stora scen i Göteborg. Harriet trotsar sin rampfeber och deltar i tävlingen. Hon kliver in i en värld fylld av hårda krav, oönskad uppvaktning och farliga lockelser.

Bok 6

Alltid i december av Emily Stone

Efter att Josie Morgan förlorade sina föräldrar under julhelgen skriver hon numera varje december ett brev till dem innehållandes fyra ord: Jag saknar er, alltid. Även i år skriver hon samma brev, men på väg för att posta det krockar Josie med Max Carter. Mötet leder till en förälskelse, men precis när saker och ting är på väg att bli allvarliga mellan dem försvinner han. Under det följande året möts de på en rad oväntade platser: London, Edinburgh, Manhattan och på den engelska landsbygden. När julen åter närmar sig dras allt till sin spets.

Översättare: Emö Malmberg

Bok 7

Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

danskt band
219 kr
Köp boken

Rachel Rubenstein-Goldblatt är en 30-årig judinna och New York-bo som bär på en hemlighet – hon älskar julen. Hon har i hemlighet byggt en hel karriär på den och skriver bästsäljande, romantiska julromaner under pseudonym. En dag ber förlaget henne att skriva en romantisk Chanukka-roman, och Rachel tappar helt inspirationen. I ren desperation kniper hon tag i en biljett till årets mest omtalade Matzah ball. Men det innebär också att hon måste träffa sin gamla ärkefiende Jacob Greenberg…

Översättare: Christina Mansicka

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!