Vill du bli ljudboksinläsare? Nu har du chansen!

Vill du bli ljudboksinläsare? Nu har du chansen!

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 26 september 2018

Drömmer du om att bli ljudboksinläsare? Nu har du chansen att vinna en röstroll i Åsa Hellbergs kortroman Laholmsflickan om du befinner dig på Bokmässan i helgen. 

Psst! Missa inte skådespelaren och ljudboksinläsaren Magnus Roosmanns bästa tips för en lyckad ljudboksinspelning här

Imorgon börjar alla bokälskares stora högtid: Bokmässan i Göteborg. Och den här gången har BookBeat, Bonnier Audio och Bonnier Bookery något extra spännande inplanerat. Bokmässans besökare har nämligen möjligheten att tävla om en riktig röstroll i feelgood-drottningen Åsa Hellbergs nästkommande ljudbok Laholmsflickan. En av rollerna som castas? Laholmsflickan själv!

Så gör du för att delta i tävlingen

Inspelningsstudion kommer att finnas belägen i Bonnierförlagens monter B 02:02 och är öppen under mässans alla dagar, det vill säga torsdag till söndag. För exakta öppettider, se längre ned. Castingen gäller två mindre roller – en kvinnoroll och en mansroll. Huvudinläsare i Laholmsflickan är Katarina Ewerlöf.

För att delta i tävlingen skriver du upp dig på en lista som sitter på ljudstudion för att boka en tid. Därefter är det viktigt att du infinner dig vid ljudstudion minst 15 minuter i förväg, annars kan tiden gå till någon annan. Läs igenom utdraget ur Laholmsflickan några gånger så att du är bekant med texten (och ett tips är att du läser Magnus Roosmanns råd som finns här). Utdraget kommer att finnas i montern.

Väl på plats kommer en av ljudproducenterna att hjälpa dig tillrätta i ljudstudion när det är din tur. Inspelningen pågår i cirka 10 minuter. Efter avslutad inspelning fyller du i din mejladress för att delta i tävlingen. Som tack för din medverkan får du dessutom ett presentkort från BookBeat på 2 månaders gratis och obegränsad lyssning.

Under vissa tider på söndagen kommer dessutom Magnus Roosmann att finnas på plats för att ge tips och råd och coacha dig inför inläsningen.

I juryn sitter representanter från Bonnier Bookery, Bonnier Audio, BookBeat samt Åsa Hellberg själv. Vinnaren kommer att annonseras den 7 oktober, och får kort därefter spela in sin roll i studion i Stockholm.

Om du inte vill vara med och tävla, men gärna vill testa din röst, finns även den möjligheten. Du får då välja mellan olika texter såsom spänning, skönlitteratur, klassiker, fakta eller barn. Efteråt kan du få ditt röstprov skickat till dig via mejl.

Under dessa tider kan du boka in en provläsning:

Torsdag 13-16
Fredag 11-16
Lördag 11-16
Söndag 11-16

Lycka till!

Läs mer om boken här

Läs mer om boken här

En sida till? Fortsätt läs!