Allt du behöver veta om bokserien

Doggerland

Till böckerna!

Maria Adolfssons deckare om den fiktiva ögruppen Doggerland har gjort succé bland både läsare och kritiker. Här hittar du allt du behöver veta om bokserien.

Hela bokserien

Doggerland

Svep för att se alla böcker i deckarserien.

Doggerland

Artiklar

Doggerland-älskare? Här hittar du unika recept från ögruppen!

Bok 1

Felsteg av Maria Adolfsson

Det är morgonen efter Oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland i ett försök att glömma sitt förflutna. Hon får i uppdrag att leda mordutredningen, en utredning som inte blir lättare av att hennes arrogante chef varit gift med offret. Började allt redan i det märkliga kollektivet på 70-talet? Eller med telefonsamtalet i våras? Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

”Det här är tillflykten för dem som valt färjan framför flyget men inte står ut med stöket i stora baren. De som är flygrädda eller har med sig bilen över. Eller för oss som helt enkelt börjar bli för gamla, tänker hon. En trappa ner finns de som ser färjorna från Dunker och Ravenby som ett mål i sig och struntar i om de är på väg till Esbjerg eller Harwich just denna helg. De som lockas av tax free-priser, spelautomater och chansen att hitta sällskap för natten. Och ungdomar som lockas av färjornas slappa ålderskontroll i barerna. Det är länge sedan nu, men Karen minns precis hur det var.”

Bok 2

Stormvarning av Maria Adolfsson

En man hittas död på Doggerlands nordligaste ö Noorö. Det är jul, och Karen Eiken Hornby kastar sig in i utredningen, lättad över att slippa julfirandet. Men så sker ytterligare ett mord och spåren leder till ett lokalt whiskeydestilleri. Samtidigt är Karen orolig över hennes mindre laglydiga släktingar – kan de ha något att göra med morden?

”Hon tvekar. Vänder sig om och sneglar mot skafferiet. Så lockande att bara ta fram en flaska av det röda, slå sig ner framför tv:n och försöka glömma hela skiten. Naturligtvis vore det bättre. Det rätta. Ändå vet hon att hon snart kommer att ta upp mobilen och ringa det där förbannade samtalet. Samtalet som kommer att kosta henne jobbet om någon får veta. Samtalet som kan kosta henne mycket mer än så, om den som svarar ser sin chans att göra sig av med ett helt annat problem i stället. Henne. Nej, det här är inte rätt, tänker kriminalinspektör Karen Eiken Hornby och tar upp mobilen. Absolut inte rätt, men enda chansen.”

Bok 3

Mellan djävulen och havet av Maria Adolfsson

Den världskända artisten Luna befinner sig i hemlighet i Doggerland för att spela in sin första skiva på tio år. Luna är lika vacker som godhjärtad och trollbinder alla i sin närhet på festen som avslutar inspelningarna. Alla utom en sur kriminalinspektör som plötsligt känner sig gammal och trött. Nästa morgon är Luna försvunnen. Samtidigt faller ännu en kvinna offer för den våldsman som härjat huvudstaden.

”Karen ser att handen darrar en smula, och först nu inser hon hur orolig han faktiskt är. För en inspelning som inte kommer att färdigställas i tid? Eller faktiskt orolig för Luna? De har känt varandra sedan ungdomen; det är därför den världsberömda artisten så oväntat valt KGB Production för inspelningarna. Valt att komma hem till Doggerland för att förbereda sin comeback efter nästan tio år utanför rampljuset. Klart han är orolig, tänker hon med ett styng av dåligt samvete.
– Hallå, ropar hon. Är det någon hemma?”

Bok 4

Spring eller dö av Maria Adolfsson

Det är fullsatt i hamnen när Doggerlands första Pridefestival ska gå av stapeln. Men plötsligt förvandlas den uppsluppna stämningen till ren skräck. Någon skjuter rakt in i folkmassan. När polisen anländer är gärningsmannen redan död.
Den höggravida Karen Eiken Hornby är fast besluten att ta reda på mördarens motiv. Långsamt träder bilden av hans tragiska sista tid i livet fram. Men är förklaringen så enkel?

”I samma ögonblick får ljudet av en skarp smäll Karen att instinktivt stelna till. Det där lät inte som ett löst … Tanken avbryts av ett skrik någonstans bortifrån andra sidan hamnplan. Och under de overkligt utdragna sekunder som hinner förflyta innan ljudet hörs ännu en gång skjuts adrenalinet ut, blodet rusar upp i huvudet och hon gör ett klumpigt försök att resa sig. Hon hinner inte. Lyckas bara ropa ut en varning innan nästa
smäll hörs.
– Ner, för helvete, det är någon som skjuter på oss!”

Bok 5

Fallvind av Maria Adolfsson

I Fallvind hittas två ungdomar döda med bara två dygns mellanrum i huvudstaden Dunker. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby är tillbaka från föräldraledigheten och ska nu jobba ihop med Astrid Nielsen som vägrar berätta varför hon sagt upp sig. De börjar snart misstänka en koppling mellan dödsfallen och det verkar som om någon bevakar Karen.

Bok 6

Nödvändigt ont av Maria Adolfsson

Inbunden
Köp boken

Den excentriske konstnären Raymond Osse har försvunnit hemifrån i vredesmod en kall decembernatt. Karen Eiken Friis får i uppdrag att hålla kontakt med de anhöriga i avvaktan på att en formell efterlysning kan göras. Uppdraget visar sig påfrestande i flera avseenden, och långsamt börjar hon misstänka att försvinnandet inte varit frivilligt. Samtidigt får Karens syster Helena ett brev som både förbryllar och förskräcker.

Doggerland
Doggerland
Hon uppfann en ögrupp och skrev deckare om den – nu är den såld till 16 länder!

Hon uppfann en ögrupp och skrev deckare om den – nu är den såld till 16 länder!

Har du hört talas om ögruppen Doggerland? Den finns i litteraturen, ligger mellan Storbritannien och Skandinavien och är scen för Maria Adolfssons uppslukande roman om mänskliga felsteg och deras konsekvenser

Gillade du Doggerland?

Upptäck fler spännande bokserier!

Malin Fors-serien

Upptäck fler spännande bokserier!

Probono-serien

Upptäck fler spännande bokserier!

Zackserien

10 spännande polisserier att lyssna på

10 spännande polisserier att lyssna på

Från Fabian Risk till Avdelning Q – vi listar tio polisserier i ljudformat som får pulsen att stiga.

4 helt fiktiva platser i böcker

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Mord, intriger, mystiska försvinnanden, och helt andra berättelser som griper tag. Vi har listat 29 bokserier – de bästa tipsen lyssningsprojekt som varar riktigt länge.