Allt du behöver veta om bokserien

Strindbergserien

Till böckerna!

Mord och försvinnanden, bohuslänska klippor och en charmig huvudkaraktär som råkar heta August Strindberg är receptet på Kristina Ohlssons framgångsrika Strindberg-böcker. Här hittar du allt du behöver veta om spänningsserien!

Alla böcker

Strindbergserien

Svep för att se alla böcker!

Strindbergserien

Artiklar

Kristina Ohlsson: "Den här gången vet jag exakt hur allting började."

Bok 1

Stormvakt av Kristina Ohlsson

Den före detta finansmannen August Strindberg anländer till Hovenäset i Bohuslän en blåsig och stormig natt. Han har flyttat dit för att införliva sin dröm och öppna en second hand-affär. Samtidigt försvinner den omtyckta läraren Agnes, en händelse som skakar hela västkustidyllen. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?

Bok 2

Isbrytare av Kristina Ohlsson

Vintern har kommit till Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad. Men en kall januarinatt ödelägger en brand två sjöbodar. August äger en av sjöbodarna, den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset hela sitt liv. Maria Martinsson tar sig an utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord.

Bok 3

Skuggläge av Kristina Ohlsson

Storpocket
Köp boken

Det är sommar och August har dragit i gång en stor bakningstävling på Hovenäset. Men en dag hittas en man hängd i ett hopptorn vid badplatsen. Dödfallet väcker misstankar hos polisen, vem är mannen? Och vad har fört honom till Hovenäset? Utredningen leder dem bakåt i tiden till den förfärliga sommaren 1989 då Lydia Broman hittades mördad och styckad i sitt hem.

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Mord i idyllen – 7 spännande boktips

Gnistrande vita vinterlandskap, släta bohuslänska klippor och välskötta trädgårdar. Det är något kittlande med berättelser om brott och hemligheter mitt i den vackra idyllen. SelmaStories listar sju boktips som höjer pulsen!

10 skärgårdsromaner som får dig att längta till salta vågor och varma klippor

10 skärgårdsromaner som får dig att längta till salta vågor och varma klippor

Vi tycks ha svårt att avstå från att frossa i skärgårdens solvarma klippor, salta vågor och väderbitna sjöbodar. SelmaStories listar tio favoriter för dig med en förkärlek för skärgården.

Gillade du Strindbergserien?

Upptäck fler bokserier!

Åremorden

Upptäck fler bokserier!

Darwindeckare

Upptäck fler bokserier!

Privat: Doggerland

Upptäck fler bokserier!

Fjällbackaserien

Upptäck fler bokserier!

Gotlandsserien

Upptäck fler bokserier!

Pensionärsligan

Upptäck fler bokserier!

Säbyholms gröna fingrar

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.