Bröllop i böcker – 6 härliga boktips
Boktips

Bröllop i böcker – 6 härliga boktips

Dröm dig bort till bröllop på den engelska landsbygden och ett somrigt Österlen. SelmaStories tipsar om sex böcker där ett bröllop står i centrum och föder intriger såväl som kärlek.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Getty
Publicerad: 31 januari 2023

Dröm dig bort till bröllop på den engelska landsbygden och ett somrigt Österlen. SelmaStories tipsar om sex böcker där ett bröllop står i centrum och föder intriger såväl som kärlek.

Bok 1

Lycka till av Malin Stehn

Inbunden
Köp boken

Emily har noggrant planerat sin bröllopsceremoni och har allt under kontroll. Men det finns tre saker som hon inte kan rå över, nämligen vädret, hennes mamma Annika och hennes storebror Erik. Trots att vädret blir underbart, börjar stämningen bland gästerna bli spänd under festen. Gamla sanningar som har varit dolda i åtta år kommer fram och det känns som om såren aldrig har läkt. Natten är sen, och då görs en skrämmande upptäckt nere i den mörka parken vid slottet.

Bok 2

Änkorna på Österlen av Sara Paborn

danskt band
Köp boken

Stormen är uppföljaren till den populära boken Änkorna på Österlen. Filippa är tillbaka på Österlen och mamma Mona ska gifta sig med Ali, takläggaren hon träffade för bara några månader sedan. Dessutom tänker hon sälja Skånegården för att köpa en husbil och bege sig ut i Europa. Håller Mona på att bli sol-och-vårad? Filippa vill sätta stopp för bröllopet och får hjälp av Brigitte, grundaren av änkornas förening för renovering av gamla hus, som ser hela sitt livsverk äventyrat om hon förlorar sin kompanjon Ali.

Bok 3

Crazy rich i Asien av Kevin Kwan

Boken som blev till en av Hollywoods mest framgångsrika filmer 2018. När Rachel följer med sin pojkvän Nick till Singapore för att gå på ett extravagant bröllop har hon ingen aning om den rikedom och lyx som väntar henne. Plötsligt är hon indragen i en virvelvind av dyr champagne, snabba båtar och tävlingsinriktade brudtärnor. Nicks barndomshem visar sig vara ett palats och Nick själv anses vara en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. Dessutom är Nicks mor inte helt övertygad om att Rachel är rätt för sonen.

Läs mer: 10 böcker som blev världsfenomen

Bok 4

Det perfekta paret av Elin Hilderbrand

Den perfekta blandningen av spänning och romance! På den amerikanska överklassens sommarparadis Nantucket råder det bröllopsfeber, och klyftan mellan lokalbefolkningen och sommargästerna fördjupas när bröllopsgästerna svämmar in. De som ska gifta sig är Celeste, en duktig flicka från blygsamma förhållanden, och Benji, sonen till en brittisk arvtagerska tillika deckarförfattare. Bröllopet ser ut att bli en extravagant affär och en fest att minnas. Men på morgonen för den stora dagen hittas brudtärnan Merritt drunknad och med ett skärsår på foten. Alla är misstänkta. Polischef Ed kapenesh intervjuar familj och bröllopsgäster och inser att tillställningen är ett minfält för familjeintriger.

Bok 5

Floden hem av Hannah Richell

Systrarna Margot, Lucy och Eve hade en sagolik barndom som slutade i en tragedi. Margot hade lovat sig själv att aldrig återvända till Somerset på den brittiska landsbygden men åker trots allt dit för Lucys bröllop. Under en vecka ses systrarna i det vackra gamla huset vid floden, som var deras barndomshem. De tre systrarna bär alla hemligheter som nu oundvikligen kommer upp till ytan.

Bok 6

Vinterbröllop av Sarah Morgan

I Aspen stundar snart det bröllop alla har väntat på. Maggies och Nicks yngsta dotter Rosie ska stå brud – och de har sedan länge sett fram emot bröllopet. Men ingen vet att de själva är mitt i en skilsmässa. Rosies syster Katie gruvar sig också och frågar sig om hennes godhjärtade men impulsiva syster verkligen har valt rätt man. Rosie älskar sin fästman men börjar trots det få kalla fötter. Hur ska hon berätta det för honom, nu när alla gäster redan är här?

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!