Om SelmaStories


Böcker och författare som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage och tips omsåväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.

Vill du komma i kontakt med SelmaStories redaktion?

Har du frågor eller kanske tips om något du skulle vilja att vi skriver om?
Maila oss på redaktion@selmastories.se.

Vill du vara säker på att inte missa något?

Följ oss på Facebook, Instagram och anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Och gå gärna med i våra digitala bokcirklar Kollektivet och Feelgood-Kollektivet.

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du allt spännande från vår värld – direkt i din mejlbox.
Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från oss på SelmaStories.

Söker du praktik?

Vi tar emot praktikanter varje termin. Välkommen med en ansökan till redaktion@selmastories.se om du är nyfiken på att testa livet som innehållsproducent och går en utbildning som passar detta. 

Vi på redaktionen

Redaktions- och kanalansvarig:

Johanna Stenius,
johanna.stenius@bonnierforlagen.se

Läser helst: Älskar att läsa relationsromaner, gärna med ett kvinnohistoriskt perspektiv. Tar också gärna upp en diktsamling och uppskattar författare med återhållsamt och stramt sätt att skriva. Som kontrast till det älskar jag verkligen feelgood och är lite av maniskt intresserad av att ha läst alla ”klassiker” i genren.

Redaktör och formgivare:

Linnea Ivares,
linnea.ivares@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag vänder mig ofta till böcker som är fyllda med spirande känslor och romantik. Dessutom är jag svag för hjärtevärmande klassiker och plockar gärna upp verk av författare som Jane Austen och Louisa May Alcott.

Redaktör:

Linda Fritiofsson,
linda.fritiofsson@ohmy.se

Läser helst: Jag läser mycket svenska samtidsromaner, är ett stort Knausgård-fan och har en särskild fäbless för noveller. Några av mina största läsupplevelser har varit just novellsamlingar och jag tycker särskilt mycket om författare som Vita Andersen, Inger Edelfeldt, Tessa Hadley och Lucia Berlin

Redaktör:

Mattias Timander,
mattias.timander@bonnierforlagen.se

Redaktör:

Sara Sparby,
sara.sparby@ohmy.se

Läser helst: I mina bokhögar finns mängder med relationsromaner och diskbänksrealism. Jag är också ett stort fan av feelgood, särskilt om den utspelar sig i Cornwall.

Redaktör:

Russell Rothman,
russell.rothman@bonnierforlagen.se

Läser helst: I allmänhet älskar jag klassikerna, och håller på att läsa de svenska mästarna som Selma Lagerlöf. Jag uppskattar särskilt filosofiska romaner som får mig att ifrågasätta mina förutfattade meningar, och för mig är det ingen som gör det bättre än min favoritförfattare – Fjodor Dostojevskij.

Redaktör:

Elsa Sjögren,
elsa@ohmy.se

Läser helst: Jag vill känna starka känslor när jag läser och plocka gärna upp romaner – de som skildrar det storslagna och episka liksom det lilla och nära. Kan även sluka en och annan psykologisk thriller.


SelmaStories är en del av Bonnierförlagen där följande förlag ingår: Albert Bonniers Förlag (med imprints Gondol och Panache), Bazar Förlag, Bokförlaget Forum (med imprints Bonnier Fakta och Lovereads), Bokförlaget Hedvig, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Pocket, Fenix förlag, Månpocket, Reseförlaget, Romanus & Selling samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar och agenturen Bonnier Rights.