Om SelmaStories


Böcker och författare som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det på SelmaStories.

Från och med februari 2024 uppdateras inte längre selmastories.se. Verksamheten har gått samman med Bonniers Bokklubb och arbetar under det varumärket gemensamt- 

Till Bonniers Bokklubb

Vi på redaktionen:

Redaktions- och kanalansvarig:

Johanna Stenius,
johanna.stenius@bonnierforlagen.se

Läser helst: Älskar att läsa relationsromaner, gärna med ett kvinnohistoriskt perspektiv. Tar också gärna upp en diktsamling och uppskattar författare med återhållsamt och stramt sätt att skriva. Som kontrast till det älskar jag verkligen feelgood och är nästan maniskt intresserad av att ha läst alla ”klassiker” i genren.

Redaktör och formgivare:

Linnea Ivares,
linnea.ivares@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag vänder mig ofta till böcker som är fyllda med spirande känslor och romantik. Dessutom är jag svag för hjärtevärmande klassiker och plockar gärna upp verk av författare som Jane Austen och Louisa May Alcott.

Försäljningsansvarig

Petra Nuhma,
petra.nuhma@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag blandar min läsning. Noggrant tetande har visat att den perfekta mixen är en spänning (gärna psykologisk spänning) och tre romaner (helst relationsromaner). Och gemensamt för nästan alla läsupplevelser jag älskat mest är att de utspelar sig i Italien (gärna det vardagliga fattig-Italien långt ifrån turiststråken). 

Redaktör:

Russell Rothman,
russell.ray.rothman@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag dras till klassikerna för berättelser och språk som känns tidlös. För spänning och suggestiv läsning vänder jag mig ofta till psykologiska thrillers.

Formgivare:

Elia Almegård,
elia.almegard@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag älskar långläsning och känslan av att resa in i en annan värld under en lång tid! Mina bästa läsupplevelser de som lämnat mig med tomhet och saknad efteråt. Är inte så mycket för noveller, feelgood eller dussindeckare helt enkelt. Min senaste kärlek är Karl Ove Knausgårds Morgonstjärnan-serie och kommer fullkomligt kasta mig över den nya delen när den kommer.

Nyhetsbrev:

Lisbeth Ericsson
lisbeth.ericsson@bonnierforlagen.se

Läser helst: deckare & thrillers – gärna svenska deckare! Att öppna en bok där jag läst flera titlar av författaren innan och få känslan av att man träffar gamla vänner igen är härlig. Jag vill bli underhållen och koppla av när jag läser.  Men en riktigt tjock roman som griper tag, väcker känslor och berör är inte helt fel heller…


SelmaStories är en del av Bonnierförlagen där följande förlag ingår: Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bazar Förlag, Bokförlaget Hedvig, Bokförlaget Max Ström, Bokförlaget Semic, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Fenix förlag, Gondol, Historiska Media, Lovereads, Panache, Romanus & Selling samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar och agenturen Bonnier Rights.