Om SelmaStories


Böcker och författare som det pratas om – eller kommer att pratas om. Intervjuer, reportage och tips om såväl skönlitteratur som faktaböcker. Läs om det först på SelmaStories.
Numer kan du dessutom köpa de flesta av böckerna vi skriver och tipsar om i Selmas Bokshop

Vill du komma i kontakt med SelmaStories?

Har du frågor eller kanske tips om något du skulle vilja att vi skriver om?
Maila oss på redaktion@selmastories.se.

Har du frågor kring en order på böcker du köpt hos SelmaStories kontaktar du oss via mej eller telefon. 
Mejla kundservice på kundservice@selmastories.se (vi besvarar vanligtvis mail inom 3 arbetsdagar)
Eller ring oss på 063 – 197 349 (öppet mån-fre kl 8-16).

Vill du vara säker på att inte missa något?

Följ oss på Facebook, Instagram och anmäl dig till vårt nyhetsbrev.
Och gå gärna med i vår digitala bokcirkel Kollektivet.

Älskar du feelgood och romance? Följ vårt konto Feelgoodfrossa på Instagram.  

Som prenumerant på vårt nyhetsbrev får du allt spännande från vår värld – direkt i din mejlbox.
Då får du också ta del av exklusiva erbjudanden och ta emot inbjudningar till olika event. Och du missar inga tävlingar eller nyheter från oss på SelmaStories.

Söker du praktik?

Vi tar emot praktikanter varje termin. Välkommen med en ansökan till redaktion@selmastories.se om du är nyfiken på att testa livet som innehållsproducent och går en utbildning som passar detta. 

Vi på redaktionen:

Redaktions- och kanalansvarig:

Johanna Stenius,
johanna.stenius@bonnierforlagen.se

Läser helst: Älskar att läsa relationsromaner, gärna med ett kvinnohistoriskt perspektiv. Tar också gärna upp en diktsamling och uppskattar författare med återhållsamt och stramt sätt att skriva. Som kontrast till det älskar jag verkligen feelgood och är nästan maniskt intresserad av att ha läst alla ”klassiker” i genren.

Redaktör och formgivare:

Linnea Ivares,
linnea.ivares@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag vänder mig ofta till böcker som är fyllda med spirande känslor och romantik. Dessutom är jag svag för hjärtevärmande klassiker och plockar gärna upp verk av författare som Jane Austen och Louisa May Alcott.

Försäljningsansvarig

Petra Nuhma,
petra.nuhma@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag blandar min läsning. Noggrant tetande har visat att den perfekta mixen är en spänning (gärna psykologisk spänning) och tre romaner (helst relationsromaner). Och gemensamt för nästan alla läsupplevelser jag älskat mest är att de utspelar sig i Italien (gärna det vardagliga fattig-Italien långt ifrån turiststråken). 

Redaktör:

Russell Rothman,
russell.ray.rothman@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag dras till klassikerna för berättelser och språk som känns tidlös. För spänning och suggestiv läsning vänder jag mig ofta till psykologiska thrillers.

Formgivare:

Elia Almegård,
elia.almegard@bonnierforlagen.se

Läser helst: Jag älskar långläsning och känslan av att resa in i en annan värld under en lång tid! Mina bästa läsupplevelser de som lämnat mig med tomhet och saknad efteråt. Är inte så mycket för noveller, feelgood eller dussindeckare helt enkelt. Min senaste kärlek är Karl Ove Knausgårds Morgonstjärnan-serie och kommer fullkomligt kasta mig över den nya delen när den kommer.

Nyhetsbrev:

Lisbeth Ericsson
lisbeth.ericsson@bonnierforlagen.se

Läser helst: deckare & thrillers – gärna svenska deckare! Att öppna en bok där jag läst flera titlar av författaren innan och få känslan av att man träffar gamla vänner igen är härlig. Jag vill bli underhållen och koppla av när jag läser.  Men en riktigt tjock roman som griper tag, väcker känslor och berör är inte helt fel heller…


SelmaStories är en del av Bonnierförlagen där följande förlag ingår: Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bazar Förlag, Bokförlaget Hedvig, Bokförlaget Max Ström, Bokförlaget Semic, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Fenix förlag, Gondol, Historiska Media, Lovereads, Panache, Romanus & Selling samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar och agenturen Bonnier Rights.