En plats för bokälskare
En del böcker tar plats i det allmänna medvetandet. Väcker debatt, blir banbrytande, ibland livsavgörande. Vissa böcker blir tongivande för hela generationer. Minns ni debatterna?
Vissa böcker går inte ur tiden. De upptäcks ständigt av nya generationer och ges ut på nytt. Men vilka böcker kommer att bli klassiker i framtiden? Det är förstås svårt att sia om – men vi har listat några svenska titlar som vi tror har potential att hänga med och få nya läsare.
Förlagen krigade och recensenterna höjde den till skyarna och lite till. Men sen hände något. Turnén ställdes in av säkerhetsskäl och författare skapade namninsamlingar för att få den borttagen från Oprahs bokklubb. Nu har boken kommit ut på svenska, och är nominerad till Årets bok!
Kvinnlig gemenskap, moderskap och sexualitet. Det är exempel på några områden där det i vår kultur finns en hel del fördomar och seglivade idéer. Men tur då att det finns författare som ifrågasätter dem, och slår hål på myterna i sina böcker.
Den finska stjärnförfattaren Sofi Oksanen skriver berättelser om djupa orättvisor som få andra – och hennes senaste roman är inget undantag. "Jag vill lämna tolkningen till individen", berättar hon för SelmaStories.
En del böcker påverkar en så starkt att man efter bara några sidor VET att man kommer att tänka annorlunda efteråt. Läsupplevelser som sätter själva livet på prov - här är några av dem.
Elisabet Nemert är en av Sveriges mest älskade och lästa författare, overkligt skicklig på att levandegöra historien och samtidigt sätta ord på världens många orättvisor. Här skriver hon själv om sina starka känslor för de viktiga ämnen som tas upp nya romanen "Älvornas kulle".
I vår läser vi om äventyr i 20-talets Berlin, om krokodiler i badkar och amerikanska vårmarker. SelmaStories-redaktionen har valt ut 12 böcker från vårens utgivning som du inte vill missa.
Jul och ledighet väntar runt hörnet och vi ser fram emot långa, lata dagar fyllda med böcker. Vi på SelmaStories delar med oss av vad vi läser just nu.
Som tjugoåring gick Mariette Lindstein med i den kontroversiella Scientologikyrkan. Efter 25 år lyckades hon äntligen fly. Idag arbetar hon som författare på heltid och har vigt sitt liv åt att upplysa andra om sektproblematiken. Idag är Mariette Lindstein aktuell med Sprickor i jorden, den efterlängtade uppföljaren till Vit krypta.
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies