9 anledningar till att vi älskar bokserien
Boktips

9 anledningar till att vi älskar bokserien "De sju systrarna"

Precis när vi gick och längtade som mest efter bok nummer sju i Lucinda Rileys magiska romanserie "De sju systrarna" så släpptes bomben: Det kommer en BOK ÅTTA! Vi gråter av glädje och påminner oss om varför de här böckerna har räddat oss i isolerade tider - och alla andra tider.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Getty
Publicerad: 19 oktober 2022

Precis när vi gick och längtade som mest efter bok nummer sju i Lucinda Rileys magiska romanserie "De sju systrarna" så släpptes bomben: Det kommer en BOK ÅTTA! Vi gråter av glädje och påminner oss om varför de här böckerna har räddat oss i isolerade tider - och alla andra tider.

Här kan ni se när Lucinda Riley själv avslöjar den stora nyheten om den åttonde boken. Tyvärr hann hon själv inte vara me oss se den hitta till sina läsare, då hon sorgligt gick bort u juni 2021.  Bok åtta, Atlas: Historien om Pa Salt, är skriven till stor del av hennes som Harry Whittaker.

Boktips

Lucinda Riley – alla böcker i serien "De sju systrarna"

1. De är som sagoböcker – fast för vuxna

Att lyssna på en Lucinda Riley-bok ger samma känsla som när en vuxen läste något riktigt spännade för en som barn. Det handlar om andra världar, stora dramatiska känslor, spänning…  Att blunda och se det framför sig är ultimat verklighetsflykt.

2. Det är en resa i världen OCH tiden

Alla böckerna i Sju systrarna-serien innehåller flera tidsplan och utspelar sig både i nutid och dåtid i olika delar av världen – och är lika dramatiska på båda ställena.

3. Starka kvinnliga karaktärer

Alla systrarna utmanas hårt i romanerna, där varje del har en syster i fokus. Men de övervinner svårigheterna och vänder sina svagheter till styrkor – utan att vara beroende av någon annan.

4. De är beroendeframkallande

Det är som en riktigt uppslukande tv-serie, du kan inte sluta läsa dem. Och beroendet är svårt, tanken på att serien en dag ska ta slut är inget vi vill kännas vid.

5. Fantastiska miljöbeskrivningar

Rio de Janeiro, Bergen i Norge, Australiens dramatiska kust, Sacramonte… Lucinda Riley har valt häpnadsväckande spektakulära miljöer som fond i sina romaner och det är helt uppslukande att få resa dit i tanken.

6. Du MÅSTE inte läsa dem i ordning

Varje bok fungerar faktiskt helt på egen hand. Men OM du läser den här serien i rätt ordning kommer du ändå att se en helhet. Och det är faktiskt möjligt att gilla varje syster lite mer än den förra!

7. Det är romantiskt och spännande

Himlastormande kärlek, djupaste sorg, krossade hjärtan , vackra återföreningar… Här finns ALLT.

8. De lär oss hur kvinnor har banat väg genom historien

Serien ”De sju systrarna” är fiktiv men många av de händelser som ramar in den historiska delen av handlingen har ägt rum. Inte sällan blandas verkliga personer in i handlingen, och då ofta starka kvinnor som gjort avgörande skillnad i sin tid.

9. Bokserien tar inte slut

Nej, precis! Det finns sju systrar – men blir åtminstone ÅTTA böcker. Nästa år kommer ytterligare en del, som ska handla om systrarnas adoptivfar Pa Salt.

 

Boktips

Alla böckerna i sju systrarna-serien

... hittills!

Alla böckerna finns som ljudbok

Lyssna på hela serien

Boktips

Fler böcker av Lucinda Riley

... som inte heller går att lägga ifrån sig.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStoris nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!