Nu kommer ”Bäst i test
Boktips

Nu kommer ”Bäst i test" – boken som är baserad på succéprogrammet

Hur lagar man mat när alla ingredienser är på isländska? Och hur målar man ett porträtt av någon man aldrig har sett? Tv-programmet "Bäst i test" med har prisats för sina roliga och underliga tävlingar – och nu kommer äntligen boken.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Stefan Tell
Publicerad: 25 maj 2021

Hur lagar man mat när alla ingredienser är på isländska? Och hur målar man ett porträtt av någon man aldrig har sett? Tv-programmet "Bäst i test" med har prisats för sina roliga och underliga tävlingar – och nu kommer äntligen boken.

SVT:s Bäst i test med David Sundin och Babben Larsson har gjort succé bland tittarna – och i maj kommer äntligen bokversionen. Programmet är baserat på den brittiska förlagan Taskmaster och går ut på att kändisar tävlar mot varandra i en mängd olika utmaningar. Sedan premiären 2017 har deltagarna bland annat tävlat i att viktöka så mycket som möjligt på tio minuter, kasta en tepåse och bygga torn av flyttkartonger.

Bäst i test – 199 tester för hemmabruk av David Sundin gör det enkelt för läsaren att skapa sin egen version av succéprogrammet.

– Det är ofantligt roligt att så många har engagerat sig i det här programmet som ju egentligen bara består av … trams. Nu tycker jag att svenska folket förtjänar den här boken för att kunna kliva in i vår tramsvärld och skapa egna, minst lika minnesvärda stunder tillsammans med vänner och familj, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

Jennie Sjögren på bokförlaget Forum är förläggare för boken.
– Det här är ett absolut drömprojekt för mig som varit stort fan av Bäst i test sedan dag ett. I flera år har jag själv gjort, mer eller mindre lyckade, Bäst i test-kalas hemma på barnens begäran och när David Sundin kom till förlaget med idén jublade vi ”äntligen!”.

David Sundin är tidigare känd som komiker och programledare för bland annat Melodifestivalen men har även rönt stora framgångar som författare till barnböckerna Boken som inte ville bli läst och Ljudboken som inte ville ta slut. Bäst i test – 199 tester för hemmabruk är högt eftertraktad av programmets fans och innehåller dessutom bonusmaterial och ett förord av Babben Larsson.

– Boken är en komplett guide till att skapa sin egen version av programmet. Det blir tramsiga och kluriga test i olika kategorier, test för att tävla tillsammans i lag, enskilda utmaningar mot varandra i grupp som i tv-programmet men även test du ska göra helt på egen hand och gärna utmana andra Bäst i test-fans online. Dessutom bjuder testledaren David Sundin på roliga bakom kulisserna-stories från programmet, sina instruktioner för hur man blir sin egen bästa ”David” och inte minst en rad menyer med perfekta urval av test ur boken att använda vid olika tillfällen, som midsommar, barnkalas, jobb-AW eller hemmafest, säger Jennie Sjögren.

Bäst i test

Bäst i test

David Sundin
Kartonnage
Köp boken
INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!