Är du en av dem som läslyssnar?
Boktips

Är du en av dem som läslyssnar?

Är du en av dem som läslyssnar? Vi har listat sju böcker som passar för dig som anammat den nya lästrenden och vill växla mellan ljud- och e-bok.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 15 december 2021

Är du en av dem som läslyssnar? Vi har listat sju böcker som passar för dig som anammat den nya lästrenden och vill växla mellan ljud- och e-bok.

Bok 1

Isbrytare av Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson påbörjade med Stormvakt en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han flyttar till Hovenäset i Bohuslän för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. När vi nu återser honom är det vitaste vintern och August är lycklig och nykär. Men en natt bränns hans och hans grannes sjöbodar ner till grunden, och polisen inleder en mordutredning. Det verkar som om Augusts förälskelsebubbla spruckit till förmån för ren livsfara.

Bok 2

Depphjärnan av Anders Hansen

Att höra att ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider ger någon slags tröst. För vi är faktiskt inte gjorda för att jämt vara glada. Anders Hansen som blivit något av en rockstjärna inom populärvetenskapen är tillbaka med en ny bok. I Depphjärnan reder han ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Han skriver hur vårt mående fungerar och om hur vi kan ta bättre hand om vår hjärna och vår kropp. Som vanligt är det kunnigt, intressant och tillgängligt!

Bok 3

Eld, snö och stjärnor av Heléne Holmström

En ny julroman av Heléne Holmström! Det handlar om Nora som gör allt i sin makt för att rädda föräldrarnas konditori och som till och med ställer upp i tv för saken. Henrik Eklund är kändisbagare och kontaktar Nora då han vill spela in sitt julprogram på konditoriet. Missnöjet växer hos Nora när han och tv-teamet vill ändra på allt hon kämpat för att skydda. Desto mer dem ses desto närmre blir deras relation. Snart är det inte bara affärens överlevnad som står i fokus utan även annat.

Bok 4

Klassisk rebell av Linda Lampenius

Kartonnage
Köp boken

Linda Lampenius har yrkesviolinist, modell, känd tv-personlighet och skådespelare på sitt cv, bland mycket annat. Men redan i unga år utvecklade hon kontrollbehov, som senare led till ortorexi och bulimi. Hon har kämpat med både det egna psykiska lidandet, och andras, och trots det lyckats åstadkomma en fantastisk musikerkarriär. Det här är en självbiografi man inte vill missa.

Bok 5

Brev till mannen av Bianca Kronlöf

Få har nog missat att komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf debuterat som författare i höst. I hennes starka bok skriver hon brev till män mött och det handlar om känslor, sex, våld och maskulinitet. Texterna riktar sig till både släktingar och ragg. Till den ofödde sonen. Till den som gått på myten och till den som aldrig har höjt handen.

Bok 6

Hon hette Esmeralda av Minna Tunberger, Melinda Jacobs

En sorglig och sann historia med ett tragiskt slut. Esmeralda även kallad Lilla hjärtat blev sviken som treåring och blev tvingad att lämna sitt familjehem för att återvända till sina biologiska familj, som hon inte träffats sedan sju veckors ålder. I den här boken får vi ta del av familjehemsmamman Melinda Jacobs berättelse. Vi får även lära känna den lilla flickan Esmeralda och kampen för barns rättigheter.

Bok 7

Farliga vidder av Nora Roberts

Gillar du romance? Katarina Ewerlöf har läst in bästsäljarförfattaren Nora Roberts bok Farliga vidder. Romanen gavs ut första gången 1997 och handlar om en far som dör och lämnar ifrån sig en ranch i Montana. Till begravningen kommer hans tre mycket olika döttrar från olika äktenskap. När de får höra hur testamentet lyder står det klart att de tre döttrarna ärver ranchen, men med villkoret att de bor där tillsammans under ett år.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer