Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts
Böckerna

Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Nyfiken på Nora Roberts? Stjärnförfattaren säljer 34 böcker i minuten världen runt och har fans överallt. Vi tipsar om 12 böcker av Nora Roberts som nu är aktuell med "Vid horisonten".

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Bruce Wilder
Publicerad: 24 maj 2021

Nyfiken på Nora Roberts? Stjärnförfattaren säljer 34 böcker i minuten världen runt och har fans överallt. Vi tipsar om 12 böcker av Nora Roberts som nu är aktuell med "Vid horisonten".

Fråga: Vilken författare är gigantisk nog att sälja 34 böcker i minuten världen runt?

Svar: Ingen annan än Nora Roberts.

Och det är inte bara försäljningssiffrorna som andra författare bara kan drömma om – den amerikanska bästsäljarförfattaren Nora Roberts är extremt produktiv också. Enligt sin egen beräkning skriver hon en bok på ungefär 45 dagar innan hon börjar på nästa.

– Men ibland måste jag städa huset så då kanske jag tar en dags paus, berättade hon själv i en intervju med NZ Herald.

Fråga: Vilken världsberömd författare förälskade sig i mannen som skulle platsbygga en bokhylla åt henne? 

Svar: Nora Roberts såklart. De är fortfarande gifta.

Ändå är det ofta förvånansvårt tyst om Nora Roberts. Och det beror på att hennes genre – romance –  länge haft längre status än andra genrer. Helt utan anledning, så klart. Romance är faktiskt västvärldens största litterära genre  som helt oförtjänt levt ett liv i skuggan av ”finare” litteratur.

–  Jag skulle vilja säga att det beror på främst en sak: att det här är litteratur som är skriven av kvinnor, för kvinnor och om kvinnor. Så fort något handlar om att kvinnan har rätten till sin egen frihet och njutning så blir det förlöjligat. Rent kvinnoförakt, berättade Sveriges största romanceförfattare Simona Ahrnstedt nyligen i en intervju med SelmaStories.

Fråga: Vilken författare äger ett hotell där alla sviter är uppkallade efter kärlekspar i hennes romaner?

Svar: Javisst, det är Nora Roberts! 

Nora Roberts alltså. Mer än 200 böcker har getts ut hittills. Hon sägs vara är mycket disciplinerad, skriver varje dag  nonstop från 9 på morgonen till 5 på eftermiddagen och gör alltid mycket grundlig research inför sina böcker vad gäller miljöer och andra fakta. Hennes hjältinnor är starka, självständiga, intelligenta kvinnor – ”annars är jag inte intresserad av att berätta deras historia”, säger hon själv. Romanerna kännetecknas också av kvicka dialoger, rapp humor och passionerad kärlek.

Fråga: Vilken romanceförfattare skriver även science fiction?

Svar: Yes, det är Nora Roberts. Fast då gör hon det under namnet J.D Robb.

Och nu får en ny generation läsare chans att läsa henne i ett unikt projekt där 25 av hennes titlar släpps som digitala ljudböcker i Sverige, nyinlästa. Ganska många av dem släpps även som e-böcker. Det är Bonnier Audios största satsning hittills på ett utländskt författarskap, hela 350 timmars lyssning totalt!

Hösten 2019 åkte Sveriges alldeles egna romance-drottning Simona Ahrnstedt på sin drömresa till Boonsboro, Maryland i USA. Kan ni gissa anledningen? Jo, för att det är Nora Roberts hemstad såklart! Här kan du läsa mer om Simonas fantastiska upplevelse i den romantiska småstaden där Roberts både har ett eget hotell och bohandel.

12 böcker av Nora Roberts

Vid horisonten av Nora Roberts

Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Nu kommer den fjärde och sista delen i Nora Roberts serie om familjen i Chesapeake Bay. Seth Quinns första tio år i livet var en enda lång mardröm med en mor som behandlade honom illa. Sedan räddades han av familjen Quinn. Nu är Seth vuxen och återvänder till Chesapeake Bay. Här möter han nyinflyttade Drusilla och attraktionen sprakar genast mellan dem, men Dru ger inte bort sitt hjärta så lätt. För att Seth och Dru ska kunna ha en framtid ihop måste Seth möta sitt förflutna – och modern som svek honom.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Författarens senaste spänningsroman som utkommer 29:e december 2020 utspelar sig i Kaliforniens dramatiska landskap. Caitlyn Sullivan var en stjärna redan vid tio års ålder men hon var inte för gammal för att leka kurragömma i det stora huset vid Big Sur. Det var vid ett av de tillfällena som hon försvann. Flera år senare ska Caitlyn försöka återta makten över sitt eget liv och överkomma traumat som påverkat henne. Men vad hon inte vet om den där natten som förändrade allt är att det såddes två frön i henne- ett av kärlek och ett av hämnd.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Den tredje boken om familjen vid Chesapeake Bay. Phillip Quinn har satsat allt på karriären och lämnat uppväxten på gatan bakom sig för gott. Men en blick på yngsta adoptivbrodern Seth räcker för att han ska bli påmind om den pojke han en gång var. När forskaren Sybill Griffin dyker upp i staden blir Phillip omedelbart fascinerad. Men Sybill bär på en hemlighet som hotar det liv som bröderna Quinn har byggt upp för sig själva – och för Seth.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

Slukarläsning! 12 böcker av stjärnförfattaren Nora Roberts

Familjen Bigelows framstår som den perfekta familjen. Men bakom stängda dörrar lever barnen Zane och Britt i ständig terror. De har lärt sig att dölja fadern Grahams våldsamma beteende för omvärlden, men en dag säger den 14 år gamla Zane emot. 20 år senare återvänder Zane till sin barndomsstad. Här finns smärtsamma minnen, men också hans trygga moster, hans syster och barndomsvänner. I Lakeview finns också Darby McCrae, en nyinflyttad trädgårdsarkitekt. Men trots den sprudlande energin gömmer även Darby ett trauma.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

Vittne till mord

 

Vittne till mord nora roberts

Nora Roberts 200:e roman! Elizabeth är snart sjutton år och dotter till en mycket framgångsrik men också kontrollerande mor. En natt smiter hon iväg med en kompis till en nattklubb och låter en främmande mans förföriska ryska accent lura henne till ett lyxigt hus på Lake Shore Drive i Chicago. Det som sedan händer förändrar hennes liv för alltid. Lyssna gärna på denna strålande inläsning av Katarina Ewerlöf!

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

 

Född ur elden

 

Född ur elden nora roberts

Första delen i trilogin om systrarna Concannon. Bland grönskande kullar i grevskapet Clare på Irlands västkust utspelas serien om de tre systrarna Maggie, Brianna och Shannon. Maggie Concannon är glaskonstnärinna, temperamentsfull, frispråkig och mycket begåvad. Hon har valt att leva ensam i den lilla byn och helt ägna sig åt sin konst.

Men när den unge galleriägaren Rogan Sweeney från Dublin av en slump får syn på hennes alster blir han fast besluten att satsa på henne, och livet blir aldrig detsamma.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

 

Som en drömbild

 

Som en drömbild Nora roberts

Första boken i den charmiga romanserien Bröllopssviten.  En tafatt men charmig lärare är verkligen inte typen som Mac Elliot blir kär i. Men en liten flört är kanske precis vad hon behöver. Allt för att slippa dras in alltför mycket i alla sockersöta bröllopsbesvär som hon ständigt utsätts för. Hon är fotograf och driver den framgångsrika bröllopsagenturen ”I nöd och lust” tillsammans med sina närmaste väninnor; Emma, Parker och Laurel. Aldrig kan hon väl ana att en liten flört med den trygge och pålitlige Carter kan leda till något djupare. Helt oväntat drabbas Mac av en förälskelse större än hon kunde drömma om. Men är kärleken hållbar, hon som alltid behöver omväxling.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

 

Blå Dahlia

 

Blå Dahlia Nora Roberts

Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna, den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans. Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek…

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

 

Värdshuset

 

Värdshuset Nora Roberts

Första delen i en ny romantisk trilogi som utspelar sig i den lilla staden Boonsboro i Maryland. Tre bröder har tillsammans med sin viljestarka mamma just börjat rusta upp stans förfallna värdshus. Men familjens arkitekt, Beckett, har inte bara renovering i tankarna… I staden bor också den unga änkan Clare Brewster, som flyttat hem med sina tre små söner och öppnat en bokhandel i närheten av värdshuset. Beckett har varit hemligt förälskad i Clare sedan skoltiden, men alltid dolt sina känslor.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

 

Farliga vidder

 

Farliga vidder Nora Roberts

När Jack Mercy dog lämnade han efter sig åtskilliga fiender – och en ranch i Montana värd bortåt tjugo miljoner dollar. Till begravningen kommer hans tre vuxna döttrar från olika äktenskap och de väntar spänt på att få höra hur testamentet lyder. Men de tre kvinnorna blir bestörta när de får höra villkoret för att de ska få ärva.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

 

Flammande skyar

 

Flammande skyar Nora Roberts

I den lilla staden Lunacy i Alaska bor vackra, sportiga Meg Galloway. Till denna gudsförgätna håla söker sig polisen Nat Burke för att försöka övervinna sin depression efter dels en skilsmässa, dels bäste vännens och kollegans död, något som han själv känner sig ansvarig för.Allt verkar lugnt och stillsamt ända tills några äventyrliga tonårspojkar försvinner i bergen. Det är rykande snöstorm när Nate tillsammans med Meg ger sig ut för att leta efter dem i hennes lilla röda flygplan. Pojkarna hittas slutligen välbehållna men skräckslagna i en grotta – här återfinns också det stelfrusna liket av en man med en isyxa i bröstet, en man som varit försvunnen i sexton år – Megs far.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

Boken finns här.

 

Överlevaren

 

Överlevaren

Sommaren efter studenten är Simone Knox på bio när tre tonårskillar öppnar eld och skjuter vilt omkring sig. Simone lyckas fly, men hennes två bästa vänner blir gärningsmännens offer.Tre år senare är Simone en lovande konstnär som går sin egen väg. Men mardrömmen är inte över. Tillsammans med en annan av överlevarna, den unge polisen Reed Quartermaine, måste Simone förhindra att tragedin upprepas.

Köp boken här.
Lyssna på boken här.

En sida till? Fortsätt läs!