5 böcker med blommor och växter i handlingen
Boktips

5 böcker med blommor och växter i handlingen

En kolonilotts läkande kraft, en ärvd blomsterhandel vid kusten, och en stillsamt prunkande kyrkogård. Här listar SelmaStories 5 böcker där blommor och växter spelar en central roll i handlingen.

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 23 december 2022

En kolonilotts läkande kraft, en ärvd blomsterhandel vid kusten, och en stillsamt prunkande kyrkogård. Här listar SelmaStories 5 böcker där blommor och växter spelar en central roll i handlingen.

Bok 1

Det slutar med oss av Colleen Hoover

Vem har inte drömt om att ha en egen blomsterhandel? I den här boken har huvudkaraktären Lily gjort slag i saken. Dessutom har hon en besvarad kärlek från neurokirurgen Ryle. Hennes liv är nästan för bra för att vara sant, när hennes gamla kärlek Atlas plötsligt dyker upp i hennes liv. Plötsligt hotas allt hon byggt upp med Ryle.

Översättare: Christina Mansicka

Bok 2

Den hemliga trädgården av Frances Hodgson-Burnett

Inbunden
Köp boken

Frances Hodgson-Burnetts Den hemliga trädgården räknas till de kultförklarade klassikerna. Denna förtrollande utvecklingsroman handlar om en hemlig trädgård som leder den tioåriga och föräldralösa Mary till att överkomma utmaningar och lita på sitt hjärta.

Översättare: Cilla Johnson

Bok 3

Den lilla blomsterhandeln vid havet av Ali McNamara

Den lilla blomsterhandeln vid havet är första delen i feelgoodserien om kuststaden St Felix i Cornwall. Författaren Ali McNamara – en av Englands främsta feelgoodförfattare – skriver om Poppy Carmichael, som hade aldrig kunnat tro att hon skulle bli florist, tills hon ärver sin mormors blomsterhandel i den pittoreska kuststaden St Felix. Där väcks svåra barndomsminnen till liv, samtidigt som Poppy lär känna den lokala blomsterodlaren Jake. Ska Poppy fly eller stanna på den lilla blomsterhandels-idyllen vid havet?

Översättare: Sofia Ejheden

Bok 4

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy Lovén

Utsatthet, vänskap och en trädgårds läkande kraft. Agnes orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre, trots att det är högsommar. Leyla bestämmer sig att fly bort någonstans med sin son, efter att hennes man fått ytterligare ett raseriutbrott. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Agnes stad Måneby. Leyla får återhämtningen hon längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan gömma sig för alltid.

Bok 5

Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin

Färskt vatten till blommorna toppar både franska och italienska bästsäljarlistor, bland annat utnämndes boken till italiens mest populära ”lockdown-roman”.  Vi får möta den inlyssnande och ensamma Violette Toussaint – kyrkogårdsvaktmästare i en liten by i Bourgogne. Tillvaron är stillsam. Violette går mellan sin vackra trädgård och den välskötta kyrkogården, när hon sent en kväll får ett ovanligt besök – En poliskommissarie vars avlidna mor har önskat att få bli begravd på kyrkogården, bredvid en för honom helt främmande man. Violette hjälper mannen att nysta upp mysteriet kring hans mor, samtidigt som kommissarien gräver i Violettes förflutna. 

Översättare: Sara Gordan

En sida till? Fortsätt läs!