Bästkusten! Här är böcker som utspelar sig på västkusten
Boktips

Bästkusten! Här är böcker som utspelar sig på västkusten

Sveriges framsida, bästkusten, och så vidare. SelmaStories är neutrala, men vi vet åtminstone några riktigt bra böcker som utspelar sig just på västkusten. Läs och njut!

Av: Clara Castenfelt
Fotograf: Shutterstock

Sveriges framsida, bästkusten, och så vidare. SelmaStories är neutrala, men vi vet åtminstone några riktigt bra böcker som utspelar sig just på västkusten. Läs och njut!

Bok 1

Aldrig ensam av Åsa Hellberg

Inbunden
Köp boken

Charlotta Hellberg finner oväntad framgång i New York år 1909, då högen av hästdynga på Fifth Avenue öppnar dörrar för en strålande karriär. Samtidigt upptäcker hon en frihet hon alltid längtat efter bland operasångare, industripampar och charmiga kommunister. Systern Sigrid drömmer däremot om ett stabilt familjeliv men möter bekymmer när hon inte kan få barn, vilket påverkar hennes relation med Alexander. Rut, den yngsta systern, väljer att stanna i närheten av Fjällbacka för att hjälpa de utsatta barnen och kämpa mot hemligheter och barnauktioner. När de alla möts i New York förändras deras liv dramatiskt och katastrofen hotar att närma sig.

Bok 2

Skuggläge av Kristina Ohlsson

Storpocket
Köp boken

Kristina Ohlsson återvänder med den tredje boken i Strindbergserien efter Stormvakt och Isbrytare. Sommaren blomstrar och en bakningstävling på Hovenäset är i full gång. Men när dimman rullar in och en man hittas hängd vid badplatsens hopptorn, väcks misstankar hos kriminalinspektör Maria Martinsson. Utredningen leder dem tillbaka till den fasansfulla sommaren 1989, då Lydia Broman mördades på Hovenäset. Tvivel om rätt gärningsman uppstår och frågan om hur långt de som skyddar det förflutnas hemligheter är beredda att gå ställs.

Bok 3

Gökungen av Camilla Läckberg

Camilla Läckberg återvänder till Fjällbacka, där två fruktansvärda händelser skakar samhället. En känd fotograf blir brutalt mördad medan författaren Henning Bauer utsätts för våld på en avskild ö. Trots ansträngningar från polisen i Tanumshede och Erica Falcks egna efterforskningar i Stockholms mörka förflutna, leder utredningen ingenstans. Det blir allt tydligare att nutiden är sammanflätad med det förgångna och att gamla synder har långvariga konsekvenser.

Bok 4

Sekten på Dimön av Mariette Lindstein

På dimmiga ön utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse etablerat sig. Under den karismatiske ledaren Franz Oswald har ViaTerra utvecklats och påstås återställa kroppens balans. Nyutexaminerade Sofia Bauman lockas till ViaTerra efter avslutade universitetsstudier. Men när höstdimman sveper in över ön börjar Sofia tvivla på om hon hamnat i en sekt.

En sida till? Fortsätt läs!