7 bokpärlor som gör dig glad!
Boktips

7 bokpärlor som gör dig glad!

Ibland vill vi bara glömma verkligheten, drömma oss bort och må bra. Det tillåter böcker oss att göra. Läs någon av dessa feelgood-romaner och låt dig svepas med i lycka, kärlek och humor, låt dig svepas med till nya platser, till sommar och sol. Läs någon av dessa sju böcker och bli glad.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 25 oktober 2023

Ibland vill vi bara glömma verkligheten, drömma oss bort och må bra. Det tillåter böcker oss att göra. Läs någon av dessa feelgood-romaner och låt dig svepas med i lycka, kärlek och humor, låt dig svepas med till nya platser, till sommar och sol. Läs någon av dessa sju böcker och bli glad.

Bok 1

Dailai Larsson av Ola Norén, Roland Ulvselius

En lite annorlunda berättelse med hjärta, humor och glädje!

Anders och Hanna står inför en stor omvälvning i livet när de får barn samtidigt som Dalai Lama avlider. Modern teknik har identifierat fyra potentiella kandidater för att efterträda laman, men frågan är vilken av de fyra det är. Sveriges regering erbjuder hjälp i utredningen, dock med en dold agenda att sälja JAS-plan till Indien. Familjen reser till Indien för att genomgå tester och ta reda på om deras son verkligen är den eftertraktade lamans efterträdare.

Bok 2

Solsken och parmesan av Christopher Holst

Sommar, mat och kärlek – inget får oss att må så bra som det – och denna är bok är fylld av just detta.

Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna. Hilda kämpar på i skolköket och har inlett en tveksam relation med sin chef. Denna sommar bestämmer de sig båda för att åka iväg på en matlagningsresa i Toscana, för att uppfylla sin drömmar och lämna sina tragiska liv bakom sig. Men när resan ställs in och de istället hamnar på ett litet pensionat i Öregrund förändras livet på helt oväntade sätt.

Bok 3

Hundra skäl att leva av Richard Roper

Låt dig sköljas med i denna varma och upplyftande berättelse om Andrew. Han jobbar med dödsstädning, ett hårt jobb där han letar igenom dödsbon för att hitta kontaktuppgifter till anhöriga eller pengar som täcker begravningen. Men han intalar sig själv och alla andra att han klarar det tack vare sin underbara familj, sin fantastiska fru och två barn. Men när den nya kollegan Peggy sveper in som en frisk fläkt i hans liv förändras allt. Kommer han nu kunna släppa på alla rutiner och börja leva på riktigt?

Bok 4

Familjen Bridgerton av Julia Quinn

Inbunden
Köp boken

Serien om familjen Bridgerton är perfekt om du vill drömma dig iväg till en annan tid och ett annat liv. Ett liv fyllt av kärlek och drama i 1800-talets England.

I första boken En annorlunda allians får vi läsa om Daphne, ett av åtta syskon i familjen Bridgerton. Hennes liv kretsar kring att hitta den rätta, men än så länge har han inte dykt upp. Hon drar inte till sig rätt typ av friare. När broderns vän Simon Basset kommer på besök hos familjen ingår de en alldeles speciell allians för att båda kunna uppnå sina drömmar.

Bok 5

Crazy rich i Asien av Kevin Kwan

Denna färgstarka, sprakande och helt galna berättelsen kan få vem som helst att glömma sin gråa vardag. Följ med till Singapore och en vardag full av galna svärmödrar, gigantiska villor, gnistrande diamanter och exentriska människor.

Rachel följer med sin pojkvän Nick till Singapore för att gå på ett bröllop, men framförallt för att träffa hans familj. Men resan blir inte vad hon tänkt sig när det visar sig att Nicks familj kan liknas vid Singapores kungligheter.

Bok 6

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Följ med på en resa genom Sverige, ett äventyr genom tid och rum. Följ med 100-åringen Allan när han bestämmer sig för att kliva ut genom fönstret på äldreboendet och bege sig ut på rymmen. I denna varma och roliga berättelse får vi följa Allan och hans nya vänner när de tar sig genom Sverige, förföljada av både tjuvar och poliser. Men vi får samtidigt följa med på en resa genom Allans uppväxt och minst sagt spektakulära liv. Ett liv där han ätit middag med Truman, liftat med Churchill och åkt flodbåt med Maos hustru.

Bok 7

Förälskad i trubbel av Sarah Title

I denna bok får vi följa med till en pittoresk liten stad på den amerikanska östkusten. En stad som Joanna hade planerat att aldrig återvända till. Trots detta är det här hon hamnar när livet tagit oväntade vändningar. Hon fasar för att återvända men när hon träffar Liam verkar vistelsen se ljusare ut. Liam älskar den lilla staden; människorna, gemenskapen och det livfulla biblioteket där han jobbar. De två finner varandra, men kommer de komma över sina olikheter?

INTERVJUER, TÄVLINGAR, SPECIALERBJUDANDEN OCH FRAMFÖR ALLT - MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer