10 hjärtevärmande feelgood-böcker
10 hjärtevärmande feelgood-böcker
Böckerna

10 hjärtevärmande feelgood-böcker

Mysigt, roligt och romantiskt, gärna med lite svärta. Dessa är huvudingredienserna i en riktigt bra feelgood-bok. Vi tipsar om 10 hjärtevärmande favoriter. 

Av: Meja Uhlander
Publicerad: 11 februari 2019

Mysigt, roligt och romantiskt, gärna med lite svärta. Dessa är huvudingredienserna i en riktigt bra feelgood-bok. Vi tipsar om 10 hjärtevärmande favoriter. 

1. Drömmen runt hörnet av Lucy Dillion

I författaren Lucy Dillions senaste roman möter vi Lorna som flyttar tillbaka till Longhampton för att förverkliga sin dröm om att öppna ett konstgalleri. Men det var där hennes familj splittrades och där hon blev kär för första gången. Hon förstår att hon kommer att behöva hantera spöken från det förflutna. Men kanske är det här hon trots allt ska lyckas, både med karriären och kärleken?

Köp boken här.

2. Förälskad i trubbel av Sarah Title

Liam är bibliotekarie och älskar sin hemstad på den amerikanska östkusten. Joanna tröttnar på den lilla staden och flyttar till Los Angeles för ett skivkontrakt. Men alla hennes planer går i stöpet. Hennes hemkomst blir det stora samtalsämnet i den lilla staden och Liam charmas genast av Joannas rebelliska utstrålning. Joanna å sin sida tycker att Liam har bra musiksmak och kan inte låta bli att titta när han joggar förbi i sina tighta löparshorts. De blir förälskade, men fortfarande kvarstår det faktum att Liam älskar den lilla staden, medan Joanna inte vill något hellre än att flytta därifrån. Är deras romans dömd att misslyckas?

Köp boken här.

3. Gloria av Åsa Hellberg

I författaren Åsa Hellbergs senast roman möter vi den fartfyllda Gloria. Hon är Stockholmsoperans mest självlysande stjärna, men nu ska hon repetera Carmen – till sin stora förvåning, mot sin gamla kärlek Dominic. Han som lämnade henne för att göra internationell karriär, är tillbaka. Gloria har panik! Hon inser att det kommer att påverka hennes behagliga liv på ett sätt hon inte har planerat för. Som 53-årig sångerska borde hon tänka på pension snarare än på passion. Eller?

Köp boken här.

4. Konsten att vara Caroline av Peter Barlach

Tjugofemåriga Caroline väntar på att livet ska börja. Hon har tröttnat på jobbet i delikatessdisken på matjätten Maxfood, istället drömmer hon om att öppna en egen restaurang – Carolines tapas. Problemet är bara att det fattas minst en halv miljon i startkapital. För att göra tillvaron mer spännande och ha råd att laga utsökta middagar slår Caroline in dyra råvaror som billiga och lägger undan åt sig själv. Och inte nog med det, mellan arbetspassen roar hon sig med äldre män på Grand Hotel, umgås med sin pappa, en småkriminell före detta stjärnkock, och får upp ögonen för den ensamstående mamman Bente. Men så en dag dyker det upp anonyma, hotfulla lappar i Carolines fack – någon har avslöjat hennes små stölder. Caroline väntar sig simpel utpressning, men istället erbjuds hon att delta i ett betydligt större brott på sin arbetsplats. Ett brott som om det lyckas, skulle kunna gjuta liv i drömmen om Carolines Tapas…

Köp boken här.

5. En nypa salt av Maria Goodin

Meg växer upp med sin ensamstående och minst sagt excentriska mamma, som odlar spaghetti i blomlådorna och fångar älvor i mjölkflaskor på nätterna. De har inga släktingar och umgås inte med någon. Men varför lever de så isolerat? När Meg har hunnit bli 21 år flyttar hon tillbaka till stugan i Cambridge för att ta hand om sin mamma som nu har blivit svårt sjuk. Samtidigt ställs frågorna om vem hon egentligen är på sin spets. Alltför sent inser hon att de mörka hemligheter hennes mamma döljer bakom sin glada fasad riskerar att krossa allt hon drömmer om. Dessutom ställer trädgårdsmästaren Ewan till med oreda i både rabatterna och Megs hjärta och hon som redan har träffat sitt livs kärlek, forskaren Mark.

Köp boken här.

6. Hur man gör succé på dårhus av Emmy Abrahamson

Majas karriär som ståuppkomiker ser inte precis lysande ut och inte hennes liv i övrigt heller för den delen. I tio år har hon uppträtt på företagsfester, julbord, möhippor och kryssningar. Hon har dessutom en egen show på Youtube där hon pratar med sina strumpdockor. Men så en dag ringer det på dörren, utanför står två poliser. De kör henne till Psykiatriska Kliniken i Malmö, men varför hon blir inspärrad har hon ingen aning om! Hon måste ta sig därifrån så fort som möjligt, hon måste fly..

Köp boken här.

7. Små grodorna av Johan Carle

Det är midsommarafton i det lilla samhället Klingared utanför Borås. Regnet öser ner och från den tillfälligt uppbyggda scenen på idrottsplatsen ljuder Små grodorna. I folkmyllret får vi möta bokens huvudpersoner: Dolly med sin rosa vinbox, utstötta Anders vid sjön, Rebecka med sin handsprit och sin frustration, och poeten Bok, som har en universitetsexamen men ändå jobbar på sågen. Där finns också prästfrun Eva, som är kontrollerad, men bara på ytan, den buttre gubben Lindblom och Marie på fiket. Livet ser ut att gå sin gilla gång i lilla Klingared, men under ytan bubblar känslorna: oförlöst kärlek, bitterhet och gamla konflikter.

Köp boken här.

8. En del av mitt hjärta av Agnès Martin-Lugand

Agnès Martin-Lugand är Frankrikes feelgood-drottning och i den här finstämda romanen möter vi Diane som efter att ha förlorat sin man och dotter i en bilolycka, kämpar med att bygga upp sitt liv igen. Uppmuntrad av sin bäste vän Félix börjar hon långsamt öppna upp sig för en ny kärlek. Och en dag står han bara där. Omtänksamma Olivier, som älskar henne just som hon är. Med Olivier kan hon känna sig trygg och se en möjlig framtid. Men ingenting blir som hon tänkt. På ett galleri möter hon Edward, den irländske fotografen som hon upplevde en stormig kärleksrelation med ett år efter tragedin. Känslorna dem emellan finns kvar, men de har båda gått vidare och deras relation är lika omöjlig nu som då. Kan hon lämna sitt trygga liv i Paris för en oviss framtid i ett främmande land? Och är det rätt att välja passion framför trygghet?Köp boken här.

9. Projekt Rose av Graeme Simsion

Don Tillman är 39 år gammal och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än. Han ser bra ut men har aldrig riktigt passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare han är utformar han Projekt Fru – ett mycket grundligt frågeformulär – som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv. Rosie Jarman gör allt detta. Hon är även spontan, smart och snygg och jobbar som bartender, men ändå lyckas hon vända upp och ner på hela Dons tillvaro.

Köp boken här.

10. Det vi glömde säga av Klara Grede

Ella Larsson har kommit på den perfekta planen för att vinna tillbaka sin exman. Den innehåller ett avspänt förhållande till sex, ett flashigt jobb och lögner om att hon älskar att träna och segla. Kort sagt, allt hon inte är. Hon ska bli en annan, en sportig, känslokall kvinna med välklippt frisyr. Sin exmans dröm! Han ska få tigga om att få henne tillbaka. Kan nån hejda henne, snälla!

Köp boken här.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

En sida till? Fortsätt läs!