5 böcker som gör dig glad - feelgood-experten tipsar
Boktips

5 böcker som gör dig glad - feelgood-experten tipsar

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 12 oktober 2018

Oavsett om du är feelgoodälskare eller om du är ny läsare av genren kommer du att älska de här tipsen. Vi har nämligen frågat Christoffer Holst, kanske Sveriges mesta feelgoodälskare om hans bästa böcker i genren.

Läs även: Feelgoodstjärnan Christoffer Holst: Så kombinerar jag mord med mys

1. Brunstkalendern av Emma Hamberg

”I ljudboken ‘Brunstkalendern’ får vi möta singeln Marie 41, en blasé barchef som jonglerar med whiskey och håriga karlar till dundret av Iron Maiden, den barnträngtande IT-miljonären Åsa, 37, med stor ekande lägenhet och lika ekande mage, och Lena, 34, som försöker fixa en överarbetande man, 7 kaniner, en hund, tre katter och fyra ungar. Livet har inte blivit som de tänkt sig och de tre systrarna är alla på gränsen till livets härdsmälta.”

2. Alltid din dotter av Caroline Säfstrand

”I det gula huset på åsen står Jill Bergstrands dörr ofta på vid gavel. Hit kan vem som helst komma, när som helst. Hon ställer upp, hjälper till och tar hand om allt och alla och begär aldrig något tillbaka. Livet går sin gilla gång tills en enträgen släktforskare dyker upp. Denne har information om Jills mor Miriam. Historien är så osannolik att Jill först avfärdar den, men släktforskaren ger sig inte, och en redan komplicerad relation mellan mor och dotter ställs på sin spets. Hur ska de förhålla sig till den händelse som ingen av dem någonsin pratar om?”

Läs även: Därför behöver vi läsa romaner om otrohet

3. 30 dejter på 30 dagar av Sarah Title

”Bernie tror inte på lyckliga slut och klarar sig alltid utmärkt på egen hand. Men hon har också svårt att motstå en utmaning. Hon går alltså med på ett förslag om att dejta 30 olika män på 30 dagar. Men det blir inte den hon tänkt som vinner hennes hjärta till slut.”

4. Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland

”Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen?”

Läs även: 14 böcker vi oftast rekommenderar andra att läsa

5. Alla böcker av amerikanska Kristan Higgins, kanske Fånga lyckan att börja med

”Maggie Beaumont är känd för sina dåliga val av killar. Hennes tidigare pojkvän gjorde slut genom att helt ogenerat ta med sin nya flickvän till stan. Och förälskelsen i den där unga, charmiga irländaren fick också ett snörpligt slut, då det visade sig att han var församlingens nya präst. Men så dyker Malone upp. En snygg, om än lite butter, fiskare, som visar sig ha ett hjärta av guld under den hårda fasaden. Maggie faller handlöst. Frågan är bara om hon kommer kunna hålla fast vid den här fångsten utan att den slinker henne ur händerna?”

Läs mer: 40 bästa ljudböckerna mellan 1 och 15 timmar

En sida till? Fortsätt läs!