10 beroendeframkallande enemies-to-lovers-böcker
Boktips

10 beroendeframkallande enemies-to-lovers-böcker

Intriger, knivskarpa dialoger och mängder av romantik. Vi verkar aldrig få nog av berättelser där två svurna fiender långsamt börjar falla för varandra. Här har SelmaStories samlat tio enemies-to-lovers-böcker som du inte kommer kunna lägga ifrån dig.

Av: Linnea Ivares
Fotograf: Getty
Publicerad: 02 januari 2023

Intriger, knivskarpa dialoger och mängder av romantik. Vi verkar aldrig få nog av berättelser där två svurna fiender långsamt börjar falla för varandra. Här har SelmaStories samlat tio enemies-to-lovers-böcker som du inte kommer kunna lägga ifrån dig.

Bok 1

Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

danskt band
Köp boken

I Åtta dagar med dig möter vi Judinnan Rachel Rubenstein-Goldblatt – en av New Yorks främsta författare till julromaner. Hon älskar alltså julen så mycket att hon lyckats göra karriär på den. Det enda problemet är att hon inte kan vara öppen med det, och måste skriva under pseudonym. Hennes familj får absolut inte veta något, speciellt inte hennes pappa Rabbi Goldstein. 

Under skrivandet av en romantisk Chanukka-roman tappar Rachel plötsligt inspirationen. Då beslutar hon sig för att gå på den beryktade Matzah ball, på Chanukkas åttonde och sista dag. Det finns bara ett litet problem… Hennes gamla ärkefiende Jacob Greenberg kommer vara där.  

Bok 2

Summan av alla kyssar av Julia Quinn

Summan av alla kyssar är den tredje delen i Smythe-Smith kvartetten. Sarah Pleinsworth styrs av sina känslor och är utåtriktad. Alla vet att hon aldrig har förlåtit den smarta Hugh Prentice för den duell som nästan splittrade hennes familj. Och det skulle inte göra någon skillnad om hon skulle förlåta honom då hans personlighet är allt annat än charmig. Men när det under en hel vecka tvingas umgås leder det ena till det andra. Det blir fler kyssar än bara en.

Bok 3

Grejen med kärlek av Julie James

Kartonnage
Köp boken

Jessica Harlow och John Shepherd har träffats förr. Hon var advokat och han en kaxig militärkille när de möttes på utbildningen för blivande FBI-agenter. De var båda totala vinnarskallar och rök ihop redan första dagen. Sex år senare blir de båda tilldelade ett högprofilerat undercoverfall, där de ska jobba som partners, och deras bas för operationen blir en romantisk semesteranläggning i Florida. Plötsligt kan hettan från deras ständiga rivalitet resultera i något mycket mer komplicerat.

Bok 4

Stolthet och fördom av Jane Austen

Stolthet och fördom är en av de där riktigt mäktiga kärleksromanerna som man kan läsa gång på gång. Berättelsen om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra hör till litteraturhistoriens verkliga höjdpunkter.

Bok 5

En enda natt av Simona Ahrnstedt

En enda natt är en berättelse om hämnd, maktkamp men framför allt: förbjuden kärlek. På grund av händelser i det förflutna är David Hammar ute efter hämnd på familjen De la Grip. Kanske kan han komma åt dem via dottern, Natalia? När han bjuder ut henne på lunch blir det oväntat trevlig och mot sin vilja dras de till varandra. Båda är tagna av kemin dem emellan, men de intalar sig själva att det aldrig kan bli något. Relationen är fullkomligt otänkbar, de är fiender… Eller?

Bok 6

Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston

Alex Claremont-Diaz, son till USA:s första kvinnliga president, har en ärkefiende – prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men ju mer Alex lär känna prins Henry, desto mer ser han vad som döljer sig under hans drömprinsyta. Snart är de vänner på riktigt, men vänskapen djupnar till något mer…

Bok 7

Kär i karriären av Christina Lauren

I Kär i karriären, eller Dating you, Hating you som boken heter på originalspråk, får vi följa agenterna Evie och Carter som träffas vid drinkbordet på en Halloweenfest. De klickar direkt. Men alla vet att det dummaste man kan göra i änglarnas stad är att dejta en annan agent. Eller? Dagen efter deras första dejt får de reda på att deras firmor slagits samman och att det bara finns plats för en av dem. Istället för en rosaskimrande romans mellan Evie och Carter, bryter ett regelrätt krig ut.

Bok 8

Ett hov av taggar och rosor av Sarah J. Maas

Fantasyserien som tagit booktok och bookstagram med storm. Efter att ha dödat en varg tvingas nittonåriga jägarinnan Feyre följa med till ett magiskt rike hon bara trodde fanns i sagorna, och väl där inser hon att varslen som fört bort henne inte är något djur, utan Tamlin: en av de livsfarliga, odödliga feer som en gång styrde över deras värld. Feyres känslor för Tamlin övergår så småningom från iskall fientlighet till en blixtrande passion som överskuggar alla varningar och lögner hon hört om hans farliga och vackra värld.

Bok 9

Familjen Bridgerton. En oväntad förälskelse av Julia Quinn

Den andra boken i Familjen Bridgerton-serien är en underhållande och känslosam enemies-to-lovers-berättelse. Den äldsta i Bridgerton-kullen, Greve Anthony Bridgerton, är partylejonet i Londons överklasskretsar som enligt ryktet aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen ännu vet är att han nu har valt ut sin tillkommande. Men hennes rekorderliga syster tänker göra allt för att förhindra förlovningen.

Bok 10

En allvarsam lek av Sally Thorne

Bokförlagen som Lucy och Joshua jobbar på har slagits ihop och nu är de ofrivilliga kollegor. Och stämningen blir inte precis bättre mellan dem när det dyker upp en befordran som de båda vill ha. Men en kväll tvingas de lägga allt annat åt sidan och samarbeta, för instängda tillsammans i kontorets trånga hiss sitter de nämligen i samma båt. Och plötsligt når energin som finns mellan dem en helt ny nivå.