Ljudböcker inlästa av Anja Lundqvist
Boktips

Ljudböcker inlästa av Anja Lundqvist

Anja Lundqvist är skådespelare och populär ljudboksinläsare tack vare sin behagliga berättarröst. Här tipsar vi om 7 böcker som är inlästa av henne.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Jonas Sjöberg ©
Publicerad: 04 oktober 2021

Anja Lundqvist är skådespelare och populär ljudboksinläsare tack vare sin behagliga berättarröst. Här tipsar vi om 7 böcker som är inlästa av henne.

Bok 1

De fyra vindarna av Kristin Hannah

Den nordamerikanska mellanvästern drabbades av en omfattande naturkatastrof på 1930-talet. Här får vi möta Elsa Martinelli i Texas 1934. Hon är tvungen att fly sitt hem med sina barn när hennes farm hotas av en sandstorm. Familjen beger sig mot Kalifornien i hopp om ett tryggare liv. Men genomresan blir tuffare och mer smärtsam än vad hon hade kunnat tro.

Kristin Hannah beskriver i denna roman om naturens krafter och om en familjs starka band.

Bok 2

Drunkna tyst av Åsa Leijon

Den enda som vet vad som hände med Jannica är hennes yngre syster Minna. Sedan Jannica klev av bussen en kväll i början av sommaren har ingen sett henne. På landsbygden i Uppland hanterar alla sorgen på olika sätt. Under tiden tänker alla misstänksamt på vem som kan vara skyldig. Vissa minns och andra inte. Men en sak har de alla gemensamt, alla kände Jannica.

Bok 3

Himmel över Alaska av Kristin Hannah

Den här berättelsen handlar om Leni. Hon är 13 år och ska flytta till Alaska med familjen på sin pappas begäran. Han vill starta om på nytt och tänker att detta kommer förändra mycket. Leni har också förhoppningar på att detta ska bli en nystart i stugan i vildmarken. Till en början ser det ljust ut men ju längre in på vintern sätts familjen på prov.

Bok 4

Camino Island av John Grisham

Ett manus till den store Gatsby, F. Scott Fitzgerald, är stulet från ett bibliotek. Manuset är spårlöst försvunnet trots att tjuvarna tagits fast. För att ta reda på var manuset kan vara anlitas ett företag. Samtidigt äger Bruce Cable en bokhandel i Florida på Camino Island. Där har han en källare fylld med manus och välkända böcker. När ryktet sprider sig får Mercer man som är författare i uppdrag att bli infiltratör i bokhandeln. Oväntat dras Mercer in Bruce litterära värld som innehåller middagar med berömda författare.

Bok 5

Bara ett barn av Malin Persson Giolito

En dag ska Sophia Weber bli känd. Hon har fått i uppdrag att vara försvarsadvokat åt den sju år gamla Alex Andersson. Alex är ett stökigt barn. Han har koncentrationssvårigheter och hamnar jämt i slagsmål. Den lilla pojken är inte särskilt pratglad och om han någon gång öppnar munnen svär han bara. Plötsligt en dag händer något som får Alex lärarinna att slå larm. Nu förstår hon varför han är som han är.

Bok 6

Sparven av Elisabeth Östnäs

Inbunden
Köp boken

Sparven är en ung kvinna som lever med de fattigaste i Stockholm. Det är i mitten av 1700-talet när hon dras in i en sekt i Skevik på Värmdö. Hon försöker hitta en samhörighet sedan hennes pappa plötsligt försvann. Han var hennes trygghet då hennes mamma övergav dem. Men staden är otrygg och det går inte att förlita sig på någon. Den stora frågan är om sekten kommer bli Sparvens räddning eller undergång.

Bok 7

Allt vi inte sa av Sara Osman

Det här är en berättelse om de tre vännerna Amanda, Sofia och Caroline. Amanda gillar fest och festar lite väl ofta. Sofia imponerar på advokatbyrån men är den enda svarta kvinnan på företaget. Caroline tycks ha allt men saknar ett högt följarantal på Instagram. De tre vännerna har de liv alla andra eftersträvar men under ytan döljer sig något annat. Sara Osman skildrar i denna samtidsroman mörk underhållning och psykologisk spänning utan några hämningar.

Läs mer