Mord i kändisvärlden – 5 spännande boktips
Boktips

Mord i kändisvärlden – 5 spännande boktips

Glitter, glamour – och ett och annat mord. Det är något kittlande med kombinationen brott och spänning i en lyxig och kändistät miljö. Vi tipsar om fem böcker på temat!

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Getty
Publicerad: 07 november 2022

Glitter, glamour – och ett och annat mord. Det är något kittlande med kombinationen brott och spänning i en lyxig och kändistät miljö. Vi tipsar om fem böcker på temat!

Bok 1

En helt annan historia av Stefan Ahnhem

En spin off på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie där den före detta kollegan Malin Rehnberg står i centrum. En känd livsstilsbloggare hittas mördad i en svit på ett av Stockholms finare hotell. Malin Rehnberg får fallet på sitt bord och tvingas kämpa mot sin nye chef som vill att rikskriminalpolisen ska fokusera på en pågående traffickingutredning. Samtidigt är småbarnslivet med Anders inte frid och fröjd. Ytterligare ett mord sker och allt ställs på sin spets. Finns det en koppling mellan offren?

Bok 2

En sista ton av Randi Fuglehaug

Inbunden
Köp boken

Den världsberömda saxofonisten Marta Tverberg kollapsar på scen under jazzfestivalen i Voss. Hon är död, och 600 åskådare blir vittne till dramat. Fler av dem bär på hemligheter som den omdiskuterade divan inte längre kan avslöja. Är det någon av dem som är mördaren? Journalisten Agnes Tveit jobbar med en biografi om Tverberg när hon får nys om flera av stjärnans hemligheter. Hon startar en egen utredning som placerar henne i händelsernas mitt.

Översättare: Sofia Nordin

Bok 3

De sju som såg av Denise Rudberg

Denise Rudbergs Elegant crime-serie tar med läsaren in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger. Läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård. Besöker kommer senare att leda till att hans hemligheter kommer upp till ytan.

En känd idrottsman hittas död, polisen misstänker mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Marianne Jidhoff tar sig an fallet och upptäcker att idrottsmannen inte varit en fullt så underbar make som det verkat.

Bok 4

Tusen ögon av Ellery Lloyd

Emmy Jackson, även känd som @mamabare på sociala medier, underhåller och tröstar brittiska mammor varje dag. Med en miljon följare är hon en av de största mammabloggarna. Varje dag delar hon med sig av både pinsamma och roliga händelser ur det kaotiska familjelivet. Hon når allt större framgångar och försörjer också sin make, en kämpande författare. Men en av hennes mer uppmärksamma följare har bestämt sig för att slå Emmys liv i spillror. I takt med att Emmy känner sig allt mer förföljd knakar äktenskapet i fogarna med dåliga beslut som följd. Vem är det som försöker krossa hennes familj?

Översättare: Katarina Falk

Bok 5

L.A. konfidentiellt av James Ellroy

En klassisk noir-roman från 1990 om 1950-talets Los Angeles. Allt börjar med ett blodigt rån mot restaurangen Nite Owl. I en vardag med polisbrutalitet, korrumperade domare och en undre värld som hotar att explodera i uppror mot gangsterkungen Mickey Cohen, följer vi tre polisers till synes hopplösa kamp för sanningen. De tre poliserna jobbar i hemlighet på med egna utredningar, men alla leder dem till en och samma plats.

Översättare: Thomas Preis

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!