Romance-experternas boktips! 16 böcker du inte får missa
Boktips

Romance-experternas boktips! 16 böcker du inte får missa

Romantik, feelgood och spirande känslor! Romanceförfattarna Sofia Ymén och Simona Ahrnstedt har skrivit många härliga böcker i kärlekens tecken. Här är en lista baserade på författarnas boktips för romantisk läsning och inspiration.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Getty
Publicerad: 14 februari 2022

Romantik, feelgood och spirande känslor! Romanceförfattarna Sofia Ymén och Simona Ahrnstedt har skrivit många härliga böcker i kärlekens tecken. Här är en lista baserade på författarnas boktips för romantisk läsning och inspiration.

Bok 1

En allvarsam lek av Sally Thorne

Bokförlagen som Lucy och Joshua jobbar på har slagits ihop och nu är de ofrivilliga kollegor. Och stämningen blir inte precis bättre mellan dem när det dyker upp en befordran som de båda vill ha. Men en kväll tvingas de lägga allt annat åt sidan och samarbeta, för instängda tillsammans i kontorets trånga hiss sitter de nämligen i samma båt. Och plötsligt når energin som finns mellan dem en helt ny nivå.

Bok 2

Sommarmöten av Emily Henry

Poppy och Alex har egentligen ingenting gemensamt. Men varje år, i tio års tid, har de gjort en resa tillsammans.  Tills för två år sedan när de förstörde allt. Och de har inte pratat sedan dess. Poppy borde ha allt hon önskar men hon har fastnat i gamla hjulspår. Hon inser att senast hon var riktigt lycklig var under den där sista resan med Alex. Så hon bestämmer sig för att försöka övertala honom att följa med på ännu en sommarresa. Mirakulöst nog tackar han ja.

Bok 3

Kär i karriären av Christina Lauren

Evie är 33 år och filmagent i Hollywood. På en Halloweenfest är hon utklädd till Hermione och möter då Carter, utklädd till Harry Potter. De är festens enda singlar och klickar direkt. Men Carter är även han filmagent, och alla vet att det är riktigt dumt att i änglarnas stad dejta en annan agent. Attraktionen är starkare än förnuftet och de går på en första dejt ändå. Dagen efter får de veta att deras firmor slagits samman och att det bara finns plats för en av dem.

Bok 4

Falla fritt av Heléne Holmström

Charlotta Kvist är advokat på en av Stockholms mest framstående byråer och kämpar för delägarskap och revansch. Ignacio Vargas sitter i ledningsgruppen på ett stort klädföretag och brinner för hållbarhetsfrågor. När de möts på en bar blir de genast attraherade av varandra. Vad de inte vet är att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist som båda är fast beslutna att vinna.

Bok 5

Som i en dröm av Julia Quinn

Sugen på 1800-talsglamour? I Som i en dröm möter vi Honoria Smythe-Smith. Hon är riktigt dålig på att spela fiol och, dessvärre, kär i sin storebrors bästa vän. Marcus Holroyd är earlen av Chatteris och hopplöst förälskad. I sin bästa väns lillasyster…

Läs mer om Författaren bakom Bridgerton – allt om nya serien Smythe-Smith

Bok 6

Ellens val: Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg

danskt band
Köp boken

Ellens val är en romanserie om systerskap och romantik tidigt 1900-tal. I den nya femte delen i serien har Ellen förlovat sig med Carl, men om bröllopet kommer kunna bli av enligt planerna blir ovisst när Carls familj plötsligt drabbas av olycka. Samtidigt sörjer väninnan Ingeborg att hennes stora kärlek förlovat sig med en annan. Gerda däremot har ännu inte mött kärleken när hon en dag träffar nattfjärilen Serafia – en kvinna som ger henne nya perspektiv.

Läs allt om bokserien här!

Bok 7

Grindvakterskan av Elvira Berg

Sofia är trött på sin gråa vardag och har sagt upp sig från jobbet. Nu ska hon äntligen rusta upp Svartsjö Slottspark som hon alltid drömt om. Men snart inser hon att parken är förfallen. Lyckligtvis får hon hjälp av Paul. Men ju mer de gräver upp parken, desto mer underligt beter sig herrgårdens ägare Eric. Vad döljer slottsparken för hemligheter och varför börjar Sofia få oanade känslor för Eric?

Bok 8

Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt

Efter en skyddad uppväxt valde Dessie att gå sin egen väg, idag är hon livvakt och exmilitär. Det går bra på jobbet, med vännerna – och Tinderdejterna. Men hon bär på en hemlighet som kan rasera allt. Sam är den fattige invandraren som på egen hand skapat ett hotellimperium, och han är lika ökänd för sina lyxiga sviter som sitt vilda förflutna. När Sam behöver en livvakt väljer han Dessie, mot hennes egen vilja. De delar ett mörkt förflutet och svek i ungdomen har lämnat oläkta sår. Medan en okänd fiende trappar upp insatserna måste Dessie och Sam hejda den livsfarliga attraktion som hotar att explodera. De intalar sig att en gång är ingen gång, men inget är så enkelt…

Bok 9

The unhoneymooners av Christina Lauren

Olive har alltid otur. Men hennes identiska tvillingssyster är förmodligen den lyckligaste personen i världen. Medan hon ska gifta sig med sin drömman tvingas Olive vara artig mot hennes fiende Ethan som ska vara bestman på bröllopet.

Men när alla blir matförgiftade förutom Olive och Ethan finns en betald smekmånad på Hawaii som någon måste utnyttja. Nu är frågan om de båda ska lägga sitt hat till varandra åt sidan och åka på resan? Men så snart Olive möter på sin framtida chef spårar den vita lögnen som hon berättar för honom ur.

Bok 10

Stolthet och fördom av Jane Austen

Stolthet och fördom är en av de stora brittiska klassikerna. Jane Austens kärleksroman som gavs ut 1813 kretsar kring kärleken och äktenskapet och berättar om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomlige Mr Darcy på kringliga vägar kantade av förvecklingar och högmod långsamt närmar sig varandra. Med över 200 år på nacken fortsätter romanen att inspirera till långfilmer, teateruppsättningar och fortsättningsromaner.

Bok 11

Det slutar med oss av Colleen Hoover

Det slutar med oss handlar om Lilly. Hon har startat sin egen blomsterhandel och träffat den perfekta mannen. Saker verkar nästan för bra för att vara sanna. Och när hon träffar sin ungdomskärlek visar det sig att saker kanske faktiskt var för bra för att vara sanna…

Bok 12

Nattens drottning av Simona Ahrnstedt

En bubblande kärlekshistoria om att falla för sin totala motsats. Kate Ekberg har öppnat den populära nattklubben Kate’s dit alla vill gå och festa. Hon är en stjärna. En tuff affärskvinna med skinn på näsan. Under hennes glamourösa fasad är hon utsatt för utpressning. Den utåt sett stela bankchefen Jacob Grim har efter en tragedi tvingat sig själv till att inte känna någonting. Knepet har fungerat i tio år men när han träffar Kate som är desperat faller allt samman. Något händer när tjejen från nattklubben och bankmannen träffas. Det uppstår en passion och nu finns ett löfte om något mer. Men de måste våga vara sårbara.

Bok 13

You had me at hello av Mhairi Mcfarlane

Under bröllopsplaneringen börjar Rachel och Rhys att gräla. Rachel bestämmer sig för att det är dags att avbryta förlovningen. I förvirringen som följer får Rachel höra att hennes ungdomskärlek Ben har flyttat till samma stad. Trots att det var tio år sedan de senast träffades lyckas hon planera in ett möte med Ben och vänskapen väcks åter till liv. Snart börjar Rachel få känslor men Ben ser henne bara som en vän. Och dessutom har han fru.

Bok 14

Ett oväntat arv av Sofia Ymén

Första delen i Sofia Yméns serie om Kungsbacka.

Madeleine blir plötsligt ansvarig för hela familjen Fors ägor när hennes föräldrar omkommer i en tragisk bilolycka. Nu är hon ansvarig för en hel hästgård som funnits i släkten i flera generationer. Hon fick ärva gården med sin bror Erik men eftersom han är mer intresserad av ryttartävlingar runt om i Europa så får hon sköta gården.

Snart finner hon stöd och tröst hos hovslagaren Henrik och det tar inte lång tid innan hon börjar få känslor för honom. Men problemet är att han körde bilen den kvällen då Madeleines föräldrar omkom. För att få hjälp med gården kontaktar hon sina tre barndomsvänner för att fråga om de kan hjälpa henne med ruljangsen. Men familjen Fors bär på djupa hemligheter som kommer sätta stopp för planerna.

Bok 15

Alla hjärtans mirakel av Simona Ahrnstedt

När Minoo en mörk eftermiddag i februari hittar en erotisk butik på Drottninggatan i Stockholm kommer det bli en mystisk upplevelse hon sent kommer glömma. Den erotiska novellen Alla hjärtans mirakel handlar om Minoo, kärleksängeln Astrild och krögaren Jack. Men den handlar också om Stockholm, mat och nya möjligheter.

Bok 16

Once upon a tower av Eloisa James

Gowan Stoughton är hertig av Kinross och värderar ordning och reda över allt annat. Så när han en dag träffar en kvinna som är lika fridfull som vacker, vill han gifta sig med henne.

Edies pappa accepterar erbjudandet men när hon inser det får hon panik. Hon är oförmögen att dölja sina känslor och när äktenskapet är ett faktum drar hon sig tillbaka till ett torn. Hur ska Gowan lyckas få nycklarna till tornet?

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

Läs mer