Det våras för romantik! Här är vårens romancenyheter 2022
Boktips

Det våras för romantik! Här är vårens romancenyheter 2022

Sist vi kollade var kärlekens årstid utan tvekan våren. När tiden återigen är kommen för fågelkvitter, blommande körsbärsträd och spännande nyförälskelser, vill vi förstås läsa riktigt bra romance. Vi har koll på vårens utgivning.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 12 januari 2022

Sist vi kollade var kärlekens årstid utan tvekan våren. När tiden återigen är kommen för fågelkvitter, blommande körsbärsträd och spännande nyförälskelser, vill vi förstås läsa riktigt bra romance. Vi har koll på vårens utgivning.

Bok 1

Mötet av Vi Keeland

Don’t dip your pen in company ink. Så tänkte förstås Ireland Saint James till en början, när hon blev bjuden på dejt av en charmig högt uppsatt chef på det företag där hon jobbar. Det var ju bara det att han var både sexig och förmögen… Vad som först mest varit en opassande idé, urartar till spicy romance i kontorsmiljö när det är som allra hetast.

Bok 2

Summan av alla kyssar av Julia Quinn

Julia Quinn ligger inte bara bakom netflixserien Bridgerton, utan även romankvartetten om Huset Smythe-Smith, som redan blivit något av en klassiker inom genren historisk romance. Här möter vi Hugh Prentice och Sarah Pleinsworth – två till synes helt oförenliga själar. Som om det inte vore nog med deras olikheter som personer har en gammal fejd förbittrat Sarahs inställning till Hugh. Hugh är både praktiskt och teoretiskt intelligent men saknar begåvning för allt som har med känslor och romantik att göra. Sarah å andra sidan är en extrovert känslomänniska. Mot deras viljor tvingas de samman för en hel vecka i varandras sällskap, och mot alla odds uppstår tycke när de plötsligt möts i en het kyss…

Bok 3

Ellens val: Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg

danskt band
Köp boken

Ellens val är en romanserie om systerskap och romantik i början av 1900-talet. I femte delen har Ellen förlovat sig med Carl, men om bröllopet kommer kunna bli av enligt planerna blir ovisst när Carls familj drabbas av olycka. Samtidigt sörjer väninnan Ingeborg att hennes stora kärlek förlovat sig med en annan. Gerda däremot har ännu inte mött kärleken, när hon en dag träffar nattfjärilen Serafia – en kvinna som ger henne nya perspektiv.

Bok 4

Emmas affär av Tessa Dare

Ännu en ny bokserie för den som älskar historisk romance! The Duke of Ashbury återvänder hem från kriget och börjar fundera på vem som ska ärva honom. Hans tidigare förlovning har brutits och därför tvingas han söka efter en kvinna att gifta sig med. Som ett brev på posten dyker sömmerskan Emma Gladstone upp iförd den brudklänning som hertigens tidigare fästmö aldrig hämtade upp. Men förälskelse passar sig inte för det fina folket. Absolut inte…

Bok 5

En förtrollad plats av Nora Roberts

Den självklara romancedrottningen heter Nora Roberts, och hennes nya trilogi utspelar sig på ön Three Sisters Island. I denna första del får vi följa Nell Channing som flyttar ut på den lilla ön med det vita fyrtornet, de pittoreska stugorna och klippbranterna. Nell får ett jobb på det mysiga caféet i öns bokhandel och lär snabbt känna de bosatta. Men Nell har lämnat ett destruktivt förhållande och vågar inte helt och fullt berätta vem hon är. Så småningom gör hennes förflutna sig påmint och Nells nya tillvaro känns plötsligt inte lika trygg.

Bok 6

Min bästa väns pojkvän av Anna Keiler

Caroline har praktiskt taget gett upp hoppet om att möta kärleken, när hon plötsligen förälskar sig i en besökare på det äldreboende där hennes farmor bor. Men mannen verkar vara gift, varför Caroline lägger hon band på sina känslor.

Adam är ännu inte på fötter efter den tragedi som drabbat honom för två år sedan. Hans vänner övertalar honom att ge sig ut på dejtingmarknaden, och motvilligt laddar han ned en dejtingapp. Genom den träffar han Jennie, som är vän med Caroline. Caroline inser till sin förskräckelse att hennes väns dejt är man hon fått känslor för på äldreboendet. Min bästa väns pojkvän handlar om att våga släppa sitt förflutna, följa sina drömmar och ge kärleken en andra chans.

Bok 7

Äktenskapspakten av Maria Arell

Som barn slöt Evelina och Adam en äktenskapspakt förutsatt att de båda var singlar vid 35. Nu lever Evelina ett stilla singelliv i den lilla hemstaden Bergsforsa. Adam bor i Stockholm, men planerar att flytta hem igen.

Att jobba som mekaniker på mammas och pappas företag, och leva ensamstående var inte Evelinas idé om livet efter 30. Och när Adams bil lägger av strax innan han nått fram till Bergsforsa tar han det som ett tecken på att han aldrig borde lämnat Stockholm. Ska deras vägar korsar igen? Vågar de lita på varandra eller har klyftan mellan dem blivit för stor?

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!