Allt du behöver veta om bokserien

Ellens val

Till böckerna!

Ellens val är en beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap i en tid av förändring. Böckerna är skrivna av Helena Dahlgren och Moa Eriksson Sandberg och följer Ellen i det tidiga 1900-talets Sverige. Läs allt om böckerna här!

Hela romanserien

Ellens val

Svep för alla böcker i den beroendeframkallande serien!

Ellens val

Writers' room och flera författare – så skapades bokserien Ellens val

Böckerna

14 historiska skildringar av och med kvinnor

Året är 1915 och Ellen har just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon har rest dit för att träffa sin syster, men blir snart indragen i stadens alla lockelser. Vänskap och kärlek uppenbarar sig och för första gången känner Ellen att möjligheterna är oändliga. Något väcks till liv i henne. Kanske kan även hon bli något? Men vägen mot drömmen visar sig bli svårare än hon först trott.

Det är 1916 och Ellen börjar studera vid universitetet och flyttar till ett kvinnligt studenthem. En dag möter hon Carl och kan sedan inte sluta tänka på honom. Men vad betyder det för henne och pojkvännen Jonas? Societetsflickan Gabriella är allt Ellen inte är – rik, självsäker och förlovad med den stilige Oskar. Det inget vet är att Oskar har en hemlighet som för evigt kan förändra Gabriellas liv. När Ellen bjuds på bal och Carl dyker upp tvingas hon till ett svårt beslut.

Ellen är upp över öronen förälskad i Carl och inget annat än att vara med honom. Men hon jagas av sitt förflutna – vågar hon lita på kärleken? Samtidigt kämpar Gabriella med sitt äktenskap. Hennes make Oskar är alltmer hemlighetsfull och när allting ställs på sin spets tvingas hon fatta ett svårt beslut. Vännen Alva är olyckligt kär. Hon brinner för rätten till kvinnlig rösträtt och gör allt för att förtränga sin förbjudna längtan.

Ellen har äntligen hittat sin syster – men blir deras återförening som Ellen föreställt sig? Samtidigt intensifieras relationen med Carl och Ellens vän Ingeborg blir blixtförälskad i herrgårdssonen Anton. Men Ingeborg vill inte ha det liv Anton kan erbjuda – hon vill studera till läkare och måste därför fatta ett tufft beslut. Gabriellas och Oskars äktenskap sätts på prov när de båda utsätts för farliga frestelser.

Gillade du Ellens val?

Här är fler böcker som vi tror passar dig!

Härligt och hjärtvärmande – här är 9 feelgood-serier

Härligt och hjärtvärmande – här är 9 feelgood-serier

Det kan vara roligt eller romantiskt, sorgligt eller dråpligt – och det slutar nästan alltid lyckligt. För alla som älskar feelgood har vi samlat några bokserier i genren att läsa eller lyssna på i vår.

8 nostalgiska romaner för dig som älskar ”Vår tid är nu”

8 nostalgiska romaner för dig som älskar ”Vår tid är nu”

SVT:s succéserie "Vår tid är nu" må vara slut — men vi suktar efter fler berättelser om 1900-talets Sverige. SelmaStories listar åtta böcker som levererar nostalgi, klasskildringar och kärlek i samma anda.

Feelgood för öronen! 6 aktuella böcker att lyssna på

Feelgood för öronen! 6 aktuella böcker att lyssna på

Förgyll promenaderna med hjärtvärmande berättelser om vänskap och kärlek, oväntade möten och vackra miljöer. SelmaStories tipsar om sex aktuella feelgoodböcker att lyssna på.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Jag accepterar villkoren.