Allt du behöver veta om bokserien

Ellens val

Till böckerna!

Ellens val är en beroendeframkallande romanserie om kärlek och systerskap i en tid av förändring. Böckerna är skrivna av Helena Dahlgren, Moa Eriksson Sandberg och Elvira Berg Ashby och följer Ellen i det tidiga 1900-talets Sverige. Läs allt om böckerna här!

Hela romanserien

Ellens val

Svep för alla böcker i den beroendeframkallande serien!

Ellens val

Writers' room och flera författare – så skapades bokserien Ellens val

Bok 1

Ellens val: Det nya livet av Helena Dahlgren

danskt band
Köp boken

Året är 1915 och Ellen har just klivit av tåget i Ljungsala, en universitetsstad i södra Sverige. Hon har rest dit för att träffa sin syster, men blir snart indragen i stadens alla lockelser. Vänskap och kärlek uppenbarar sig och för första gången känner Ellen att möjligheterna är oändliga. Något väcks till liv i henne. Kanske kan även hon bli något? Men vägen mot drömmen visar sig bli svårare än hon först trott.

Bok 2

Ellens val: Kärleken av Helena Dahlgren

danskt band
Köp boken

Det är 1916 och Ellen börjar studera vid universitetet och flyttar till ett kvinnligt studenthem. En dag möter hon Carl och kan sedan inte sluta tänka på honom. Men vad betyder det för henne och pojkvännen Jonas? Societetsflickan Gabriella är allt Ellen inte är – rik, självsäker och förlovad med den stilige Oskar. Det inget vet är att Oskar har en hemlighet som för evigt kan förändra Gabriellas liv. När Ellen bjuds på bal och Carl dyker upp tvingas hon till ett svårt beslut.

Bok 3

Ellens val: Lockelsen av Moa Eriksson Sandberg

danskt band
Köp boken

Ellen är upp över öronen förälskad i Carl och inget annat än att vara med honom. Men hon jagas av sitt förflutna – vågar hon lita på kärleken? Samtidigt kämpar Gabriella med sitt äktenskap. Hennes make Oskar är alltmer hemlighetsfull och när allting ställs på sin spets tvingas hon fatta ett svårt beslut. Vännen Alva är olyckligt kär. Hon brinner för rätten till kvinnlig rösträtt och gör allt för att förtränga sin förbjudna längtan.

Bok 4

Ellens val: Friheten av Moa Eriksson Sandberg

danskt band
Köp boken

Ellen har äntligen hittat sin syster – men blir deras återförening som Ellen föreställt sig? Samtidigt intensifieras relationen med Carl och Ellens vän Ingeborg blir blixtförälskad i herrgårdssonen Anton. Men Ingeborg vill inte ha det liv Anton kan erbjuda – hon vill studera till läkare och måste därför fatta ett tufft beslut. Gabriellas och Oskars äktenskap sätts på prov när de båda utsätts för farliga frestelser.

Bok 5

Ellens val: Möten i skymningen av Moa Eriksson Sandberg

danskt band
Köp boken

Ellens val är en romanserie om systerskap och romantik, tidigt 1900-tal. I den nya femte delen i serien har Ellen förlovat sig med Carl, men om bröllopet kommer kunna bli av enligt planerna blir ovisst när Carls familj plötsligt drabbas av olycka. Samtidigt sörjer väninnan Ingeborg att hennes stora kärlek förlovat sig med en annan. Gerda däremot har ännu inte mött kärleken, när hon en dag träffar nattfjärilen Serafia – en kvinna som ger henne nya perspektiv.

Bok 6

Ellens val: Förbjuden längtan av Elvira Berg

danskt band
Köp boken

Det är 1917 och Ellen njuter av livet tillsammans med Carl. Samtidigt brottar hon med känslor av otillräcklighet. Med hungersnöd i landet och en pågående rösträttskamp finns det så mycket hon vill göra. Ingeborg har börjat sin läkarpraktik och hennes känslor för Anton är starkare än någonsin, men kan hon både leva med honom och behålla sin frihet? Antons syster Elisabet slåss för Herrgårdens framtid och får oväntad hjälp av en kärlek från sitt förflutna. Och Gabriella bär på en längtan efter mer än bara familjeliv.

Bok 7

Ellens val: Hemligheten av Elvira Berg

danskt band
Köp boken

I den sjunde och senaste delen i serien tätnar intrigerna. Ellen och Carl kämpar för att få ihop tillvaron efter att ha fått sina efterlängtade tvillingar – kan Ellen någonsin hinna skriva igen? Samtidigt på pensionatet undrar Gerda om hennes växande känslor för Serafia är ömsesidiga. Gabriella försöker göra sig ett namn som modeskapare, trots motstånd från hennes mamma och andra som anser att det inte är något en gift kvinna och mamma bör syssla med. Situationen förvärras av hoten från prästen Johannes Borelius som riskerar att förstöra allt, inte bara för Gabriella utan för många fler av kvinnorna i Ljungsala.

Gillade du Ellens val?

Här är fler böcker som vi tror passar dig!

Härligt och hjärtvärmande – här är 9 feelgood-serier

Härligt och hjärtvärmande – här är 9 feelgood-serier

Det kan vara roligt eller romantiskt, sorgligt eller dråpligt – och det slutar nästan alltid lyckligt. För alla som älskar feelgood har vi samlat några bokserier i genren att läsa eller lyssna på i vår.

9 nostalgiska romaner för dig som älskar ”Vår tid är nu”

9 nostalgiska romaner för dig som älskar ”Vår tid är nu”

SVT:s succéserie "Vår tid är nu" må vara slut — men vi suktar efter fler berättelser om 1900-talets Sverige. SelmaStories listar åtta böcker som levererar nostalgi, klasskildringar och kärlek i samma anda.

Feelgood för öronen! 6 böcker att lyssna på

Feelgood för öronen! 6 böcker att lyssna på

Förgyll promenaderna med hjärtvärmande berättelser om vänskap och kärlek, oväntade möten och vackra miljöer. SelmaStories tipsar om sex feelgoodböcker att lyssna på.

INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!

Prenumerera på Selmas boktips

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.