Allt du behöver veta om bokserien

Sagan om Finnskogen

Till böckerna!

En oförglömlig bokserie som tar med läsaren till 1800-talets djupa finnskogar! Rått, rörande och poetiskt skildrar Britt Karin Larsen kampen för överlevnad och det starka bandet till naturen.

Hela bokserien

Sagan om Finnskogen

Svep för att se seriens fyra första delar.

Sagan om Finnskogen

11 böcker inlästa av favoriten Gunilla Leining

11 böcker inlästa av favoriten Gunilla Leining

De flesta kan läsa upp en text. Men konsten att berätta så det känns i hela kroppen – det är en talang som få besitter. Gunilla Leinings röst kan vi lyssna på i timmar utan att tröttna. Här är några av alla hennes fantastiska inläsningar.

Boktips

Läs en norsk författare! Här är 14 böcker du inte får missa

Bok 1

Det växer ett träd på Mostamägg

En oförglömlig berättelse som tar med läsaren till 1800-talets finnskogar. I gränsskogarna mellan Hedmark och Värmland vandrar pigan Lina runt med ett nyfött barn i famnen. Här möter hon björnjägaren Taneli, en utstött ensling som sägs ha ett mord på sitt samvete. Tillsammans försöker de skapa en ny tillvaro.

Bok 2

Himmelbjörnens skog

Torpet i Mostamägg har brunnit ner. Utan björnjägaren Taneli kämpar nu Lina, pojken Jussi och de andra barnen med att bygga upp huset igen. Men de hotas av fogdens män som vill fördriva familjen. I seriens andra del får läsaren även följa med till dåtidens Christiania och till fångarna på Akershus fästning.

”Det finns en skräck som kan krossa ett människoliv och en annan som kan rädda det, men vem kan skilja på dem båda?”

Bok 3

Som stenen skiner

En hård vinter väntar skogsfinnarna. Skogarna mellan Hedmark och Värmland drabbas av misskörd och leveranser kommer inte fram på grund av all snö. Lina, barnen på Mostamägg, Jussi och prästen ställs inför stora utmaningar. Svälten är nära. Kommer de klara sig?

”Marken som blodet faller på är utan skuld, som kniven och yxan också är, och inte heller handen kan lastas utan endast handens ägare som kunde valt något annat, då ett annat val var möjligt.”

Bok 4

Innan snön faller

I den fjärde delen vankas det bröllop. Det är Anna, dotter till Lina och Taneli, som ska gifta sig med Hildas son Lars. Alla från Finnskogen samlas i torpet för att fira bröllopsparet och det blir en fest som leder till intriger och dramatik..

”Det finns två slags hav i världen, det blå och det gröna, och det verkar som att de inget slut har, någon av dem”.

Lyssna på Sagan om Finnskogen samtidigt som du näverslöjdar

Genom bokserien Sagan om Finnskogen kommer du att stöta på flera näverföremål. Och vad passar då bättre än att prova på hantverket på egen hand, medan du lyssnar?

Läs mer och beställ ditt näverkit.

Sagan om Finnskogen

Gillade du Sagan om Finnskogen?

Upptäck fler spännande bokserier

William Wisting

Upptäck fler spännande bokserier

Privat: Doggerland

Upptäck fler spännande bokserier

Ölandssviten

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Oändlig läsning lyssning – här är 15 ljudboksserier att försvinna in i

Mord, intriger, mystiska försvinnanden, och helt andra berättelser som griper tag. Vi har listat 29 bokserier – de bästa tipsen lyssningsprojekt som varar riktigt länge.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.