Populära BookTok-böcker som blir film och tv
Boktips

Populära BookTok-böcker som blir film och tv

Med filmatiseringar av böcker som Det slutar med oss och The Spanish Love Deception har vi mycket att se fram emot. SelmaStories har samlat 15 BookTok-titlar som ska bli eller har blivit film och tv-serier.

Av: Linnea Ivares
Publicerad: 17 november 2022

Med filmatiseringar av böcker som Det slutar med oss och The Spanish Love Deception har vi mycket att se fram emot. SelmaStories har samlat 15 BookTok-titlar som ska bli eller har blivit film och tv-serier.

Bok 1

Det slutar med oss av Colleen Hoover

Pocket
79 kr
Köp boken

Se hit alla CoHo-fans! Wayfarer Entertainment fick filmrättigheterna till Det slutar med oss redan 2019 och under 2021 bekräftade Five Feet Apart-regissören Justin Baldoni att manuset håller på att skrivas. Kan vi vänta oss en filmpremiär under 2023?

I denna hjärtskärande kärlekshistoria av Colleen Hoover får vi följa Lily som flyttat till Boston och fullföljt sin dröm om att öppna en egen blomsterhandel. Där träffar hon, och faller för den ursnygge neurokirurgen Ryle. Men efterhand i relationen kommer Lilys förflutna tillbaka och hotar allt de byggt upp.

Bok 2

Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Under mars 2022 meddelade Netflix att berättelsen om Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo och hennes liv i Los Angeles på 1950-talet ska filmatiseras. Liz Tigelaar, manusförfattare till Little Fires Everywhere (Små eldar överallt), kommer att skriva manuset och hittills har det släppts få detaljer om skådespelarna och releasedatumet.

Bok 3

Normala människor av Sally Rooney

Pocket
79 kr
Köp boken

En BookTok-lista är inte komplett utan en Sally Rooney-roman. Normala människor finns som tv-serie i 12 delar och berättar om Connell och Marianne som växer upp i samma småstad. Han är en populär fotbollskille, hon är rik men ensam. De börjar prata för att sedan ligga och kort därefter göra slut. Så fortsätter det, hela vägen till universitetet i Dublin. Där är rollerna plötsligt omvända.

Bok 4

Sommarmöten av Emily Henry

Emily Henrys Sommarmöten ska bli film och vi kan knappt vänta! Boken, som utsågs till årets bästa feelgood 2021 i Goodreads Choice Awards, handlar om Poppy och Alex, som trots sina olikheter varit bästa vänner ända sedan de gick på college. Och i tio års tid har de gjort en resa tillsammans. Tills för två år sedan, när de förstörde allt. Men Alex bestämmer sig för att försöka övertala honom att följa med på ännu en sommarresa. Mirakulöst nog tackar han ja.

Bok 5

Sången om Akilles av Madeline Miller

Inbunden
199 kr 219 kr
Köp boken

Under 2015 avslöjade Madeleine Miller att Caryn Mandabach Productions Ltd., producent för BBC-serien Peaky Blinders, köpt rättigheterna till Sången om Akilles för en möjlig miniserie. Vi håller tummarna för att vi snart ska att få se Millers succéroman om Akilles och Patroklos på våra tv-skärmar!

Läs också! Grekiska myter blir levande igen i Madeline Millers romaner

Bok 6

Rött, vitt och kungligt blått av Casey McQuiston

Även om det inte finns något releasedatum ännu, har castingen till Rött, vitt och kungligt blått bekräftats. Nicolas Galitzine (prins Robert i Askungen) kommer att spela prins Henry av Wales, och Taylor Zakhar Perez (Marco Pena i The Kissing Booth 3) kommer att spela Alex, son till USA:s första kvinnliga president. Filmen kommer ha premiär på Amazon Prime.

Bok 7

They Both Die at the End av Adam Silvera

Chris Van Duse, skaparen av den populära Netflix-serien Bridgerton, tar sig nu an Adam Silveras hjärtskärande YA-roman om de två tonårspojkarna, Mateo och Rufus, som får veta att de bara har en dag kvar att leva. Inga detaljer om skådespelare eller releasedatum har ännu släppts.

Bok 8

Kirke av Madeline Miller

Storpocket
139 kr
Köp boken

Litteraturens första häxa ska få sin egen tv-serie! Producenterna som bland annat gett oss Mulan ligger bakom de åtta avsnitten som kommer att ha premiär på HBO Max.

Missa inte! Böcker om antiken och grekisk mytologi

Bok 9

The Spanish Love Deception av Elena Armas

Med hjälp av Peter Hutchings, som bland annat gett oss The Hating Game, kommer vi snart få se The Spanish Love Deception i filmrutan. Denna BookTok-sensation handlar om Catalina Martín, som desperat behöver en dejt till sin systers bröllop i Spanien. Speciellt eftersom hon ljög och berättade för sin stora, skräniga familj att hon har en ny amerikansk pojkvän.

Bok 10

Samtal med vänner av Sally Rooney

Pocket
79 kr
Köp boken

Efter succén med tv-serieversionen av Normala människor är det nu dags för en filmatisering av Sally Rooneys debutroman Samtal med vänner. Serien följer en grupp på fyra vänner och hur deras liv flätas samman med varandra. Alla tolv avsnitt finns att se på streamingtjänsten Hulu.

Bok 11

Ett hov av taggar och rosor av Sarah J. Maas

Ett hov av taggar och rosor är den första delen i en serie av Sarah J. Maas och en av de mest populära fantasyserierna på BookTok. Med hjälp av bland annat Outlander-skaparen Ron Moore förväntas boken bli tv-serie, och på TikTok spekulerar fansen redan för fullt. Kommer den leva upp till de hög förväntningarna? Det återstår att se…

Läs också! Fantasyserier du inte får missa

Bok 12

En av oss ljuger av Karen M. Mcmanus

danskt band
199 kr
Köp boken

Under 2021 släpptes en serie som är baserad Karen M. McManus succéroman En av oss ljuger. Den följer fem gymnasieelever som får kvarsittning, men bara fyra av dem kommer ut levande.

Bok 13

Heartstopper av Alice Oseman

Alice Osemans berättelse om Charlie och Nick publicerades först digitalt på nätet där den på kort tid fick en stor mängd läsare. Några år senare har hennes självpublicerade serie blivit en internationell försäljningssuccé som översatts till närmare 30 språk. Tv-serien är nu tillgänglig att streama och har blivit en storfavorit hos Netflixtittarna.

Bok 14

It Happened One Summer av Tessa Bailey

Under 2022 avslöjades det att It Happened One Summer, den första delen i Tessa Baileys älskade Bellinger Sisters-serie, ska bli film. Berättelsen följer en Hollywood ”It Girl” som blir förvisad av sin rika familj till en liten strandstad i Pacific Northwest. Väl på plats stöter hon på en butter och sexig sjökapten som är övertygad om att hon inte hör hemma där…

Missa inte! Spicy romance! Böcker med heta känslor och romantik

Bok 15

Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid

Skruva upp förstärkarna! Ännu en Taylor Jenkins Reid-roman ska filmatiseras. Denna miniserie i dokumentärstil kommer att följa det fiktiva samarbetet mellan den unga musikstjärnan Daisy Jones och rockbandet The Six. Det är berättelsen om bandets uppgång och dramatiska fall, vid toppen av deras framgång.

Reese Witherspoons produktionsbolag, Hello Sunshine, kommer att producera serien.

En sida till? Fortsätt läs!