5 böcker med extra mycket hjärta
Boktips

5 böcker med extra mycket hjärta

Hjärtat – inte bara en livsviktig muskel, utan en symbol för kärleken och en sann inspiration för många kreativa själar. För hur många låtar, dikter och böcker handlar inte om just hjärtat? Här listar vi fem böcker med hjärta i både innehåll och rubrik – perfekt läsning för Alla hjärtans dag!

Av: Stephanie Tärnqvist
Publicerad: 14 februari 2017

Hjärtat – inte bara en livsviktig muskel, utan en symbol för kärleken och en sann inspiration för många kreativa själar. För hur många låtar, dikter och böcker handlar inte om just hjärtat? Här listar vi fem böcker med hjärta i både innehåll och rubrik – perfekt läsning för Alla hjärtans dag!

Den första bitterljuva kärleken

Våra kemiska hjärtan av Krystal Sutherland
För alla som älskar John Green och inte kan få nog av tv-serien Skam: Våra kemiska hjärtan är en stark påminnelse om den första bitterljuva kärleken och insikten om att livet trots allt, så småningom, går vidare. Bara inte med varandra. Krystal Sutherlands oemotståndliga berättelse har rönt ett stort internationellt intresse, och filmrättigheterna är sålda till ett trettiotal länder världen över. Dessutom är det den tvåfaldigt Augustprisvinnande Jessica Schiefauers första översättning.

Allt om hur hjärtat fungerar

Lyssna till ditt hjärta av Johannes Hinrich von Borstel
Om allt som kan drabba ett hjärta och varför. Bland mängder av tips på hur vi främjar hjärtat och håller oss pigga förklaras till exempel fördelarna med att äta vegetariskt och hur sex kan skydda oss från åderförkalkning. Författaren Johannes Hinrich von Borstel, född 1988, är läkare, blivande kardiolog och en av Tysklands mest framgångsrika talare inom Science Slam.hjartats-innertsa-rost-bok

Kärlek, identitet och livets mening

Hjärtats innersta röst av Jan-Philipp Sendker
Jan-Philipp Sendkers genombrottsroman Konsten att höra hjärtslag förtrollade en hel värld. I uppföljaren Hjärtats innersta röst återser vi Julia Win, framgångsrik advokat på Manhattan, som i ett försök att hitta tillbaka till sig själv återvänder hon till Burma, sin fars hemland, där hon återförenas med den bror hon fann för tio år sedan.
Lyssna på Jan-Philipp Sendker i samtal med Elin Olofsson, om sin första resa till Burma och att skriva om kärlek i podcasten Speaking of stories.

En berättelse om rotlöshet

Tankar mellan hjärtslag av Neftali Milfuegos
Neftali har alltid vetat. Med en känsla av att allt är på väg åt helvete påbörjar han en resa genom identitet och kärlek. Hat och frågor. Men vad väntar honom på andra sidan jorden? Vad är det han alltid vetat?
Om att växa upp i Sverige i ett ”svenskt område” som en ”andra generationens invandrare”, om att vara varken eller, i ett land med växande rasism och tydliga gränser människor emellan.

Kärlek, vänskap och villkorslös lojalitet

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy Dillon
Lucy Dillons böcker älskas av läsare världen över. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar är en av hennes första romaner, en romantisk och varmt berättad historia om att ompröva vad som är viktigt i livet och att våga välja nya vägar.
Lyssna på Lucy Dillon i samtal med Katarina Bivald, om sin kärlek till prinsesstårtor och hundar i podcasten Speaking of Stories.

En sida till? Fortsätt läs!