5 böcker som lindrar jobb-ångesten
Böckerna

5 böcker som lindrar jobb-ångesten

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 11 augusti 2017

Nu är semestern slut på allvar. Du som lider av lätt panik över inloggningsstrul, glömda passerkort och samtalsämnen till fikarasterna är garanterat inte ensam om dina tankar idag. Här är fem böcker att relatera till!

För dig som vill genomskåda andras knep:

Omgiven av psykopater av Thomas Eriksson
Är det något som känns konstigt med din nya kollega som du inte kan sätta fingret på? Känner du en psykopat? Ja, troligtvis. Psykopater är betydligt fler än vad man tidigare har trott, vilket betyder att du med största sannolikhet redan har träffat på några av dem i grannskapet, på jobbet eller kanske i din familj. Nu är det dags att ta reda på hur de gör för att utnyttja dig – innan det är för sent!

Se gärna en intervju med författaren här.

 

För igenkänning:

Tjejerna på höjden av Frida Malmgren

Ord är överflödiga…

 

För dig som tröstäter för att orka:

Är du en känsloätare? : så kan du bli vän med maten av Maggan Hägglund
En bok för dig som har bra koll på det mesta i livet, men ändå trycker i dig en stor chokladbit på väg hem från jobbet när chefen varit extra sur eller har dagar när du känner att bara glass hjälper mot tröttheten. Alltså för de allra flesta! Maggan Hägglund ger dig chansen att testa din relation till mat hitta nya sätt att se på saken.

 

Vässa den trötta hjärnan:

Hjärnstark av Anders Hansen
Det går att väcka en trögstartad hjärna till liv med mer än 10 koppar kaffe. Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans. I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”. Välbehövligt!

 

Tröstbok för dig som vill fortsätta hängmatteläsningen

Damkören i Chilbury av Jennifer Ryan
Äh, strunt i jobbet. Gå hem och lägg dig och läs en riktigt härlig feelgood-roman istället och bevara semesterkänslan lite till. Den här är perfekt:
När männen i den lilla engelska byn Chilbury försvinner ut i andra världskriget lägger prästen ner kyrkokören. Men byns kvinnor vägrar att acceptera det, de måste få samlas, sjunga och stötta varandra i sorg och glädje. Så med hjälp av den livfulla musikprofessorn Primrose Trent som plötsligt dyker upp bildar de en damkör. Genom kören ingjuter de mod i bygden när kriget sliter sönder deras tillvaro.
Ja, du ser. Ta genast ut en extra semesterdag!

Av Johanna Stenius

Fakta

En sida till? Fortsätt läs!