Kontorsromance - här är 7 romantiska böcker du inte får missa
Böckerna

Kontorsromance - här är 7 romantiska böcker du inte får missa

Romantik får vi aldrig för mycket av. Och ännu mer spännande blir det när mötet sker i förbjudna miljöer... Vi tipsar om sju böcker där heta känslor uppstår på kontoret.

Av: Andrea Lindelöw
Fotograf: Shutterstock
Publicerad: 28 januari 2022

Romantik får vi aldrig för mycket av. Och ännu mer spännande blir det när mötet sker i förbjudna miljöer... Vi tipsar om sju böcker där heta känslor uppstår på kontoret.

Bok 1

Mötet av Vi Keeland

Ireland Saint James blir bjuden på dejt men tackar nej när hon inser att det är hennes chefs chefs chef. Men han råkar vara väldigt snygg, smart och rik… Mannen heter Grant Lexington och utsätter en ny kommitté bara för att få pratstund och glimt av henne. Känslorna som uppstår är opassande, men samtidigt så svåra att se förbi.

Bok 2

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt

Underhållande roman om moderna kvinnor, het passion och omöjliga kroppsideal av Sveriges romancedrottning Simona Ahrnstedt. Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och hon älskar sitt jobb. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.

För att trösta sig sitter Lexia i en bar och plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig. På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam…

Bok 3

Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts av Mhairi Mcfarlane

Laurie och hennes pojkvän har jobbat på samma advokatbyrå men när han gör slut med henne vänds hennes tillvaro upp och ner. Snart får hon även reda på att expojkvännens nya flickvän är gravid.

Jamie är kollega till Laurie och tror inte på förhållanden. Men när han behöver visa upp en flickvän för sin gammelmodiga chef frågar han om Laurie kan hjälpa till. Hon behöver ändå någon som kan agera fejkpojkvän åt henne för att kollegorna ska sluta prata om hennes ex. Men ju längre tid det går desto svårare blir det att skilja på kärlek på låtsas och riktig kärlek.

Reese kan inte riktigt släppa tanken på den arroganta men också superheta man hon träffade på en restaurang. Efter att ha sagt upp sig från sitt jobb är hon på jakt efter ett nytt, när hon plötsligt springer på honom igen. Han hjälper henne att fixa en anställningsintervju på ett företag där han inte bara visar sig vara högsta chefen – han äger dessutom hela företaget. Attraktionen dem emellan är obestridlig, men Reese är fast besluten att inte falla för en kollega. De kommer varandra närmare och närmare, men ska de falla för frestelsen? Ni kan ju gissa…

Bok 5

Kär i karriären av Christina Lauren

Evie är 33 år och filmagent i Hollywood. På en Halloweenfest är hon utklädd till Hermione och möter då Carter, utklädd till Harry Potter. De är festens enda singlar och klickar direkt. Men Carter är även han filmagent, och alla vet att det är riktigt dumt att i änglarnas stad dejta en annan agent. Attraktionen är starkare än förnuftet och de går på en första dejt ändå. Dagen efter får de veta att deras firmor slagits samman och att det bara finns plats för en av dem.

Bok 6

En allvarsam lek av Sally Thorne

Bokförlagen som Lucy och Joshua jobbar på har slagits ihop och nu är de ofrivilliga kollegor. Och stämningen blir inte precis bättre mellan dem när det dyker upp en befordran som de båda vill ha. Men en kväll tvingas de lägga allt annat åt sidan och samarbeta, för instängda tillsammans i kontorets trånga hiss sitter de nämligen i samma båt. Och plötsligt når energin som finns mellan dem en helt ny nivå.

Bok 7

Mellan raderna av Johanna Schreiber

PR-strategen Emily jobbar på Schantz förlag. Hon försöker läka efter en uppslitande skilsmässa, och anpassa sig till ett liv som varannan vecka-förälder. När hon träffar den karismatiske serietecknaren Herman på förlagets sommarfest slår det gnistor direkt. Samtidigt pågår en maktkamp på förlaget. Grundaren Otto Schantz har gått ur tiden. Vem av hans arvtagare ska gå vinnande ur striden om förlaget?