Foto: Youtube 5 oförglömliga ögonblick med Michelle Obama
Författare

5 oförglömliga ögonblick med Michelle Obama

Michelle Obamas popularitet är svår att överskatta, hon är älskad runtom i hela världen. SelmaStories listar fem extra minnesvärda ögonblick med den före detta presidentfrun.

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 09 november 2018

Michelle Obamas popularitet är svår att överskatta, hon är älskad runtom i hela världen. SelmaStories listar fem extra minnesvärda ögonblick med den före detta presidentfrun.

Läs mer: Experten: Därför älskar världen Michelle Obama

Hejdå-meddelanden och överraskning

Mot slutet av Michelle Obamas tid som first lady bad Jimmy Fallon vanliga amerikaner att spela in hejdå-meddelanden till Michelle. De pratar om hur hon har inspirerat och berört, vad hon har betytt för dem. När Michelle Obama sedan hoppar fram bakom gardinen som en överraskning skapas väldigt fina och rörande möten.

Talet på Tuskegee University

När Michelle Obama besökte på Tuskagee University i Alabama, ett universitet som mestadels består av svarta studenter, talade hon öppet och personligt om hur det är att vara svart i USA och rasismen hon mött som first lady.

Carpool karaoke

En folklig Michelle Obama åker bil James Corden och sjunger Stevie Wonder, Beyoncé och Missy Elliot. Det är omöjligt att inte älska henne!

Mom dancing

Som ett sätt att uppmärksamma hälsoinitiativet ”Lets move” och inspirera föräldrar att röra på sig tillsammans med sina barn visar Michelle Obama upp sin bästa mammadans hos Jimmy Fallon.

Talet på Demokraternas partikonvent 2016

Talet där hon hejar på och backar upp Hillary Clinton som presidentkandidat, reflekterar över åren i Vita huset och levererar de citatvänliga orden ”when they go low, we go high”.

En sida till? Fortsätt läs!