5 tv-serier som bygger på böcker vi älskar | Selma Stories
Big Little Lies och 4 andra tv-serier som bygger på böcker vi älskar
Böckerna

Big Little Lies och 4 andra tv-serier som bygger på böcker vi älskar

Äntligen, tv-serien Big little lies är tillbaka! Men har du läst boken med samma namn av Liane Moriarty som serien bygger på?

Av: Stephanie Tärnqvist
Publicerad: 04 juni 2019

Äntligen, tv-serien Big little lies är tillbaka! Men har du läst boken med samma namn av Liane Moriarty som serien bygger på?

 

 

Big little lies (Stora små lögner)
Baserad på: Stora små lögner av Liane Moriarty

Denna stjärnspäckade HBO-miniserie gav Alexander Skarsgård en Emmy för sin roll som den våldsamme maken Perry Wright. En historia med svart humor om tre mammor i Kalifornien vars till synes perfekta liv halkar in på helt fel spår. I rollerna hittar vi bland andra Reese Witherspoon, Nicole Kidman och Shailene Woodley.

Game of Thrones
Baserad på: böckerna i Sagan om is och eld av George R. R. Martin

HBO:s hyllade Game of Thrones är en av världens mest populära tv-serier, och innehar bland annat rekordet för flest vunna Emmys (38 stycken). På IMDB’s lista över världens bäst rankade serier ligger den topp 5. Serien hade premiär den 17 april 2011, och den första säsongen slog rekord som den dyraste tv-serie som spelats in.

The Leftovers
Baserad på: The Leftovers av Tom Perrotta

Amerikansk dramaserie på HBO med bland andra Justin Theroux, Amy Brenneman och Liv Tyler. Serien utspelar sig tre år efter världskatastrofen ”The Sudden Departure” då cirka 2 procent av världens befolkning försvunnit spårlöst. I efterdyningarna uppstår nya kulter och sekter, där den största är The Guilty Remnant, där medlemmarna klär sig i vitt, iakttar total tystnad och kedjeröker.

Orange is the new black
Baserad på: Orange is the new black av Piper Kerman

Orange is the new black är en av de mest populära Netflix-produktionerna genom tiderna. Serien hade premiär 2013 och har hittills sänts i fem säsonger, den sjätte kommer under 2018. Boken (och serien) bygger på författaren Piper Kermans egen erfarenhet av att spendera ett år i ett amerikanskt kvinnofängelse.

Sex and the City
Baserad på: Sex and the City av Candace Bushnell

Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte – lördagsbruncherna med dessa damer saknas av människor världen över. Serien som producerades av HBO och visades mellan 1998 och 2004 tog världen med storm. Plötsligt var alla i kompisgänget utsedd till någon av seriens karaktärer, och alla hade vi dejtat en ”Mr. Big” eller ”Aidan”. För den med alltför kraftig abstinens går det fortfarande att ta den guidade Sex and the City-turen över Manhattan, för att till exempel titta på Carries berömda trappa.

En sida till? Fortsätt läs!