6 varma och charmiga böcker med djur i huvudrollen
Boktips

6 varma och charmiga böcker med djur i huvudrollen

Det sägs att hunden är människans bästa vän. Vi tycks lära oss mycket om oss själva och om livet, av djuren. Här tipsar vi om sex charmiga berättelser med djur i huvudrollen. 

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 04 oktober 2018

Det sägs att hunden är människans bästa vän. Vi tycks lära oss mycket om oss själva och om livet, av djuren. Här tipsar vi om sex charmiga berättelser med djur i huvudrollen. 

1. Arthur och hans vänner av Mikael Lindnord

Numera är Arthur helt enkelt en i familjen. Han följer med oss överallt och vi kan inte tänka oss ett liv utan honom

Mikael Lindnords bok Arthur och hans vänner är fortsättningen på den fantastiska berättelsen om Arthur, gatuhunden från Ecuador som följde sin blivande husse genom djungeln och hittade ett nytt hem på andra sidan jorden. I den här berättelsen får vi följa Arthur i Sverige. Han firar sin första jul, åker till London, campar med familjen och lider med sin husse när han drabbas av sjukdom. Boken innehåller också ett antal rörande historier där andra människor berättar om hur hundar har räddat livet på dem, berättelser som vittnar om att hunden verkligen är människans bästa vän.

Boken finns här.

Den första boken om hunden Arthur finns här.

2. Fårdagboken av Axel Lindén

Man behöver inte fundera på om man har ett tillräckligt innehållsrikt liv, eftersom innehållet står 200 meter bort i en hage och idisslar, fullständigt, jag menar verkligen fullkomligt och fulländat, omedvetet om sådana distinktioner

Akademikern Axel Lindén flyttar ut på landet med sin familj och får ansvaret för skötseln av en fårflock. Samvaron med fåren kommer att bli något annat än han kunde förvänta sig. Fårdagboken är en berättelse om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under.

Boken finns här.

3. Gatukatten Bob av James Bowen

När James Bowen hittar en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet, har han ingen aning om hur stor betydelse katten ska få i hans liv. James lever knapert i London och det sista han behöver är ett husdjur, men ändå kan han inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten. Han döper katten Bob och de blir snart oskiljaktiga. Deras roliga, spännande och  emellanåt farliga äventyr ska komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna. Gatukatten Bob är en rörande och upplyftande berättelse som går rakt in i hjärtat på alla som läser den.

Boken finns här.

4. Molly och jag av Colin Butcher

Före detta polisen Colin Butcher och den övergivna cockerspanieltiken Molly bildar proffsigt arbetsteam och blir oskiljaktiga vänner. Han behöver en smart hund som kompanjon i sin nya verksamhet: att leta rätt på försvunna husdjur, framförallt katter som sprungit bort eller blivit bortrövade. En rörande sann berättelse om den traumatiserade hittehunden Molly som får en ny meningsfull tillvaro och en kompis för livet.

Boken finns här.

5. Historiska katter av Erik Fichtelius

Våra husdjur har mycket att lära oss om oss själva, vår egen samtid, vår politik och vår mänskliga historia

Läs om katten som kartlade Australien och katten som utrotade en hel fågelart. Här finns storfräsaren på Youtube och den japanska katten som räddade en hel järnvägslinje, kattborgmästare, bibliotekskatter, sjukhuskatter, modekatter och skolkatter. Här finns också katten som gjorde ett visst varumärke för kattmat till en miljardindustri, liksom den svenska bondkatt som räddade Sverige från galna ko-sjukan och den okända franska rymdkatten. Erik Fichtelius bok är en fängslande berättelse om katten som mänsklighetens välgörare genom tiderna.

Boken finns här.

6. Den fantastiska Gracie av Dan Dye och Mark Beckloff

Den lilla hundvalpen hade lika gärna kunnat tala, för det rådde ingen tvekan om vad hon menade: Du vet att jag är den rätta. Sluta tramsa och ta mig härifrån!

Dan Dye och Mark Beckloffs Den fantastiska Gracie är en otrolig, men sann historia som lockar till både skratt och gråt. En berättelse om hur den döva grand danois-valpen Gracie dimper ner i en ung mans liv och hur han genom henne lär sig vad som är viktigt i livet.

Boken finns här.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!