6 böcker för att stilla sinnet
Boktips

6 böcker för att stilla sinnet

Av: Utanprofil
Publicerad: 23 november 2018

Fler och fler av oss blir sjuka av stress och saknar verktygen för att finna ett inre lugn. Vi listar 6 böcker som hjälper dig att hitta stillheten – både genom mindfulness och dagböcker om förhållning.

52 vägar till mindfulness av Ola Schenström

52 vägar till mindfulness av Ola Schenström

Mindfulness är att vara närvarande i nuet, att lyssna till sig själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för sina behov. Men det är ingen snabbmetod, den kräver regelbunden övning. I den här boken får du hjälp att få en bättre, mer närvarande start på veckan genom små övningar som du kan utföra där det passar dig.

Boken finns här.

Andas av Ulrica Norberg

Andas av Ulrica Norberg

En praktisk handbok som förenar yogafilosofi och den senaste forskningen om hjärnan och nervsystemet. Ulrica Norberg gör en resa bakåt i tiden, till flera tusen år gammal yogafilosofi där prana (sanskrit för andning) beskriver fyra delar av ett andetag. Och från dagens medicinska rön hämtar hon kunskap om neurologi som visar att den kemiska balansen i kroppen vävs samman via vår andning.Ulrica är passionerat intresserad av att se människor växa. För att hitta passion och potential behöver man rikta sitt fokus inåt. Med hjälp av andning, stillhet, reflektion och skapande kommer man långt.

Boken finns här.

Allt du kan se när du saktar ner av Haemin Sunim

Allt du kan se när du saktar ner av Haemin Sunim

Den zenbuddhistiska munken och läraren Haemin Sunim ger i den här boken kloka livsråd för olika situationer och sinnestillstånd. Den fungerar som en motvikt till vår allt stressigare vardag och tar till exempel upp vikten av att vila; hur man kan hantera besvikelser; att bli vän med sina känslor; att fånga ögonblicket; konsten att bevara en god relation; förlåtelse; kärlek; andlighet; framtidsplaner.

Boken finns här.

 Unplug – den enkla vägen till meditation och inre lugn av Suze Yalof Schwartz

Unplug av Suze Yalof Schwartz

När tekniken krånglar brukar det bästa knepet vara att stänga av apparaten en stund, vänta någon minut och sedan sätta på den igen. Det knepet funkar faktisk också på oss människor. Och det är vad den här boken handlar om. Att logga ut och meditera en kort stund varje dag för att få ny kraft och energi. Att boosta med vitalitet och få tillgång till de läkande krafter vi har inom oss.

Boken finns här.

Fårdagboken av Axel Lindén

Fårdagboken av Axel Lindén

En akademiker flyttar ut på landet med sin familj och får ansvaret för skötseln av en flock får. Men samvaron med fåren kommer att bli något annat än han kunde förvänta sig. En bok om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under

Boken finns här.

Stillheten i tidens larm av Erling Kagge

Stillheten i tidens larm av Erling Kagge

Vad är stillhet?
Var finns den?
Varför är den viktigare än någonsin?

Den norske äventyraren Erling Kagge ställer tre frågor – och ger trettiotre försök till svar. Den finns i allt från naturen, i poesin, musiken, konsten, filosofin, yogan och kärleken. Vi har den i oss själva och vi kan skapa den när vi vill, under en promenad, i sängen, i bilen eller var som helst – men den kommer inte av sig själv, vi måste skapa den varje dag. Stillhet är en exklusiv lyx, som är gratis.

Boken finns här.

En sida till? Fortsätt läs!