7 böcker som räddar nerverna i julstressen
Böckerna

7 böcker som räddar nerverna i julstressen

Av: Stephanie Tärnqvist
Publicerad: 18 december 2017

Vi har böckerna som hjälper dig att andas lite djupare – oavsett om du är tomte eller råkar ansvara för julmaten.
Handla julklappar, gå på glögg, pynta hemmet, äta julbord med jobbet, hålla sig frisk, köpa gran…  Behöver vi verkligen göra allt det där?

Sömn, sömn, sömn

Sömn, sömn, sömn av Christian Benedict och Minna Tunberger

Stress, skärmar och stillasittande gör att vi sover allt sämre. Sömnforskaren Christian Benedict och journalisten Minna Tunberger delar med sig av spännande forskning om hur sömnbrist ökar aptiten, hur exponeringen av dagsljus får dig att sova bättre och snabbare tillfriskna från allvarliga sjukdomar. Lär dig om hur drömsömnen ökar förståelsen för andras känslor och hur djupsömnen påverkar ditt immunförsvar. Fakta varvas med tips för hur du sover bättre och blir en en lyckligare, friskare människa.

52 vägar till mindfulness av Ola Schenström

Mindfulness är att vara närvarande i nuet, att lyssna till sig själv, till kroppens signaler och vara lyhörd för sina behov. I 52 vägar till mindfulness hjälper Ola Schenström dig att få en bättre, mer närvarande start på veckan genom små övningar som du kan utföra där det passar dig. Tio minuter om dagen av enkla övningar – som att fokusera på hur andetaget känns i kroppen – menar Ola Schenström kan räcka för att märka skillnad.

 

Fårdagboken av Axel Lindén

Många är vi som tänkt tanken på att fly staden, flytta ut på landet och starta ett nytt liv som bonde. Axel Lindén är akademikern som gjorde slag i saken. För sju år sedan förändrade han och familjen sina liv genom att flytta från lägenheten i Stockholm till en gård med får i Östergötland. En bok om de vägval vi gör i livet, stora som små, där vardagen avslöjar livets realitet, men också tillvarons under.

 

Stillhet i tidens larm av Erling Kagge

I sin bok Stillhet i tidens larm utgår den norska äventyraren Erling Kagge från sina strapatser och söker den stillhet som inte är platsbunden, utan som finns inuti oss att nå när som helst. Lika passande för den som ska ut på äventyr som för den som behöver behålla lugnet i den tio minuter långa ICA-kön iförd tjock dunjacka i sällskap av snuvigt barn.

Unplug – den enkla vägen till meditation och inre lugn av Suza Yalof Schwartz

Meditationscoachen Suza Yalof Schwartz tar itu med fördomar kring meditation i sin bok Unplug – den enkla vägen till meditation och inre lugn, som dessutom tillägnas ”stressade skeptiker och moderna sökare”. (Suze Yalof Schwartz var själv först skeptisk till meditation, men efter att ha gett det en chans märkte hon hur effektivt det hjälpte mot stress.)

Att leva nära hjärtat av Anna Blomquist

Anna Blomquist utmanar uppfattningen om att vi måste ha ett utstakat mål och anstränga oss för att nå dit vi vill. I boken Att leva nära hjärtat berättar hon om hur det går att leva utan alla tuffa mål och dagliga krav som tynger. En bok som ska ge inspiration till den som vill ha ett liv präglat av enkelhet och avslappning.

Prylbanta av Elisabeth Byström och Johan Ernfors

Känner du att det är omöjligt att finna ett inre lugn när det yttre är kaosartat och belamrat med energisugande prylar? Paret Elisabeth Byström och Johan Ernfors delar med sid av livsstilen som frigör både tid, mental energi och pengar.

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Jag accepterar villkoren.

En sida till? Fortsätt läs!