7 varma och härliga böcker om att hitta kärleken i bokmiljöer

7 varma och härliga böcker om att hitta kärleken i bokmiljöer

Av: Tove Kullenberg
Publicerad: 29 januari 2019

Vi presenterar den bästa genren för alla oss bokmalar som längtar efter romantik: kärlek i bokmiljöer! 

Visst känns biblioteket och bokhandeln som en perfekt miljö för en kärlekshistoria? För vilken läsande person vill inte förälska sig i en bokälskande man eller kvinna? Det har många författare förstått, och i romance- och feelgood-böcker är bokhandeln eller biblioteket en återkommande miljö. Vi listar några av våra favoriter!

30 dejter på 30 dagar av Sarah Title

30 dejter på 30 dagar

Sarah Title heter författaren som skrivit tre böcker på temat Kärlek på bibliotek. Hon är själv bibliotekarie om dagarna, och skriver roliga heta kärleksromaner på kvällarna.

30 dejter på 30 dagar handlar om bibliotekarien Melissa, som jobbar på ett universitet i San Francisco. En video av ett frieri som äger rum i biblioteket blir en viral succé – just på grund av Melissa, som fastnar på filmen när hon med en galen min himlar med ögonen åt hela spektaklet. Snart är ”Ogillande bibliotekarien” ett begrepp som snurrar runt i alla sociala medier. Samtidigt pitchar den misslyckade journalisten Colin en idé till sin chefredaktör: att hitta dejter till den odejtbara Melissa. Som mot alla odds går med på Colins förslag om att dejta 30 olika män på 30 dagar…

Här finns boken.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Biwald

Läsarna i broken wheel rekommenderar av Katarina Biwald

Katarina Bivalds debut och internationella supersuccé – en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron.

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor, 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.  Sara blir trots det kvar i Broken Wheel, och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner – inte bara mr Darcy och Bridget Jones – som hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker. Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas. Men så måste Sara resa hem…

Här finns boken.

Förälskad i trubbel av Sarah Title

förälskad i trubbel

Liam är bibliotekarie och älskar den lilla staden på den amerikanska östkusten där han bor. När Joanna återvänder till staden blir hon samtalsämnet på allas läppar. Hon, som hade skivkontrakt och aldrig trodde att hon skulle behöva komma tillbaka till sin tråkiga hemstad igen. Dessutom springer hon in i Liam, allas favoritbibliotekarie, vart hon än vänder sig. Han är ju charmig, har god musiksmak och synen av honom i löparshorts är synnerligen distraherande. Med Liam i närheten blir kanske tillvaron i den lilla staden inte så tråkig trots allt.

Här finns boken.

Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George

Den lilla bokhandeln i PAris omslag

Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Tillsammans med en storsäljande författare med skrivkramp och en kärlekskrank italiensk kock, lättar han ankar och tar sin båt till södra Frankrike. Längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv.

Den lilla bokhandeln i Paris är en internationell bästsäljare, fylld med värme och äventyr, och tillägnad alla dem som tror att sagornas kraft kan förändra människors liv.

Här hittar du boken.

Kärlekens lagar av Sarah Title

kärlekens lagar

Kärlekens lagar är den tredje fristående delen i Sarah Titles serie om kärlek på bibliotek. Becky är bibliotekarie på en stor advokatbyrå i Denver. I motsats till sin överpresterande karriäristfamilj vill hon leva ett vanligt liv. Hon är mer än redo att träffa sin drömprins och slå sig ner med villa, Volvo och vovve. Men hon är också nydumpad. Igen. Foster är toppadvokat i New York och blir erbjuden sin karriärs största fall – i Denver. Han återvänder till sin hemstad för att göra jobbet och sedan åka tillbaka. Under en blöt kväll på en sportbar möts de och tillbringar en magisk natt ihop.

Här finns boken.

Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin

Livet enligt Fikry omslag

Riktig läsarfavorit, som hamnade på tredje plats i Goodreads Choice Award för Best Books 2014!

Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig. Hans gravida fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och dessutom har någon stulit hans mest sällsynta och värdefulla bok, originalutgåvan av Edgar Allan Poes diktsamling ”Tamerlane”.  Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro.Inte bara Amelia som regelbundet kommer på besök för att sälja in böcker noterar förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren. Det är uppenbart för alla att hans liv har fått ny mening…

Här finns boken.

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

Den lilla bokhandeln runt hörnet

Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Här finns boken.

En sida till? Fortsätt läs!