8 ljuvliga böcker om att vara pirrande förälskad
Boktips

8 ljuvliga böcker om att vara pirrande förälskad

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 08 maj 2018

Maj är den spirande förälskelsens månad. Vi vill känna livet i oss och falla handlöst. Nu frossar vi i läsning om den ljuva smärtan…

Jag ger dig solen av Jandy Nelson

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.

 

Idag är allt av Nicola Yoon

Natasha och Daniel är två mycket olika tonåringar som av en slump möts i New York och blir förälskade. Boken utspelar sig under en enda dag – där ett helt liv får plats. En roman om att aldrig riktigt duga för sina föräldrar, om att veta att man inte får stanna i landet man är född i – men också om kärlek som uppstår när man minst anar det och om hur varje litet val kan få stora konsekvenser.

Alla Simona Ahrnstedts böcker

Romancedrottningen Ahrnstedt gör ingen besviken! Glöm alla fördomar och klichéer du har om romantisk litteratur. Simonas böcker är intelligent underhållning med passion, spänning, humor och ett stort samhällsengagemang.
Allt eller inget
En enda risk
En enda hemlighet
En enda natt

Stjärnor utan svindel av Louise Boije af Gennäs

Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Tills hon möter Kaja … Livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut. Louise Boije af Gennäs stora genombrottsroman från 1996 är en av de vackraste kärleksskildringar som skrivits, enligt många läsare.

Stanna av Flora Wiström

Stanna Flora Wiström

Esters Stockholmstillvaro kantas av oändliga jobbpass på antikvariatet och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Livet känns som en symaskinsnål som hoppar fram och tillbaka när tråden ska fästas; Ester kommer inte vidare. Men en dag träffar hon Eli med den mörka rösten och händerna som är fläckade av målarfärg. Det blir början på det vackraste men svåraste året i Esters liv.

 

 

 

 

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på SelmaStories nyhetsbrev. Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifter.

En sida till? Fortsätt läs!