8 självhjälpsböcker om relationer, sex och brustna hjärtan
Boktips

8 självhjälpsböcker om relationer, sex och brustna hjärtan

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 30 oktober 2018

Känns det som att äktenskapet går på tomgång, har du svårt att få relationerna att hålla eller behöver du hjälp med att hantera svartsjuka? SelmaStories listar åtta självhjälpsböcker om allt inom kärlek, relationer och sex.

Läs mer: Romancedrottningens 5 bästa kärleksromaner

1. Kåt, glad och tacksam av Eva Sanner

kåt, glad och tacksam av Eva Sanner
En bok om sex och kärlek till par och singlar, tillfredsställda och otillfredsställda. Lite extra vänder den sig till du som är i en långvarig relation och finner det svårt att hålla kärleken och sexlivet levande. Eva Sanner skriver om hur du skapar lust genom att ge, vad förspel egentligen är, vilka sexuella problem som är vanliga och hur du hanterar otrohet.

Boken finns här.

2. Att älskar varandra i längden — och på bredden av Gunilla Bergensten

Att älska varandra i längden av Gunilla Bergensten
Gunilla Bergenstens bok handlar om att vara gift och om att fortsätta vilja vara det, länge. Det är en humoristisk och inspirerande bok om att håla gnistan vid liv, vardagens stress och tristess och konsten att hålla ihop ett äktenskap.

Boken finns här.

3. Svartsjukeakuten av Elizabeth Gummesson

Svartsjukeakuten av Elizabeth Gummesson
Vad händer när vi drabbas av svartsjuka? När går det över gräsen? Och hur hanterar vi andras svartsjuka gentemot oss? Elizabeth Gummesson utforskar svartsjuka i alla dess former mellan syskon, vänner, kollegor och — självklart — partners.

Boken finns här.

4. Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge

Hemligheten av Dan Josefsson
En bok för singlar som vill hjälpa framtida relationer på traven såväl som för dig som vill gå vidare från förälskelse till långvarigt förhållande. Författarna tar sin utgångspunkt i psykologisk forskning och menar att vi i allra högsta grad kan påverka våra möjligheter att hitta en partner och skapa varaktiga relationer.

Boken finns här.

Läs också: Böcker som bjuder stillhet som motkraft till samhällsstressen

5. Kärlek på allvar av Daniella Gordon och Sofie Zettergren

Kärlek på allvar av Daniella Gordon
Samtalsterapeuten Daniella Gordon träffar i sitt arbete både ofrivilliga singlar och par med trasiga relationer. I den här boken delar hon med sig av insikter och praktiska råd för hur man skapar, behåller och vårdar en relation.

Boken finns här.

6. Upptäck kärlekens olika språk av Gary Chapman

Upptäck kärlekens olika språk av Gary Chapman
Äktenskapsrådgivaren Gary Chapman menar att det finns fem kärleksspråk: tid tillsammans, bekräftande ord, gåvor, tjänster och fysisk beröring. I boken får du konkreta råd för att förbättra ditt förhållande och kan upptäcka ditt eget kärleksspråk genom ett test.

Boken finns här.

7. Kärlek — en handbok av Eva Sanner

Kärlek — en handbok av Eva Sanner
Kärlek och relationer handlar inte om att hitta den perfekta partnern, hen finns inte. Det handlar snarare om att själv lära sig om vad en relation behöver för att fungera och hur du själv kan påverka situationen. Parterapeuten och relationsexperten Eva Sanner ger sig redskapen du behöver för att förändra, förbättra och fördjupa ert förhållande.

Boken finns här.

8. Fuckboy av Cecilia Salamon

fuckboy av cecilia salamon
En kaxig, smart och rolig bok om konsten att dejta via sajter och appar. Relationsexpertern Cecilia Salamon gör upp med destruktiva dejtingmönster, fuckboys och seglivade myter om kärlek. Hon skriver både för dem som söker en långvarig relation och för dem som mest dejtar för att det är kul.

Boken finns här.

En sida till? Fortsätt läs!