Jonas Karlsson har läst in Agota Kristof: ”Bland det bästa jag har läst”

Jonas Karlsson har läst in Agota Kristof: ”Bland det bästa jag har läst”

Den hyllade romanen Den stora skrivboken fortsätter att hyllas sedan den blivit ljudbok med inläsning av Jonas Karlsson. Jonas hyllar boken – och lyssnarna hyllar Jonas.

Av: Johanna Stenius
Fotograf: Magnus Liam Karlsson och Ulf Andersen
Publicerad: 07 juni 2019

Den hyllade romanen Den stora skrivboken fortsätter att hyllas sedan den blivit ljudbok med inläsning av Jonas Karlsson. Jonas hyllar boken – och lyssnarna hyllar Jonas.

Läs också: Så hittade förläggaren den hyllade författaren Agota Kristof

Agota Kristof har varit författarnamnet på allas läppar sedan hennes trilogi bestående av Den stora skrivboken, Beviset och Den tredje lögnen utkom i januari i år. Trilogin, som är samlad i en enda bok, har tokhyllats av recensenter, läsare och andra författare. Nu är den åter aktuell efter att författaren och skådespelaren Jonas Karlsson har läst in den som ljudbok – och hyllningarna fortsätter välla in. Även Jonas själv blev mäkta imponerad av verket och säger att det är det bästa han har läst.

– Det är en fantastisk läsupplevelse från sida ett till slutet. Jag kunde inte släppa den och har gått och tänkt på den mycket även efteråt.

Även i Lundströms Bokradio gav han, och Majgull Axelsson, boken mycket beröm och kärlek.

– Det finns några ställen i de här böckerna som gjorde mig helt ställd. Och det är också en av anledningarna till att jag tyckte så mycket om dem, säger han i programmet.

Läs också: Jonas Karlsson om Regnmannen: ”Handlar om sorg, saknad och åldrande”

Men det är inte bara böckerna och Agota Kristofs fantastiska sätt att skriva som har gjort sig förtjänta av fina ord och hyllningar. Även Jonas Karlsson lyfts för sin inläsning av Den stora skrivboken. 

Jag har lyssnat på uppläsningen nu, den är så bra att jag fick gåshud. Det är liksom stor konst.

– Maria Såthe, förläggare på Wahlström & Widstrand

”Hans röst är helt otroligt bra, jag lyssnade på boken och det kändes som om jag mediterade.”

– Janina Rak, PR-ansvarig

Maria Såthe har även skrivit detta om boken tidigare:

”Vi kommer förstås att fortsätta prata om Agota Kristof! Hur kan vi någonsin sluta?! Det är inte en bok, det är en upplevelse. Att läsa Kristofs trilogi är som att komma ut från en torktumlare och undra vad det var som hände och sedan börjar man läsa från början igen. Det finns inga svar, det är bara att åka med. Som förläggare blir upplevelsen nästintill oslagbar när det inte ”bara” är läsupplevelsen i sig utan att också princip alla kritiker i alla stora medier höll med. De skrev mangrant att de aldrig läst något liknande och så starkt.”

Du kan lyssna på Den stora skrivboken inläst av Jonas Karlsson här och köpa den fysiska boken här.

En sida till? Fortsätt läs!