Anna Kinberg Batra och Sara Danius möts i unikt scensamtal under Årets Selma 2019
Årets Selma

Anna Kinberg Batra och Sara Danius möts i unikt scensamtal under Årets Selma 2019

Av: Johanna Stenius
Publicerad: 14 januari 2019

Den 8 mars gästar två av Sveriges mest aktuella profiler just nu, Anna Kinberg Batra och Sara Danius, evenemanget Årets Selma 2019 – 8 mars med Kakan Hermansson & vänner på Södra teatern i Stockholm.

Före detta partiledaren Anna Kinberg Batra och tidigare ständiga sekreteraren vid Svenska Akademin Sara Danius är dessutom båda författare, och kommer under kvällen den 8 mars att mötas på Södra Teaterns scen i ett unikt samtal.

– Jag ser fram emot att vara med och tycker det är ett viktigt arrangemang. Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Men vi har en bit kvar innan kvinnors röster och berättelser hörs lika starkt, och tas på samma allvar, som mäns, säger Anna Kinberg Batra.

– 2015 valdes Anna Kinberg Batra till Moderaternas partiledare, med god chans att bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Men med över ett år kvar till valet tvingades hon istället sluta i förtid, en upplevelse inte helt olik den som Sara Danius fick erfara då hon tvingades lämna sin roll som ständig sekreterare i Svenska Akademien. Nu låter vi dessa kvinnor mötas i ett helt unikt samtal och jag är övertygad om att många med mig är väldigt nyfikna på vad de kommer att berätta, säger Thérèse Cederblad, övergripande ansvarig för Årets Selma på Bonnierförlagen.

Andra bokaktuella författare och feministiska inspiratörer som under ledning av moderator Kakan Hermansson framträder på evenemanget i år är Clara Henry, Stina Wollter, Melody Farshin, Thomas Sekelius, Ida Östensson, Katarina Wennstam, Christoffer Holst, Aase Berg och Camilla Läckberg.

Årets Selma 2019 och Årets Selma Junior

Under kvällen delas det feministiska priset Årets Selma och Årets Selma Juniorut till hemliga vinnare. Priset består av 10 000 kronor, ett diplom samt en gåva skapad av en feministisk konstnär eller konsthantverkare. I år består gåvan av ett smycke framtaget av guldsmeden Natalie Wåhlin som driver Feministsmeden.

 

En sida till? Fortsätt läs!